Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, May 17, 2011

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru diucapkan pada semua guru-guru. Jasa anda amat-amat besar dalam mendidik pelajar-pelajar anda.

Dulu time saya masih bersekolah sibuk cari sesuatu untuk dihadiahkan pada guru-guru. Sekarang bila anak saya dah sekolah walaupun dia masih Tadika, sibuk jugak dia suruh cari sesuatu untuk bagi cikgu dia. Tahun lepas, Danish takde pun mintak2 suh belikan. Tahun ni dia bersuara pulak. Jadi, layankan jelah.

Petang semalam kami pergilah kedai cenderahati. Punyalah ramai parents n anak2 kat situ. Masing2 sibuk cari hadiah untuk Hari Guru. Syoklah kan cikgu2 hari ni sebab ramai anak murid yang akan bagi mereka hadiah.

Setelah pilih punya pilih, yang atas ni jadi pilihan. Tempat letak pensel. Blur ok tak tau nak pilih mana. Cerewet ooo anak bujang saya. Beli 4 sebab cikgu nya ada 4.

Ada cermin didepannya. Yang 'love' tu bolehlah untuk lekatkan note ke..

Pandangan dari atas. Simple je hadiahnya sebagai tanda ingatan n terima kasih dari Danish untuk cikgu-cikgunya. Saya pun suka benda ni sebab comel walaupun ia nampak kebudak-budak kan sikit. Takpelah kot kan?

Beli je paperbag comel takyah nak balut-balut dah. Siap!

Saya ingat dulu, masa hari guru saya ada bagi bunga orkid yang abah saya tanam kat cikgu kesayangan saya. hehehehhehe. Gigih ko! Ada tu saya bagi sabun mandi (sabun ketul tu) kat cikgu. Bila bagi je kat cikgu, adalah kawan saya kecoh yang saya bagi sabun mandi. Mana taknya sebab sabun tu kan baunya wangi, so haruslah orang tau kan....hahahaha

Ok, itu sajer.

Psst...tau tak, cita-cita saya sebenarnya nak jadi cikgu. Tapi takde rezeki, bukan tak apply tapi takde rezeki. Pernah jadi cikgu tuisyen sebelum Darissa lahir dulu, Walaupun sekejap tapi jadilah merasa jadi cikgu.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

wahida said...

saya pulak dah dpt tawaran maktab...maktab kat Terengganu..tapi saya tolak sbb masa tu dah masuk UiTM pun...
saya kurang lak nak jadi cikgu sbb saya kurang sabar...saya apply cikgu tu pun sbb takut saya tak dpt masuk mana2 IPTA..keji kan...hehe..

nieda said...

comel hadiah tu Muza..selamat hari guru kepada guru2 di Malaysia..

Queen said...

alolololo,...somelnya.....

dulu masa hari guru..takde wet nak bagi cikgu hadiah..tu pun gigih la buat sendiri ke kad ke ape kan...

Jasfyra said...

cantik hadiah tu.mesti cikgu suka.saya penah jadi guru ganti time cuti sem kt uitm..hihi.merasa gak dpt hadiah dari anak murid.pastu masa sem 1, dah masuk uitm dpt lak tawaran p maktab.tp apakan daya,dah masuk uitm.huhu

muza, anak saya pun bnyk songeh nk cri hadiah tok cikgu dia.dekat sejam pilih.penat nk layan.haha

Redbloodsnow said...

ek ehhhh lawa gile lah bekas letak pen pensil tuee. berkenan ler plak zie..hehehe

well, happy teacher's day :)

makdara TERdiva said...

pernah gak jadi cikgu..tp cikgu ganti selama 2 hari setengah lepas spm..haha

ieda said...

soo cute pilihan anak teruna hanim :) oklah tuu ..

win@momyShaneQeisha said...

Sure suka cikgu Danish dpt hadiah comel tu.Pandai sgt dia pilih.
*mmg terharu dpt hadiah drpd anak2 murid yg tersayang Hanim.Win anggap anak murid tu mcm anak2 sendiri:)

mummysyafie said...

saya pun penin tak tahu nak cari hadiah apa..apa pun untung anak² skrg, parents yang tolong belikan.

Mimy Hamid said...

hari guru ni cikgu mewah hadiah kan...syok tul tp ai takleh jd cikgu...coz garang

Cik Wanie Ghani said...

utk cikgu wanie ada x?
hihihihihi...

apapun cantik sgt2:)

rasp said...

eeeee suka banget dgn gift tu...
my kids pun i beli benda lebih kurang gini...
i know i tak leh jadik cikgu...
tak pandai ngajar...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah, cute la hanim adiah danish tuk cikgu dia..
bertuah cikgu2 danish taw!!! ekekeke....

Pepel BoNda AmaNi said...

wah cute mute jerk hadiah tue.....rasanya eida xlayak kot jadi cikgu sebab garang..n kurang sabar..eh bukan kurang xsabar langsung sebenarnya...hhahahahaha

vagg© said...

lmbat betul afi besar hahahaa nk beli adiah utk cikgu beliau jugak!