Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, July 28, 2011

Danish 1st visit to Dental Clinic

Kemainnnnn tajuk n3. Bila pertama kali haruslah diabadikan heeeee.Bawa ke klinik gigi sebab danish mengadu gusi dia sakit. Risaulah saya kan. Tak pernah2 dia sakit gigi. Semalam kami bawalah dia ke klinik gigi. Saya ni agak trauma dengan doktor gigi. Sebab dulu kat sekolah saya selalu jumpe nurse n doktor yang garang bila dorang datang sekolah cek gigi ! Tapi kami bawa danish p klinik gigi swasta sebab saya tak nak danish alami gangguan macam saya dulu. Hehhehhe. Takdelah gurau je. Kalu p klinik gomen kena buat appointment. Takkanlah nak bagi dia sakit lama2 kan. Tapi bila danish sekolah nnti mesti ada nurse2 tu datang cek gigi kan? Doktor cakap geraham dia nak tumbuh tu yang buat dia sakit. Pic tu saya snap masa danish kena makan ubat kat situ jam2 tu jugak. Nasiblah doktor n nurse sangat baik. Danish dapatlah ceramah dari doktor jangan makan gula2 n coklat. Bagus sangat!. Ok lah, gigi yang cantik menghasilkan senyuman yang menawan. Cewah! ~Sent via my lurvely nokia~

16 comments:

~izan~ said...

alahai cian abg sakit gigi yer...mujur senang mkn ubat..kalau izan,mau berperang nk bg mkn ubat hehe..semoga abg cepat sembuh ok...

atty's said...

kty mmg bawak anak2 jumpa doc gigi 6 bulan skali..buat scaling ngn check up..g klinik kerajaan je..sbb tak ramai org

Pepel BoNda AmaNi said...

tue la...eida pun nak ajar amani jangan takut ngan dentist..kang jadi cam bonda dia penakut sangat lak..hehehehe...

bonda dadif aka akish said...

ahahahah..statement anim..kikiki..

apepon....selamat tumbuh geraham danish..

SYANI said...

Anak saya dulu penah gi kat dentist tapi dentist tu kasar giler samai sakit gigi anak saya. Sekarang dia dah trauma kalau jumpa dentist.

Queen said...

klinik swasta buat lagi gentle.. tapii....mahal la.. cabut je dah rm80 satu geraham... kalau ada 3 geraham...rm200 lebih..huhu..baru cabut..belum tampal

Mimy Hamid said...

sy sendiri org dewasa pun takut nak pegi dental..kira danish ni berani la juga...smpi skrang kalu masuk dental..mengeletar satu badan..tak tau la napa..kecut perut

nieda said...

so cute kena mkn ubat..

Eri-chan said...

masa kecik sgt takut dgn dentist

POSH76 said...

paling tak suka dr GG

win@momyShaneQeisha said...

saya pun takut ngan dentist masa sekolah dulu...masa diaorang cuci gigi saya ingatkan tu darh gigi org lain.eeaakk!!!tak logik betul kan.gud boy Danish, sbr je tunggu arahan:)

Dee said...

kalo kat klinik gomen bangsar..hari jumaat je utk budak2..free of charge..doc pun baik je lyn budak2..dtg awal..cepat je settle..

kita penakut takpe sis..dpn anak2 kena tunjuk kita berani..supaya dorang tak takut mcm kita..hihihi..

mamyharraz said...

senangnya danish mkn ubat.
kalau kakal jenuh bergaduh besar pun belum tentu dia mkn ubat tu T_____T

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
siannyer Danish,
semoga cepat sembuh tau....

wanie pun dulu agak fobia skit bab2 gigi nie,
wpun mama seorang nurse gigi,
hihihihi

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
siannyer Danish,
semoga cepat sembuh tau....

wanie pun dulu agak fobia skit bab2 gigi nie,
wpun mama seorang nurse gigi,
hihihihi

mummysyafie said...

abang pernah dulu kat kindie. tapi masuk tahun 1 belom lagi dentist datang buat pemeriksaan.

nor pun takut ngan dentist masa kat sekolah dulu.