Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, June 8, 2011

Tropika Corner, Taman Melati

Balik dari Bukit Tinggi kami singgah di Tropika Corner untuk makan tengah hari. Agak lewat jugak kami lunch sebab turun dari sana pun dalam kul 3.00 gitu. Lagipun pagi tu kami dah brekpes berat, so tak de hal lah kalu lunch lewat.

Sebelum ni pernah baca kat blog Neena Gojes pasal Tropika Corner ni. Pastu tengok blog Mimy n blog Eri Chan lagilah hati meronta2 nak try makan kat situ.

Ni signboard kedai tu. Minta maaflah snap secara senget yer...Restoran ni tepi highway Taman Melati tu. Dekat ngan Balai Bomba & McD Taman Melati tu.

Suasana dalam kedai tu. Tempat dia cantik n bersih. Tempat basuh tangan dia pun cantik n unik. Tapi idaklah saya nak snap kat situ, saya malu...

Dua beradik yang tak kenal erti penat. Ibu n abah dia memang dah rasa penat sangat. Jalan pun main heret2 kaki jer. Tapi makan tetap lalu!heeeeee

Cak!!

Air kami. Chocolate Orange, fresh orange n air suam. Semua air sedap. Paling sedap air suam tu....hehehheh

Ni Danish punya. Nama dia Bread Toast with Ice Cream kot...

Ni asben saya punya Nasi dengan daging black pepper. Sedap sangat!
RM9.90

Memang sangat sedap.

Ni saya punya. Sizzling Mozza Chicken kot namanya. RM15.90 kot. Kat blog Mimy n Neena saya tengok macam sedap. Bila kesini saya pun cubelah. Portion dia memang sangat besar. Cukup kami 4 beranak qiqah benda nie...hehehehehe

Yang putih2 tu cheese tau.Cheese Mozzarella kot, penuh cheese dia. Memang tak kedekut. Sedap tapi agak muak sikit sebab cheese sangat banyak. Patutnya dorang kena bagi black peeper sos ker. Kasi pedas sikit ayam tu. Memang ada cili sos tapi saya tak makan sos cili.

Last sekali tuan belog bersama makananya. Jelas kan muka saya yang penat..

Itu sajer. Sape2 kalu tau area sini singgahlah. Mesti uolls suka.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




20 comments:

NeenaAnuar said...

hihi.. memang bestt kan makan kat sini.. I dah addicted to this restaurant.. coz masakan dia sedappp!! :D

Pepel BoNda AmaNi said...

nak try jugak la....harus nie...

makdara TERdiva said...

apsal pagi ni sume org citer pasal makan?? oh tidak!!!!

nieda said...

last week nida blk taman melati, lenkali boleh cuba..selalu gak lepak kt area situ kalau balik tmn melati.

mamyharraz said...

cheese tu sampai terbau-bau kt sini hehhehh ;)

best sgt family hanim selalu jln2 sporting betul husben awk kan :D

mama tisya said...

tu la ing nk try gk mkn sini..sebab dh bc review kt certain blog...restoran ni siang dh bukak ek..ingtkn ptg ke mlm...

|| sue-imanja || said...

bread toast ngan ice cream tu look tempting laaaa......

etiey.com© said...

hanim.. nanti kalau balik gombak, roger erk. leh kita gather sama-sama... tq hanim! mak ayah baik sangat..

bonda dadif aka akish said...

aduhaiii sedapnye la tgk...

cho_zila said...

akak dah gi sini nim.... memang sedapler... nim akak der blog baru tau tapi lain sikitler akak bahasakan diri akujer sebab kat blogni akak lebih tumpu kat diet ler konon2nyer... tapi blog lama masih der...

wahida said...

yeyyy!! nnt nak try...

sukanya saya tgk cheese yg byk tu sbb saya sgt suka cheese...yeeehaaa!!

GreenJade said...

owh selalu lalu jek..kali ni harus ku terjah2 ehehe

salam kenal sis :) *hugsss*

Mimy Hamid said...

sedap kan...terbaek sangat..harga reasonable...nak gi lagiiiiiii

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Eri-chan said...

jom mimy joms...pastikan ko tak tiba paling lewat..hehehe..nanti aku dah pulun sepinggan

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
nampak mcm sedap je tempat nie,
haruslah terjah nantikan bila trun nanti....

mummysyafie said...

kat maner la tempat ni yer..tak pernah pegi lagi. tapi mmg nampak sedap la

onniesham said...

nmpk sedap la mozza chic. tu. sy mcm penah mkn kt sini. tp dah lama kot... 3 thn yg lepas gitu. eh tingin plak nk try mozza chic. tu..

eynda said...

cantik deko restoran tu :-)

win@momyShaneQeisha said...

Sizzling Mozza Chicken tu mmg mengoda la hanim.bestnya selalu mkn sedap2.:)