Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 3, 2011

Cerita sebelum Ramadhan...Darissa yang comot momot

Salam semuaaaaa........ Hari ni dah masuk hari ketiga kita di bulan Ramadhan. Sana sini blog ger dah cerita kisah puasa masing-masing. Paling best mestilah update pasal menu apa untuk berbuka. Untuk bulan Ramadhan ni saya takde lagi cerita sebab mood kelaut sebab anak-anak kurang sihat terutamanya Darissa. Gusi bengkak, gigi geraham nak tumbuh. Alhamdulillah Darissa n Danish dah bertambah ok dah.

Entry kali ni saya nak cerita pasal hari Ahad lepas. Biasalah kan keluar2 cari makan. Kami makan di Gardens The Curve.

Saya dan anak-anak punya. Mee bersama Kung Pao Ciken. Nama sebenar tak tau.

Ni suami saya punya. Kecik cenonet je kan. Ciken Teriyaki kot namanya

Budak ni sibuk nak aiskrim. Terpkasalah abah dia pi BR untuk beli ais krim...

kan dah cakap makanan ibu mesti kena kongsi-kongsi. Ibu cedok, dia pun nak cedok jugak.

Air ibu air dia jugak..mula-mula pakai straw..

Pastu pakai sudu..

Pastu masukkan tangan kanan dalam gelas tu plak...

Tangan kiri plak....tinggal tak masukkan kaki je dalam gelas tu....budak ni bahaya sekarang ...
Kalu tak larang mau jahanam gelas n pinggan tu..

Marah lah tu sebab jauhkan gelas dari dia.

Eiiiiiiiii.....comotnya....melekit-lekit muka tangan baju semua....

Darissa yang comot momot....nasib bawak baju spare..

Itu sajer. Selamat berpuasa n selamat berbuka..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




21 comments:

NM02 said...

usus perut dah bergoyang dangdut... tolong...

Cik Wanie Ghani said...

biaroun comot,
tapi tetap comel tau....

hihihihi:)

atty's said...

kan main lagi darissa..hihihhii..muka bengang je.bila dah jauhkan air tu ye.

makdara TERdiva said...

selamat berpuasa buat hanim & keluarga :)

nieda said...

comot2 pun tetap cute...budak2 mcm tulah peel nya..nieda pun since puasa mood ke laut nak update blog

POSH76 said...

nampak sedapla kungpo tu...tomei sgt si kecik tu

rasp said...

at this stage mmg dah kena bawa baju spare ke mana-mana kan sis...
walopun dia comot dia tetap comelsss...

lieyalatif said...

ya Allah@!!! geramnye lieya tgk dicha hanim....panjang akal budak sorang nie.....mmg tegelak2 lieya tgk..dari pakai straw, ke sudu, last2 buat air basuh tangan...comel sgt heheeheheheeh......dah pandai mkn yeak.....ape maknye mkn, die pun nak jugak .....

betul tu hanim, kene standby bawak baju spare.....normal laa comot2 camni .....budak aktif n sihat mmg camni.....

danish gak maintain hensem....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hahahah... sabo ajela..
baya darissa mmg tak lari dh peel ghitu..
alya masa kecik, atas meja la jwbnyer..
sama naek kucau makanan..
pssst, mak die tu.. masam thn sabo..hihihiih

roq said...

ah!! comot btul ni...tapi still comel..... nak BR ak....aiskrim mahal tu...hahaha

mamyharraz said...

ada anak kecik mmg kena bwk baju spare..

hehe kiut sgt reaksi muka darissa :) comellllss

mrs.ecam said...

xpe xpe biarkn die xplore...hikhik...sme jek sume bdk ek...mkn msti comot momot..mmg kne bwk bj spare...heeeee

eis said...

sy tak fokus darissa, tp fokus makanan..huhu!

| SUE | said...

comot² pon tatap comey!!! meriahnyer menu

mummysyafie said...

kalau camtu, setiap kali keluar kena bawa baju spare kan hanim? budak comot takpe..orang tak kisah pun, bertambah comel la plak :)

Eri-chan said...

nak basuh baju sadis gak ni....

ieda said...

alooor dikk sedap nampak mee tuu kuah dia mcm paprik kan :)

hermmm darissa nie mcm mana sekalipunn tetap cumei .. dah besr nie ada wajah hanim tau :))

Pepel BoNda AmaNi said...

sama la cam kawan dia si amani tue...klu tengok bonda ngan dedi dia makan..dia pun sibuk sama....dah la tanak duduk diam2 dalam baby chair tue..huhuh dugaan sungguh,..kekkekee

Deqna said...

darissa.. darissa... comot tapi tatap comel...hehe... sakan dia makan yer

Mimy Hamid said...

momotnya anak dara ni makan...hehehe..mak dia la kena layan

~izan~ said...

kalau dibiarkan si kecik tu,mau mndi siap dgn air tu hehe..comot2 pun tetap comey... punya la byk cara dia celup2 air tu hehe