Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, July 14, 2011

Flattened Fried Chicken

Ayam Penyert daaaaaa...

Ayam penyet paling best di Waroeng Penyet The Curve..lama rasanya tak layan ayam penyet di hujung minggu..selalu pekene western jer. Kami memBERSIHkan diri malam Sabtu tu di Waroeng Penyet hehehehehehe.

Kedainya..tapi kami makan kat belah luar nyaman sikit udaranya..


Yang di order hari itu termasuk 2 nasi putih. Tengok ayam penyet tu smpai dua. Yelah ayam dia kecik maaa mana cukup satu kan...yang set lagi satu tu ayam panggang. Menu wajib kalu p sini asben mesti order kangkung belacan tu, memang sedap..

Kenapalah orang suka ayam penyet ni yer? dia macam kita makan ayam goreng ngan sambal belacan je kan? tapi dia punya rase ayam tu lain. Paling mahal serdak yang ditabur atas ayam tu...sedap giler....rasa macam nak order serdak tu jer..heeeeeee

Saya cubelah order teh botol tu, tak sedap rupenya air tu..macam minum air minyak wangi jer.. mungkin sebab Jasmine Tea kot...entahlah yer..

Anak bujang saya yang hanya nak makan nasi putih ngan kicap jer...orang yang lalu kat situ mesti cakap saya tak bagi anak makan lauk...nehi nehi saya bukan kejam ok dah dia yang taknak makan ayam. Itu pun saya paksa n ugut dia makan tau kalu tak dia tak nak makan langsung.

Anak dara saya yang dah pndai minum pakai straw. Kemain nak pegang sendiri. Last-last abis telingkup cawan tu semua. Lupe nak snap kerugian waroeng penyet ari tu. Berkecah ok lantai bawah meja kami tu. Sampai asben saya cakap sory kat pekerja situ.

Total semua RM42.75. Itu sajer. Selamat Hari Khamis....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




19 comments:

mamyharraz said...

danish sama mcm anak akk.
anak akk sampai skrg tak reti mkn nasi dgn lauk.

ada anak kecik mmg biasa gitu..kalau tak berkecah mmg tak sah hehee

wahida said...

aku pun pelik kenapa kita rakyat malaysia suka sgt nasi ayam penyet ni..termasuk lah aku..haha!! padahal mkn ayam dgn sambal je kot..tapi tulah yg istimewa ayam penyet ni, ayam goreng dia lain mcm sedap dia dan sambal dia pun bukan mcm sambal kita buat selalu tu...

aku ingat nak try la kat tmpt ni...nampak sedap sgt ni....

atty's said...

itulah kty pun pelik..knp org suka mkn ayam penyet..walupun hnya aym goreng,tempe,tauhu goreng , ada smbl..tp itu ler my feveret gak.

kdg buat sendiri je kt umah versi sendiri2 punyerr.

.

lieyalatif said...

lieya pun suek ayam penyet...lagi2 sambal pedas meletop tu...berhingus2 mkn sebab pedas....tetap licin kikiki....

amboi dicha pandai dah pakai straw yeak...sedap jek die minum yeak...biase la tu hanim, bile dah besar camni, sume nak buat sendiri...heheeheheheheeh

bonda dadif aka akish said...

sambal dia nmpak menarik...
dica....mmg gud gal kan..bab tuh tumpahkan air..

=)

roq said...

selalu gfak makan...tapi kat wong solo....bangi...hehehe...hai kak! :) jempot2 la singgah blog ye...da x busy dah..hehe

makdara TERdiva said...

bila2 hanim try lah ayam penyet "Wong Solo"
sedap banget!

Eri-chan said...

blm try lagik.....nanti try bila kepingin..ya buk..

Cik Wanie Ghani said...

Ya Allah,
menyelerakan nampaknya,
sedap tue,
hihihihihi....

mummysyafie said...

nor makan ayam penyet sekali je. lepas makan terus sakit perut memulas2..sampai doc bagi mc 2 hari akibat keracuna. tapi pelik nya kawan 3 orang yang makan sekali tu tak plak sakit. ni mesti kes perut tak tahan dengan pedas sambil aritu. tapi waktu nor makan tu mmg pedas giler sambal nye.

lepas kejadian tu mmg tak makan ayam penyet dah.

nieda said...

dh lama tak pekena ayam penyet...last sekali mkn dgn yani kt wong solo

Mimy Hamid said...

suka ayam penyet gak walaupun pedas berapi...lg pedas lagi nakkk...

Dearie Pearls said...

ayam penyet memang kegemaran saya. hehe..

nanti kalau ada masa, cuba jenjalan kat shah alam seksyen 7. Kat Restoran Wong Solo (Pusat Komersial), kat situ ayam penyet dia mebeles.. Giler sedap. pernah mintak nasi tambah tu. sedap tak terkata.. sambal dia sangat sedap dan mantops! hahahaha..

i love ayam penyet!

win@momyShaneQeisha said...

win suka ayam penyet juga...sedapnya rupa ayam penyet kat pic2 hanim tu. Wah, Danish jimat kos pulak tak nak makan berlauk.hehe.budak2 mmg ada mcm tu hanim :)

ieda said...

aloor dikk sedapnya aym penyet nie .. manalah nak cari di KTN .. kalau tak dah lama akak terjah :))

herm biasalah kalau bawak anak2 niekan .. x tumpah x berkecah x sah kan :))

IxoR@ said...

Ohhh ini rupanya Ayam Penyet the Curve yeah?

Serdak tu... mmg paling mahal! Sedap sangat....

Teh Botol plak feveret sy... suka walaupun ada bau wangi...

;)

NM02 said...

aduhai... teringat la ayam penyet kat area umh kite. sedapnyeeeeeeee

Pepel BoNda AmaNi said...

suka jugak makan ayam penyet nie...nak2 sambal dia..pehhhhhhhhhhhh sedap sangat kan...

onniesham said...

sham pon suka ayam penyet. kalo kat mesia ni, stakat ni for tekak sy yg sedap ayam penyet kt dlm sunway pyramid tu. yg kat curve tu saya dah x brapa suka, sbb mcm dah kurang rasa. itu tekak sy la. lain org lain cita rasa.