Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, September 14, 2011

Pi Penang

Macam biasa tiap-tiap tahun akan pi Penang sebab Tok asben ada kat sana. Kat Seberang Perai. Tapi time kami beraya takdelah plak nak snap-snap. Sibuk makan maaaaaa, camera pun tak nampak. Sedap-sedap ooooo.

Kalu beraya kat Penang memang tak dapatlah nak puas jalan-jalan cari makan sebab katanya beraya bukan holiday so memang tak dapatlah nak rasa Nasi Kandar yang femes amos kat Penang tu.Tapi rasenya lagi best dapat makan makanan raya tu dari Nasi Kandar kot.......

Bergambar dalam feri. Masa pergi Penang bahagian seberang tu naik feri bila balik naik Jambatan. Tambang feri RM7.70. Rasenya naik 70 sen dari tahun lepas.
Kami....amikaw ibu dia, seketul kat situ!
Eceh! macam model pulak, konon-konon tak pandang camera bila kita snap dia.

Ingat kan nak singgah sini, skelai tutup daaaaa sebab kami sampai pun dah dekat waktu tutup operasinya...dalam kul 7.00pm

Ibu n Dicha
Dicha n opahnya.

Gambar ramai-ramai kat playground

Eceh!

2 beradik. Sorang lahir bulan gelap, sorang lahir bulan terang...hahahahahhaa. Ampun bangggggg! 

Cousins.


Itu sajer. 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





    

19 comments:

nieda said...

time beraya nk jumpa sedara mara tak boleh nak jalan2..bukan selalu kan dpt jumpa setahun sekali je

Pepel BoNda AmaNi said...

napa xlajak2 sampai umah maktok amani...dah dekat la tue seberang perai ngan kota kuala muda..

lieyalatif said...

bestnye pi penang hanim...lieya suke pi penang..sbb mkn kat situ sume kene ngan tekak lieya...dah le i ni hantu kari so mmg syok le kalo kat sane ekekeekekek.....

danish makin hensem...dicha plak makin comey...putih melepak!

Mimy Hamid said...

best nya ke penang...penang byk tempat menarik..jem tak penang hari raya...hanim nk bgtau baju awak sama ngan saya tapi sy nya color biru...baju ni la sy beli ngan aida khalida

rasp said...

iyelah time raya...
harus jumpa keluarga...
tak kan nak jumpa mamak fella kat kedai nasi kandar kan hehehehehe

mamyharraz said...

cantik2 pic kt atas suka akk tgk :D

mmg bez dpt jln2 sambil beraya boleh snap2 pic ;)

Dee said...

penang mmg best!

POSH76 said...

bessnyer jenjalan penang...penang bab makan mmg sodap!!!!!!

Ya ALya said...

penang sangat best....ya memang suka g penang......banyak kali gak la dah ke sana.....

IxoR@ said...

penang memang sgt best & cool....

lama dah tak pi penang ni....

=)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

siap beraya nek feri lg ..
hihihi..
x pernah lg nek feri, tingin beno..
baru skali jejak kaki sana, huhuhu..

Eri-chan said...

naik jambatan guna tng dapat diskaun tol tau...heheh tingat zaman belajar di penang

Fatin Mraz said...

salam, hai..bestnya ramai kawan2 ibu di sini..i am ur 228 polower!

wahida said...

sempat ko ngutuk laki ko kan? hahaha!!

atty's said...

penang memang best

~izan~ said...

baru pergi tp tak pergi la plak fort cornwallis tu ehehe

ieda said...

akak dah lama x ke sana .. pernah sekali ke sana lepas SPM . masa tuu pergi semua .. bercuti dengan family .. seronok .. nak2 naik feri tu .. hermm leh tahan erkkk dah naik 70 sen lak tuu ..

aloor2 miss ul tgk darissa tu ! :)

mummysyafie said...

masa macam nor jugak..kalau beraya selalu lupa nak amik gambar. nasib baik ada cameraman tak bertauliah..

makdara TERdiva said...

pernah naik feri tu..thn 97 @ 98..
pegi balik cuma bayar 4 posen jer.. :D