Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, June 6, 2011

Jalan-jalan Bukit Tinggi- Colmar Tropicale

Hari Sabtu kami ke Bukit Tinggi. Saje jalan-jalan. Jalan sangat jem. Jem start dari Batu Caves. Bayangkan 2 jam untuk sampai ke Bukit Tinggi tu. Selalunya dalam sejam dah boleh sampai dah.

Ini 1st time anak-anak saya ke Bukit Tinggi. Saya last p tahun 2004 kot..Masa tu pegi ngan mak n abah kali ni pegi bawak anak-anak plak.heeeeee

Ibu n Danish

Suka pic nie sebab bedak di muka masih ada hahahhaa. Cube tengok pic masa lepas panjat bukit nak ke Japanese Village tu...horror!

Apesal masham je muka sayang?

Cian Darissa kena duk dalam stroller. Darissa pun sama. Mula-mula sampai kasut stokin semua dia pakai. Nanti abis semua tanggal. Panas n rimas!


Kami berkongsi bentuk gigi yang sama...



Cuaca sangat panas masa nie. Tak sejuk langsung. Macam kat tempat kita ni panasnya. Takde beza suhu tempat di tanah tinggi n tanah rendah..tapi malam rasenya mesti sejuk..

Dia mula nak kuar dari stroller itu..

Bukit Tinggi ni memang sesuai lah nak snap2 pic sebab tempat dia agak cantik n penuh ngan hijauuuuu. Fresh rasenya..

Gigih abah dia suh Danish panjat kat situ...hehehehe


Masa ni saya dah start berpeluh2 dah. Muka pun dah berminyak. Saya ni jenis kalu kuar tu sekali jelah berbedak , lepas tu memang dah takde touchup2 dah. I ada anak kecik uollsssss, kalu touch up pun tetap sama akan berpeluh sebab anak2 sangat melasak.


Amik pic ngan swan plak.

Buah hati saya

Cantikkan? Bukan saya tapi pemandangan hijau2 kat belakang tu...


Itu sajer. Tapi lepas ni ada sambungan tau sebab nak share jugak pic2 kat Japanese Village tu. Haruslah nak share sebab gigih panjat bukit tonggek kat situ sampai tak cukup lubang idung nak bernapas tau! Tunggu yer...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




21 comments:

mama tisya said...

patutnya plan nk ke bukit tgi gk vkend lps tp tisya tk brp sihat so tk jd pegi

mamyharraz said...

situ memang lawa nak bergambar2 kan :)

tak sejuk ya..hmm sama mcm fraser hill lah tak sejuk langsung...kabus je ada tp suhu sama je mcm kt bwh..

cantik2 pic hanim satu family .. bestnya dpt spend time together kan :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

bestnyer Hanim..
sy lom sapa lg area tu, tingin sgt nk pi..
aritu dh sapai kat rabbit farm tu aje, asben dh tak larat men kona- kona lg.. plus KL- sale menanti ku.. hahahah..
awat Darissa terkezut tu..??
chantikla sume gambo2 awak, kamera shanggihkan.. ;p
ni yg wat ai tak tidur lena pikir nak jugak ni.. hihihi
ai tak jenjalan mane cuti ni, asben seboook ngan ngail aje..
salu stenby joran dlm kete, nyampah..*dgn nada merajuk.. ;p**.. heheheh

Pepel BoNda AmaNi said...

bukit tinggi memang panas rasanya...hari tue masa kitorang pegi pun sama..panas..xda angin..huhuhuh tapi nasib baik tempat cantik...

wahida said...

teringin nak sampai sana...
dear, aku tak sabar nak tgk gambar kat Japanese Village tu...

Annyssophellia said...

wah...seronoknye dpt jln2...cuti sek gi mane2 pon misti penoh....

atty's said...

beshnya tgk hanim g bukit tinggi..
kty lom penah lagi sampai sana

nieda said...

tak pernah sampai lg, tinginnyer nk pegi..husband nida takut sgt keta tak boleh naik..hadoi..

Muslimah Kota Cinta said...

best kalo g bergmbar kan
teringin nye nak g..x sampai2 lagi ni..negara org je dah sampai hehe

Dee said...

alah..x sejuk ye..x bestlahkan..tp bila bersama keluarga tetap seronoklah hanim walaupun letih..

ieda said...

cantik2 permandangan disini lah hanimmm .. akak x pernah sampai layie tau huhuhuh .. bilalahhh nak sampai nie ..

winduuu sgt2 kat darissa :))

makdara TERdiva said...

kat sini pemandangan siangnya cantik! malam pun cantik!
bolehla sesekali nak feeling2 mcm kat french! :D

Redbloodsnow said...

enjoy tgk ke semua pics. semua nice shots.

bonda dadif aka akish said...

anak beranak!!!

shomel!

Mimy Hamid said...

hanim u tido sini ke?? asik jalan je...suka je nengok...

Cik Wanie Ghani said...

rasa mcm nak pi sana lah plak,
tgk best jer akak n family ke sana,
nanti abis cuti sekolah,
br bole plan,
hiihihi

mummysyafie said...

cantik2 bangunan kat bukit tinggi ni. seronok kalau boleh datang bawak kids.

NeenaAnuar said...

cantikkk sangat gambar2 hanim kat bukit tinggi nie.. camera baru yer.. :D

GreenJade said...

comel2 nye yr kids

lama dah x gi sana..last gi year 2003 uhuhu

IxoR@ said...

kenangan semua ni...

memang banyak tempat menarik untuk wat photoshoot....

;)

eisyaawie said...

seronoknya di Bukit tinggi... nak pergi gak laa