Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, October 27, 2011

Beli baju sekolah Danish

Ahad lepas kami beli baju sekolah Danish. Baju sekolah untuk sekolah rendah. Beli awal sebab 11.11.2011 Danish ada orientasi n ujian diagnostik untuk penempatan Tahun 1, 2012 nanti. Awal kan? Tapi kami beli sepasang je. Tunggu promo Back To School kat Jusco nanti kita beli lagi sambil boleh kumpul point.hahahaha

Merata tau cari baju sekolah. Ok, takdelah merata. Minggu lepas pergi JJ Wangsa Maju takde pulak cap Canggih. Kawan saya suggest Canggih sebab elok kualiti kain dia. Betul ker? Saya pun tak pernah rasa macam mana kain tu. Maklumlah masa saya sekolah rendah mak saya kata dulu brand Don. Entah yer. Yang saya tau masa tu baju sekolah beli kat Globe Silk Store..heheheh. Bila sekolah menengah saya tempah jer.


Saya rasa persiapan Danish untuk Darjah 1 ni macam persiapan masa nak menyambut kehadiran anak sulung.. 1st baby katanya tak tau nak beli baju baby macam mana , berapa banyak n macam2 lagilah. Macam tulah rasanya. Sebab saya takde pengalaman. Tanya mak saya n kawan-kawan.

Last-last beli je kat The Store Sg Buloh ni. Dekat ngan umah. Biasalah kalu dekat2 ni tak mainlah kan, padahal yang dekat tulah yang menyenangkan kita...kan?
Kemain suka dia sebab dapat baju sekolah putih ni. Asik lah dok cakap adik dah besar kan sebab nak sekolah kebangsaan. Awak sukalah, ibu sedih tau sebab bila adik besar adik semakin jauh ngan ibu. Nanti adik sibuk ngan kawan2 adik. Uwaaaa!!!!!.
Kat sinilah dapat cap Canggih tu. Kedai yang menjual uniform2 sekolah.  Tapi betullah kalu compare ngan brand yang lain yang ada kat situ. Canggih ni kain nya tebal. Tapi ada yang kata Kiko pun bagus. Mana-mana jelah semua sama jer kan . Janji baju sekolah..
Kasi posing ngan baju sekolah. Tegak semacam nak nyanyi lagu Negara ku...





 Total sepasang baju sekolah kebangsaan RM42.00. Mana cukup sepasang kan. Mesti berpasang-pasang  punya sebab ibu dia tak cukup rajin nak basuh n gosok hari-hari. Baju sekolah agama lagi. Pengsan! Nasib Danish je yang sekolah.. Bukan merungut tau. Sekarang bila dah ada anak ni baru tau macam mana mak abah saya  berbelanja bila nak sekolah kan saya dulu.

To Danish, Adik kalu awak malas-malas belajar, awas yer!

Bila dah kuar tu haruslah ada sesi makan makan kan. Sebab kan dah petang kita minum petang lah. Pergi JJ Wangsa Maju minum kat Old Town. Pergi sana sebab saya nak beli kasut. Pastu singgah umah mak saya kat Gombak.



Ni asben saya punya. Dah macam brekpes pulak dah. Layan jelah..
Danish ngan bread toast with ice cream kot...

Saya punya karipap. Tapi tapau sebab tak sempat nak makan sebab saya sibuk bersilat ngan Dicha kat situ.... Air abah dia tak snap pulak.
   
Pic last gambar gegirl yang sekarang dah perasan bila kita puji dia cantik cantik. Sebab kita pujilah dia nak pakai hairband tu...perasan sungguh anak dara ni...

 Ok, Itu saje.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

20 comments:

SyuQ said...

comelnya darissa pki cekak rambut tu...

atty's said...

sekejap je danish nak masuk tahun 1 dah kan ..

Ibu Dhia said...

darissa dah pandai kena puji ye. dhia pon same, puji ckp comel la cantik la, bru nk pakai topi atau hairband.

danish da besar dah. nk masok darjah 1 da die tahun depan ye. :)

bonda dadif aka akish said...

whoaa.abng nanish dh drjah 1...
weeee....bujang sudah anak anim kan...

=)

Pepel BoNda AmaNi said...

sekejap jerk kan masa berlalu....danish dah masuk sekolah dah.....sedey kan hanim bila anak2 membesar dengan cepat nie...huhuhu emo ibu2 la katakan..kekekekke....wah dicha memang comey lote...

Deqna said...

abg danish dah nak masuk darjah satu.. memang nampak dah besar dah dia.. dengan cermin mata dia tuh.. memang nampak dah bujang sgt lah...

lizz said...

waa dah nak sekolah mesti excited nak gi sekolah...

eis said...

sy cuak baca entry hanim nih sbb sy belum buat persediaan apa lagi pun kae nak darjah 1. surat panggilan ujian pun belum dpt huhu

ieda said...

kejap je danish dah besar kan ..
dah nak ke sek ..
hurmm akak persiapan sek pun tunggu promo :)

darissa .. darissa ... geram tgk :)

Mimy Hamid said...

dah rasa besar la abg danish kan...dah ready beli baju sekolah..now canggih glamer..time kita sekolah dulu tak silap mak beli kat Globe sil store jenama pesona, don...hehehe now da canggih manggih

nieda said...

dah besar danish...maunya tak sebak rasa mcm dh besar jan..hehe
darissa dh pandai nk puji...pasni ikut kakak humaira pula nak mekap je kejanya..hadoi

Neeza.Areef said...

cute je danish pkai bj skolah..

IxoR@ said...

buat persiapan awal... tidaklah kelam-kabut nanti kan...

eh ehhh... dicha mmg comel la!

;D

lieyalatif said...

lieya tak soping lagi baju sekolah mia ni hanim....tgk entry hanim nanti baru ade kesedaran dlm diri ni hah hahahaahah...kene start soping gak le...so leh repair2 kalo panjang sgt ke ape kan....

danish hensem laaa....

Queen said...

bile la sufiyyah punye leher nak baik..tak sabar nak pakaikan rantai cenggitu...huhuhuhu...

somel sungguh dicha dgn gown dot2 nye. =p

win@momyShaneQeisha said...

tak terasa kan hanim, anak2 kita dah besar. shane saya msk tadika dah next year.owes be a gud boy ya danish :)

makdara TERdiva said...

MDT ni 3 org yg bersekolah..
bersilat taekwando nak menyiapkan semua kelengkapan.. :)

POSH76 said...

bessnyer nak masuk school...dah besar danish yer

wahida said...

oh, comelnya anak ko ni nok...geramnyaaaaaaa......

anak aku si abang tu pun bulan ni ada exam utk tentukan dia masuk kelas mana darjah satu nnt..giler awal kan?

aku pun baru beli sepasang, nnt nak kena beli lagi...

Emy Tak Kecik said...

kejap je anak muza dh sekolah kan...ni kite bebetol ketinggalan keretapi ni ekekekeke