Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, June 7, 2011

Jalan-Jalan Bukit Tinggi - Japanese Village

Entry sebelum ni, Colmar Tropicale

Aduiii nak sampai ke Japanese Village ni punyalah seksa. Seingat saya masa saya kesini tahun 2004 takdelah plak kena panjat bukit tonggek nie. Bukit tonggek kat Uitm Shah Alam pun kalah tau! (sape blaja kat itm mesti tau bukit tonggek tu.)

Rase dua lubang idung tu tak cukup nak bernapas, macam nak cucuk lagi satu lubang hidung jer. Mintak nyawa ok. Ke sebab saya berat? hehehehee

Saya makan ais krim, nak ker?

Lepas panjat bukit tonggek kena panjat lagi tangga nak ke Japanese Garden kot namanya. Lupe sudah...

Danish saya.Umah jepun yang tu saya tak pegi pun , tgk dari jauh jer..Tak larat..

Tengok muka saya. Memang berminyak abis dah. Ini selepas muka dilap2 tau. Rambut tok sah cakaplah, berserabai. Dah macam buat aktiviti panjat gunung dah. Penat tapi berbaloi sebab pemandangan n kawasan sangat cantik.

Mini air terjun

Lambakkan Darissa kat situ kejap sebab nak snap2.

Kami. Darissa memang pantang tengok air. Terteleng2 kepala dia.

Dah nak turun dari Japanese Garden tu.

Macam dah lama je takde pose macam ni dalam blog ni kan?

Lagi sekali

Bersama Darissa plak. Danish macam biasalah tak nak. Moody bergambar budak sorang tu.

Cantikkan kan pemandangan ni. Subhanallah. Sejuk je mata...

Sayup je 3 beranak tu. Curam kan? Rasenya ada dua atau tiga jalan macam ni nak kena daki untuk ke Japanese Village tu. Betul kan?

Darissa asben saya dokong. Asben saya siap berlari masa nak naik tu. Tengoklah badan dia macam mana kan..

Lepas tu kami singgah ke Rabbit Park.

Susun cantik je rabbit tu...comel comel rabbit kat situ. Rasa nak kidnap bawak balik jer.

Kan saya cakap, stokin Darissa abis kene tanggal..he he he..

Ok, itu sajer. Yang penting tempat tu memang cantik. Tapi Danish macam boring je kat sini yelah macam tak sesuai je untuk dia. Takat nak amik gambar bolehlah...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




19 comments:

NM02 said...

best kan kat sini... masa kursus kat bukit tinggi, kami siap ada xtvt dalam hutan jepun ni...

makdara TERdiva said...

kat sini memang best!
10 kali pergi pun x pe..
tp bab panjat bukit tu sape x larat memang hazab..haha!

etiey.com© said...

wah bestnya jalan..jalan.

eis said...

bestnye pegi taman jepun..sy suka!

mamyharraz said...

pic hanim&husben suka akk tgk ;)

besttnya baca entry hanim..terasa nak pegi situ nak bergambar2 :D

Redbloodsnow said...

jeles tgk uols mkn angin..hehe. arnab tu super comel lah! gerammmmmmmmmm.

bonda dadif aka akish said...

wahhh berjalan lg si anim neh....

bestttnye!!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

memang letih kan nak panjat bukit 'tonggek' tue..dulu pegi masa baru kawen ok la..berdua..menten lagi..klu skrang..rasanya memang semput la...

wahida said...

cantiknya!!
tak try pakai pakaian jepun tu ke? saya tgk mostly bloggers yg naik sini, mesti pakai kimono bagai...huhu...

Dee said...

bukit tonggek kat itm tu curam tp pendek..kat japanese village tu curam dah panjang..tu yg x larat sis..hihihi...

Mimy Hamid said...

tak pakai komono ke dear...teringin ar nak pakai nanti kalau gi sana..ada size tak agak agak ehehe

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
bestnya kat sini,
dulu pernah dtg,
tapi x singgah pun kat sini,
sgt2 best kan:)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cantiknyer view kat japannese park.. =)
leily n co hanya sapai kat rabbit farm aje, huhuhu..
nk mintak repeat ngan asben la pasni, japanesse park plak.. =)

win@momyShaneQeisha said...

wow, bestnya hanim & family dapat jalan2 kat Japanese Village tu. Nampak santai sangat..Darissa & Hanim maintain comel, seriously :)

mummysyafie said...

memang nampak macam kat jepun part pintu gerbang tu. nasib baik takde kimono kan

Ciklinn said...

waaa bestnyer.. akka baru jer bincang2 dgn incik laki nak gi esok.. tak sabar nak tgok rabbit....harap2 takde apalah esok yg boleh membantat kan rancangan hahah

NeenaAnuar said...

bukit tinggi.. dah lama dah tak pegi.. nice for over the weekend gateaway kannn...

ieda said...

aah dikk sgt2 cantik tmpt nie .. huhu bilelahh boleh sampai !! :))

geram tgk rabbit2 tuuu cumei .. darissa x takut pulak ya .. eiiiii geram !

IxoR@ said...

masa gi Japanese Village, tak sempat nak posing dengan baju kimono...

huhuhu....

semua tempat best utk berposing...

suka tengOk pics family awak...

:)