Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, July 19, 2011

Floria Putrajaya...panasnya....

Hari Ahad kami ke Putrajaya sebab nak tengok Floria. Tapi sebabkan pegi salah time rasalah cuaca panas membahang. Ingat macam nak pegi petang tapi takut plak hujan.

Kami hanya masuk kat tempat yang ada ekon je pastu balik..hehehehee..Nama tempat yang berekon tu Florial Pavillion kot. Awas yer n3 ni banyak sangat pic bunga.

Sian bunga ni kena panas. Elok plak dia, takde layu2 pun...

Terikkan bila tengok pic ni. Gambar pun jadi sangat terang.


Alololo cian dia kena panas.

Bila masuk tempat ekon, muka tu ada lah senyum sikit. Saya panas2 ni mula lah sakit kepala.

Bunga-bunga ros yang digantung. Cantik jugak!

Ornag yang meramai. maklumlah last day...

Bunga ros n straw

Kat atas ni kalu dapat bawak balik best ni, letak kat ruang tamu, berseri je hall tu..

Sape suka bunga ros, amiklah saya kasi :)

Ibu n Dicha. Budak ni mentang2 dah dapat kaki tak nak dukung. Nak berjalan sesaje. Nak amik gambar pun susah. Banyak gambar anak2 tak jadi sebab masing2 sibuk buat hal sendiri. Saya nak marah pun tak boleh.

Ibu n danish. Sangat tak proper pic ni.

Ibu n abah plak. Main snap je sebab mata kami tu asiklah tengok kat anak2 grrrrrrrrrr!!!!. Saya nak bergedik2 posing memang tak dapat.

Bunga lagi

Lepas dah abis tengok bunga dalam tempat ekon tu kami pun balik. Kat luar2 tu memang kami tak pergi pun, tengok dari jauh sebab cuaca panas sangat. Saya takdelah suka bunga sangat. Suka tengok sebab cantik. Kat umah memang takde tanam bunga, Tanam lalang adalah...heeeee. Ok, Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




18 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

kitorang g hari sabtu malam...tengok bunga api...kononnya nak tengok perakakan bot2 berhias la..sekali jammed...dah tengok dari jauh jerk..menci..huhuhu napa xdatang umah amani lepas balik dari floria tue....dekat dah tue....

syariza09 said...

x sempat tgk yg lain2 yer, x per next year ada lagi =)

nieda said...

cantik tp mmg panas membahang..nida bawa humaira pergi sana pun esoknya terus demam..nasib baik sehari je..puteri lilin mana tahan kena panas..hik

mummysyafie said...

nor pegi waktu petang sampai ke malam. so takde la panas sangat. tunggu bunga api tak?

mrs.ecam said...

ermm aku g ahad ptg...jem kemain pns n parking pong full so blk jela...heeeeeeee

Mimy Hamid said...

bunga bunga an gitu..hati koran gpun berbunga bunga la kan tengok bunga...my family pegi gak tp hati i ni tak de jiwa bunga..tak heran pun..teruk kan...heheh

onniesham said...

sy lgsung x tau pasal flora tu. haha sian kan. nmpk sgt x mmbaca dan x dgr berita. tgk pic pon dah tau mmg panas giler kt situ kan. rasanya kalo tau psl flora ni pon mmg konpemla sy x pi. sy kan puteri lilin. kang cair plak kt situ..hahaha

makdara TERdiva said...

dah bertahun2 pesta bunga..tak pernahnye ke sini..huhu

mamyharraz said...

ada anak kecik gitulah kan hanim..tak dpt nak snap pic depa elok2..

kalau akk pun gitu..nampak je senyum dlm pic tp masa tgh snap tu bukan main menyinga =P

danish sebijik abah dia ;)ibu n darrisa tetap menten kiut ;)

akk juga bukan penggemar bunga..sbb hati batu hehehe

Vna Sandhu said...

salam kenal :-)

tgh jenjalan cuci mata tengok gambar floria putrajaya sampailah tersinggah sini...

eis said...

cantiknya bunga..tp tak sempat pegi pun hari tu..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

comel² la gambo kat floria tu..
tingin sgt la nk pegi tp apakan daya...
hheheh, jauh seh!!
tgk picca kamu pn dh okeh, sume shanteeekkk!!!

mekchu said...

bunga besay tu mmg kalo dapat letak kat rumah best kan.. wangiii je.. tapi konpem rumah terus penuh.. hahaha..

tak dpt peluang nak join pon.. jauh (:

atty's said...

Kty ingat last day nak gak pergi lagi ..tp lps tu x jadik.sbb tak tahan panas tu lah .

wahida said...

dlm byk2 gambar, aku suka pic no. 4 tu...

POSH76 said...

bessnyer pi tengok munger

GreenJade said...

sama lah sy pong gi last day..mmg panas sgt2.tebakor kulit mcm ayam bbq jadi nye.uhuhu

IxoR@ said...

Ixora pi tengOk bunga kt Frasers Hill je weekend haritu...

p/s: dah wat pop window.. thanks bagi suggestion...

=)