Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, September 28, 2011

Si gadis yang bercekak

 Amboi....anak baru setahun  dah panggil gadis....maksud sebenarnya budak kecik yang pakai cekak....



 Cekak ni di beli sempena Hari Raya ari tu. Untuk Dicha pakai waktu raya. Masa raya ari tu dia pakai kejap je. Betul-betul masa kita nak snap gambar raya . Punyalah susah kita nak pujuk dia, tak jalan......

Dicha ni kan rambutnya agak kurang, so bila dipakaikan cekak nampaklah gegirl sikit. Mungkin sebab dia rimas kot tulah dia tak suka kepalanya ada benda. Nasiblah masa dia baby baby dulu saya dah puas pakaikan dia hairband/headband. Jangan nanti bila rambut dia dah banyak dia tak nak ikat pulak, mau kecewa ibu dia sebab dah berangan nak tocang-tocangkan Dicha.


Nak mengadu juga si gadis bercekak ni jugalah menyebabkan handphone ibu dia barai. Uwaaaaa!!!!!!!. Sedih sangat. Apa lagi kena bebel dengan abah dia. Ok, saya mengaku saya salah sebab letak hp merata-rata. Manalah saya tau kan sebab sebelum ni Dicha baling hp tu ok je. hehehehhee. Ok lah itu sajer. 

To abang, Blackberry Torch satu!.Tak pun Galaxy S II ke.....

Memang tak kan dapat punya lah sebab dia kata saya hanya layak pakai 3310 sebab hp tu tahan lasak....ada ke patut! Not good betul lah dia kan.....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





    

20 comments:

Ibu Dhia a.k.a Miss Yan said...

Dicha same dgn adik Dhia die ni, merimas kalo ade something atas kepala die.. pakai topi pon same die tarik2 bg cabut.. Headband die semua masih lagi baru2 sbb pakai kejap je dia dah merimas..
Dhia pon suke baling2 henpon ibu die ni.. Hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

amani skrang sangat xsuka letak apa2 atas kepala dia...bonda dia berangan jerk la..nak pakaikan dia cekak ke apa ke....huhuhuhu kena tocangkan jerk..tue pun..sangat stress...nak tocangkan rambut dia tue...

peel dicha nie sama ngan amani..suka sangat main henpon dedi ngan bonda...kena baling tue dah lali dah henpon tue..kekekekek

mummysyafie said...

alololo..comel nya Dicha. teringin nak ada girl dalam family..mayb one day kot.. :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

comel dicha bercekak, dpt meng-coverkan rambutnye yg kurang, coopp.. tak BANYAK tu.. hihihi..

psst, request i-phone..
sama lol, request boleh, tp nk tunaikan tu ntah bile pun tataw.. huhuhu

eis said...

geram je kan klu gegirl tak suka kepala/rambut dia diusik. hp sy pun selalu jadi mangsa. 3310 patut ada satu bagi kaum ibu hihi

| SUE | said...

comey je dia....kalau alany, jgn harap..sesaat pon tkmo...

~izan~ said...

comel...dgn bunga2 tu lg comel..takpe,nnt lama2 pjg n lebat la rambut tu..

POSH76 said...

santekla cekak dania...nak pinjam bley...

POSH76 said...

sorry dichala....dania mana la pulak ni...

~AmyLiana86~ said...

comel dania pakai cekak t..bunga2 lagi..eh akak minat samsung galaxy s ll gak ke? amy pun nk yg tu..huhu..

Mimy Hamid said...

dicha kena pakai headband getah bg lekap...pastu bunga sekuntum...amboi sure lawa....nanti la kalau jumpa aunty mimi beli kan yer...

p/: samala kita...husben pun perli suh pakai nokia 3310 jek....hishhh

rasp said...

alolololo comeinya....
hopefully nanti dia dah besar skit nak balik bergaya sis...
simpan je hairband2 yg ada tu....

wahida said...

doakan aku dpt bb girl satu hari nnt..

mamyharraz said...

comeynya dicha :D anty suka tgk *nah kiss utk dicha :)

henpon akk pun selalu jd mangsa balingan dr anak T.T habis huduh henponku..nak jwp depan org sgtlah maluww =P

Deqna said...

memang dah anak dara dah darissa nie... budak2 ni memang merimas je lah bila kita letak benda kat kepala dorang kan... anak kita pun sama..hehe

ieda said...

alor2 cutenya darissa nie .. geram aunty tau ! kalau aunty jumpe sure kena gomolll lahh ! :)

dik beli baru .. nokia tahan sikit .. huhuhu

mekchu said...

tak marah lak dicha tu kan.. good girl. tp kenapa la dicampaknye henfon mummy tu? komplot ke apa ni nak henfon baru? hahaha...

IxoR@ said...

kesian mummy.... lepas ni klu dpt henpon baru... ingat2 la skit ye mummy....

nanti abg sayang menjeling lagi...

;P

CuppyCakeMommy said...

educational toys promotion ..
it is fun and smart toys for your kids..

visit our page at

www.smart-intelligent-toys.blogspot.com

for further inquiry kindly contact us at ysalli@yahoo.com

or add us in fb
intelligent.toys@yahoo.com

Cik Wanie Ghani said...

alololololo,
tomey tomey tomey,
geram ngat aihhhh:)