Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, May 10, 2011

Nasi Arab di Hari Ibu

Minggu ni mak abah n nenek datang umah saya. Kebetulan Ahad tu Hari Ibu kan. So kami nak bawaklah mak kuar makan. Takde hadiah-hadiah pun just bawak makan jer. Sebabkan mak abah n nenek tak pernah makan Nasi Arab, kami pun bawaklah mereka merasai makanan Arab itu...

Malam tu kami ke Kota Damansara. Makan di Restoran Arab Tai'gh.

Sebabkan pergi dua kereta, rasenya eloklah pergi tempat yang dekat ngan umah n senanglah abah saya follow kete kami.

Dimulakan pic ibu n anak ini. Oh! masa ni Darissa dah tak tentu arah dah. Mentang2 nenek dia ada, kemain lagi tunjuk perangai yer..

Anak bujang saya ni plak. Mengantuk. Time tulah plak dia nak tido. Tulah ibu suh tido siang tadi tak nak...

See, muka dia sangat eskyen kan?

Kami amik Family Set. Chicken Kabsah. Boleh dimakan sampai 7 orang! Portion dia sangat banyak.Kali ni makan saya puas hati. Sedap sangat tau..Beza plak rase dia masa saya 1st time makan kat sini.

Ni suami saya punya. Tak tau apa namanya. Ada roti (macam roti naan) n ayam. Sedap jugak!

Orderlah lauk tambahan, lamb hanith kot namanya. Lupa sudah...

Borak borak

Air sirap bandung, mak saya punya. Saya suka kalu air bandung dia buat macam nie. Nampak cantik!

Mak , orang yang dirai..sayang mak banyak2..


Abah saya..

Acik tengah bahagi2kan nasi itu..

Jemput makan

Pic last...ha kau...baik punya nganga sambil menyuapkan makanan dalam mulut
...hehehehhe.

Itu sajer sambutan hari ibu kami secara simple. Bawak mak p makan...Pergi pun kedai biasa jer. Yang penting mak suka Nasi Arab itu..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

POSH76 said...

bolehla cuba kat sini..happy mothers day dear...

mamyharraz said...

panjang2 nasi tu kann..kambing tu buat akk cam nak pegi mkn situ nampak sedap..

pic last tu lagiii buat akk nak mkn sgt2 ;) apapun mesti mak hanim gembira sbb dpt luang masa sama2 kan :)

Cik Wanie Ghani said...

nampaknya lps nie kalau ke Damansara,
kena try jugaklah jawabnya,
hihihihi:)

Pepel BoNda AmaNi said...

mahal x hanim makan kat c2?

atty's said...

menu yg no 2 tu cam shedap bangat nampak nya

wah hanim ..kan main lagi.tak pandang kiri kanan dah

wahida said...

saya ni jugak tak dpt2 lagi nak mkn nasi arab....huhu...

selamat hari ibu, dear!!

Queen said...

nasi arab tu nampak sangat sedap

bonda dadif aka akish said...

amboi anim mkn...berselera hah...

tang hubby anim punye tuh...cam sedap la...

|| sue-imanja || said...

nampak sedap...bila la tekak ni boleh nak trima nasik arab

NM02 said...

ai tak reti la nak makan nasi arab ni... tapi mc teringin je.

lieyalatif said...

peberet lieya nasi arab ni hanim...lagi2 lamb hanith atau lamb kabsah....fuh sedapppp....

hanim, hanim ikut muke ayah kan heheheeh....

adoi laa tgk bandung teru meleleh tau org dlm pantang ni ekekekekekek

[z@ck] said...

drooling..huuuu

onniesham said...

fuhh terliur saya tau. penah sekali je try makan nasi arab ni. mmg sedap.

nieda said...

nida belum penah lagi mkn nasi arab..huhu sedihnya

Mimy Hamid said...

nak bawa mak sy pekena nasi arab tp dia tak minat pula..