Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, June 21, 2011

Ani Sup Utara

Lepas kami main bowling kami balik Gombak jap. Saya pun nak sambut ngan abah saya jugak. Ala bukan sambut apa pun saje nak tengok muka abah saya....Biasalah kan kalu birthday ke, Mother's Day ke Father's Day ke aktiviti makan-makan mesti ada.Kali ni ke Ani Sup Utara. Rasanya itu yang sesuai kot untuk abah.

Pilih sup sebab perut abah saya tak bape sihat. Abah ada gastrik n beberapa hari sebelum tu gastrik nya menyerang so tak boleh makan sebarangan. Kena jaga makan. Kami pegi outlet yang dekat ngan umah mak abah saya di Platinum Walk Danau Kota. Nak kejar masa sebab malam tu nak attend kenduri kawin lagi.

Apesal lah Danish muka macam tu. Beg harimau tu bukan beg saya yer, beg mak saya..hehehehe

Sementara menunggu makanan. Kasi sedas dua lah dulu.

Abah abah yang dirai. Menantu bersama bapa mertuanya.

Apalah yang Dicha tunjuk tu. Nenek ke nyang? (nyang tu nenek saya 'moyang' dorang lah kan)

Ini mihun sup saya.

Set sup ayam cendawan.

Bubur Nasi abah saya punya.

Nasi ayam

Pic last. Jemput makan semua.

Itu sajelah cerita Father's Day kami yang sangat simple. Tak mewah tapi saya tau abah mak nenek saya suka. Orang lain tak tak suka takpe. Setiap orang lain caranya untuk sambut hari- hari istimewa. Tak sambut bukan bermakna kita tak sayang tau. Yang penting doa,kasih sayang n ingatan pada ibu bapa yang utama. Peace!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

Cik Ecah said...

sy pn suker mkn ani sup utara,,,biasa g kat plaza alam sentral jer hehe dekat dgn ofis,,senang hihi~~~


ok la tuh...sy hanya kirimkan doa kat arwah Abah sy..huhu

NM02 said...

kawe dok penah try makan kat sini. sedapkah??

mamyharraz said...

sambutan besar atau tidak itu bukan ukuran..yg penting kita ingat bapa kita dan depa sentiasa di hati :)

oklah hanim bawa ayah mkn2 mesti ayah gembira..

akk belanja roti canai je kt ayah masa father day hari tu hehe ;)

Cik Wanie Ghani said...

wanie pernah try sekali je Ani Sup Utara tue,
mmg sedap kan....

rasa cmm nak pi lagi...
hihihihi...

Wanie plak x sambut pun father's day,
sbb papa wanie jauh

makdara TERdiva said...

dapat berkumpul sekeluarga sambil meraikan pun dah cukup bermakna :)

Queen said...

halamaaaakkk.....bubur nasi 'abah' tu yang lebih tempting....sluurp..slurpp..lapor bubur nasi la pulop...

Muslimah Kota Cinta said...

dulu2 ingat x sup ani utara baru nak bertapak kedai dia kecik ke kat PAS shah alam???

tapi kat danau ni kureng sikit.kak shah alam gak terbaekkk :D

best nye ada nenek lagi... :)

nieda said...

nida suka mkn ani sup utara..sambal belacan dia panas berapi..

Dee said...

ada satu mlm dee gi mkn kat sana gak..sedap jugakkan sis..

Mimy Hamid said...

tak pernah ani utara ni la...tp pernah makan bihun sup utara yang terbaekkk kat jalan tar pasar malam sabtu..sedappppppp

bonda dadif aka akish said...

suke jugek mkn sup anis utara neh....

=)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sume edisi makan2 yer sempena fathers day..
saya pun sama, cuma entry lom wat je lagi.. huhuhu
bzs like beesssss!!!
cop, epi fathers day to ur asben n /baddy too.. =)

Pepel BoNda AmaNi said...

xsempat nak celebrate father's day.....ada hal emergency....

Eri-chan said...

kita dah takde bapak....

ieda said...

wah2 dikk sedapnyaaa nie makan ape punnn sedap bila makan ramai2 .. nak2 ada mak dan ayah kan hanim ..
akak kalau pi mana punnn sure bawak ummi dan ayah ..

entahlahh dah selalu mcm tuu sampai adik akak cakap " ko nie kalau jalan , bawaklah family je .. sebuk nak anggkut umi dan ayah , x nak privasi ke ?? " adehh lepas dia cakap mcm tuu akak lempang kasi samee dia .. lepas tuu dia insaf hahahahahha