Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, September 26, 2011

Beraya di Zoo Taiping

 Assalaaaaaaaaamualaikummmmm...uiiihhhh lamanya blog saya tak berupdate. Cerita ada tapi sebab bila  lama sangat tak usik blog, nak mulakan berblog balik tu amik masa. sikit..Sihat ke kengkawan semua?Harap semuanya sihat n ok2 aje yer..

Sambung cerita raya yang lepas....
Lepas duduk satu malam di Penang, on the way balik ke Kuala Kangsar balik tu kami singgah Taiping umah mak long asben plak. Tapi sebelum tu singgah Zoo Taiping nak beraya ngan haiwan-haiwan pulak...

Dicha n abah.

Orang utan yang pemalu atau orang utan yang tak tahan panas

Ibu n Dicha pulak. Nak tangkap  pic ngan Danish memang susah sebab dia aik berkepit ngan opah dia jer..

Ikan Arowana yang sangat besar punyaaaaaaaaa


NIP...tapi tetap sorok2 juga sebab baju tu bukan nursing wear punya.


Saya suka sangat ngan pemandangan n landscape kat Zoo Taiping ni. Sangat hijau n nyaman. Sangat beza ngan Zoo Negara n Melaka.

Danish yang kena paksa snap pic dia..

Bukti  Danish n sepupunya yang asik berkepit ngan opah

Bangau
 
Kera kot tu...

Amboi bang, iklan ubat gigi nampak.! Siannya tengok dicha menguap...

Singa

Dicha n opah
Gajah...binatang yang saya cari bila kat Zoo.
Gambar kenangan sebelum pulang

 Itu sajer cerita kami beraya di Zoo Taiping..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




   

16 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

maksu eida dok kat taiping...dulu klu pegi umah dia..slalu dia bawak jalan2 kat sini..pastue jalan2 taman tasik lak...best sedap pemandangan dia sangat cantik kan...

Ya ALya said...

huhuuu...ya lagi sian belum pernah jejak kaki ke zoo taiping ni........

POSH76 said...

tingin nak pi zoo tepeng...bessnyer

mamyharraz said...

lama hanim bercuti blog kann tp mmglah akk pun malas je nak updated skrg ni..citer banyak tp malas sgt ...

bestnya dpt luang masa aktiviti mcm ni dgn family..mmg sejuk je mata tgk pemandangan kt zoo taiping tu kan.

lieyalatif said...

wah..best2...lieya dah lame gile tak jejak kaki gi z00....tgu dayyan besar sikit ar, nak pegi lagi....mia mija pun dah bising nak tgk elephant katenye heheheeheh

nieda said...

best beraya kt zoo melawat binatang..selalu melawat sedara mara..budak2 sukalah pergi zoo ni

atty's said...

lom lagi penah sampai ke taiping zoo.cam besh je..

comey je baby elephant..tu

Dee said...

seronoknya gi zoo..lama tak gi zoo..

makdara TERdiva said...

zoo yg paling teringin nak pergi selain afrika eh!

onniesham said...

x penah pg zoo taiping lg. tp sy suka sgt pemandangan kat taman tasik taiping. pokok2 dia besar2 n cantik2.

mekchu said...

hari raya ke zoo ehhh... jarang2 org buat tu.. hehehe.. good for kids to learn kan..

wahida said...

comelnya dicha menguap...
kalau dah comel tu, menguap rupa gaya mana pun menten comel..hehe..

Mimy Hamid said...

raya raya jalan zoo ni budak la seronok dpt tgk binatang...tengok zoo alamak lamanya tak jejak zoo ...ada anak nanti konpom pegi la kann..budak2 sukeeeee

mummysyafie said...

besarnya ikan tue..takut tengok. orang utan tu panas kot..kalau malu mesti dier pakai spender. hihihi

Deqna said...

jeles tgk awak breasfeed darissa.. rindu lah nak bf anak...

IxoR@ said...

luas jugak eh zoo taiping ni.. tak penah pegi...

hmm baju dicha paling sy suka! cantik pink gitu....

;D