Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, October 10, 2011

Sedap lah pulah Ayam Penyet AP ni

Hellllloooooooo sayang sayang semua....wa lamanya blog ni sunyi sepi kan..tapi takpe, ari ni saya ada update. Esok tak taulah ada ke tak.Syoklah orang gomen yer...orang gomen dapat bonus, orang swasta dapat dengar jer....

Ada satu hari tu, tak ingat bila sebab dah lama simpan dalam draf saya cubelah Ayam Penyet AP ni Rasanya beberapa hari selepas Dicha kuar hospital kot. Restoran ni baru buka cawangannya di Sg Buloh ni. Tapi rasenya saya pernah makan kot kat Wangsa Walk dulu.Lepas makan kat situ terus tak suka dah Ayam Penyet AP ni. Tapi bila saya makan lagi hari tu terus dah jatuh cinta. Memang boleh lawan Waroeng Penyet kat The Curve tu lah.


Buah hati saya. Abah dorang pun buah hati saya juga.


Ibu n Dicha. Saya selitkan pic dari hp. Dalam camera takdelah plak gambar saya..
Ais krim Danish punya. Amikkan dia Kids Set. Ada nugget, Fries n Ais Krim
Ni asben saya punya. Bawal penyet
Menu dia. Memang sangat banyak n banyak pilihan. Set untuk kids pun ada.

Ayam Penyet saya punya. Sangat sangat sedap...Sambal dia sangatah pedas n power!

Tambah lagi satu order terung penyet.
 Semua lauk yang kering-kering kan. Kami ok jer takde kuah. Saya tau ada yang suka mesti kena ada kuah...Saya ni kuah takde takpe janji kena ada sambal.

Ok itu sajer.

P/S : InsyaAllah, saya akan melawat blog kawan2 semua bila weeken je Jangan kecik hati yer. Apa2 pun saya minta maaf ok..Take care semua...Muahs



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

19 comments:

NeenaAnuar said...

ayam penyet AP is da best! penah makan ayam penyet ria.. serious to me tak sesedap outlet ayam penyet AP! :D

POSH76 said...

Dah lalu brp kali mmg teruja nak mencuba ni

luahfikiran said...

SALAM,
BUKAN DALAM MENU PILIHAN LF. TAPI KALAU ORANG NAK BELANJA, TAK DE HAL

lieyalatif said...

lieya suke gak ayam penyet ni...tapi tak leh tahan laa sambal die...pedas menyegat...sure selsema lepas mkn ayam penyet ekeekekekek

Deqna said...

dari hari ke hari nak singgah ke kedai ayam penyet nie... tapi tak gak singgah.. tgk jer dari tepi jalan..

onniesham said...

sdpnya. peberet sy ayam penyet di sunway pyramid. sedappppp

Pepel BoNda AmaNi said...

hanim...skrang eida sangat2 teringin nak makan ayam penyet...huhuhuhuhu

~izan~ said...

penah mkn kat sini.sedap juga =) lagi sedap bila org belanja hehe

mamyharraz said...

tgk entry hanim : ayam penyet terus teringin nak mkn ;)


ada set utk kids mmg akk suka jd kita tak yah pening nak order apa utk anak..

akk kalau mkn nasi takde kuah pun takpe asal ada sambal :D

atty's said...

kty pun baru2 ni makan ayam penyet gak..memang sedap..kan ..ni dok terbyg2 lagi nie

Mimy Hamid said...

yeszaaa serius sedap Ayam Penyet...for me tak cukup seketul ayam...husben suka makan ikan keli penyet pun sedap gak..isk teringat ingat lak...pedas berapi dan terangkat...huishhhhhhhhhh

IxoR@ said...

sedap kan?

hmmm puashati.... nyum nyum...

nasi ayam penyet mmg akan jadi sedap kalau sambal ia power!!!

=)

Ya ALya said...

tak kecik hati pun.....memahami,ada masa intai2 la......

Dee said...

wah..kena try ayam penyet AP ni nampaknya..boleh mtk sup kosong kan sis?

rasp said...

jarang dpt makan ayam penyet nie sis coz SH tak suka...
tapi bebaru ni gi KLCC makan kat food court dia...
dpt me makan...sambal dia mmg walla kan sis...

makdara TERdiva said...

ada masa jom kita dating kat e-curve..leh la MDT gomol2 darisha tu.. :D

Sidratul Muntaha said...

gulp!kecoq lioq tgk bawal tu hanim weih!!

Cik Wanie Ghani said...

nyum nyum,
nampak menarik,
sedap tuye:)

nieda said...

nida suka ayam penyet tapi husband tak minat tu yg jarang makan...org jawa punya masakan mmg style kering akde kuah