Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, May 20, 2011

Macaroon oooo macaroons...

Salah satu tujuan ke Empire hari tu ialah nak cari Macaroons. Tapi tak tau kat kedai mana ada jual macaroon nie. Tetiba jalan ternampak lah satu kedai ni ada jual macaroon. Dah nampak tu gerab jelah kan. Tapau bawak balik umah. Masa round2 dalam Empire tu punyalah banyak kedai yang jual macaroon ni. Memang lubuk macaroon kot Empire ni..heeeeee

Pilih pilih mana yang berkenan..

Cantik-cantik warna macaroon ni. Ramai blogger kata rasa dia sangat maniiissss. Takut jugak nak beli. Tapi perasaan nak 'rasa' tu meluap-luap saya pun belilah. Beli 3 je..takutlah kan beli banyak-banyak nanti takde sape nak makan. Lagipun asben saya tak minat benda-benda macam ni.

Ni yang saya pilih. Flavour chocolate, hazel almond and rasberry. Warna pink tetaplah ada kan....palings edap yang hazel almond tu.

Nasiblah beli 3 jer. Manissssssnyaaaa. Saya ingat tekstur dia macam apam rupenya dia macam rangup n garing2 sikit.Macam makan chewing gum pun ada. Macam liat-liat sikit bila kunyah. Ish! tak retilah nak explain. Memang rasa dia macam tu yer? Ke kedai ni yang tak pandai buat?hahhahah. Wah! sesuka hati je nak kata kedai tu tak pandai buat.

Pic last, pic model macaroon yang tak boleh blah....heeeee... tetap warna pink!!!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




19 comments:

[z@ck] said...

memang kurang berminat dgn macaroon ni.rupa mmg comel tapi rasa dia fail untuk menawan hati zack.ecewah =)

ieda said...

waaaaaa nak jugak raseeeeeeeeeeeeeeee huhuhu :)

NM02 said...

laling..mmg begitu rasanya. ai plak dapat masa pegi wedding seseorang ni, tapi lupe nak snap gambar. manisss kan... minum air masak banyak2 tau

atty's said...

kty kalo benda manis ni kurang skit.

mamyharraz said...

comel je bentuk dia kan..berkaler2..mahal pulak tu kan..haiii akk nak beli rasa syg duit hehe..

bonda dadif aka akish said...

daku kureng macaroon ni anim..manis banget...

Redbloodsnow said...

zie lom pernah makan macaroon taw. camne entah rasa dia ek

Queen said...

nik dengar manis..terus tertutup selera.... sebba skang gigi sakit kan..so manis ke..keras ke..memang out of list..heeee

etiey.com© said...

wahhh best! teringin nak makan jugak!

rasp said...

memang gitulah rasanya...
i pun kureng skit sbb tahap kemanisan dia tu....

Zaza Zafran said...

za lama teringin nak makan tp tak dapat2 lagi T_T

Mimy Hamid said...

i dah try macaroon empire..ok la tp manis...2 je cukup...nak try jenis harrods..org kat sedap

win@momyShaneQeisha said...

cantik macaroon2 tu hanim.comelnya model macaroon pink colour tu.:)

Eri-chan said...

x pernah try langsung..hehe kalau manis mintak ampun..memang tak belilah...

Cik Wanie Ghani said...

macaroons nie mmg manis giler,
kalau sekali sekala mkn x perlah,
hihihihihi...

kalau kat Empire,
ada kedai yg jual kek red velvet,
diorg ckp sedap,
hihihihi

mummysyafie said...

mesti beli kat chocolate world, RM3.90 satu..kalau hanim gi empire nx time, gi cari kedai Whisk..kat situ RM2 je..

Pepel BoNda AmaNi said...

eida ada beli thru milk a deal tue...nak jugak try rasa macaroon nie..semua orang dah rasa..huhuhuhuhuhuhu

makdara TERdiva said...

kalau manis sgt camne nak telan??? huhu

lalala_haniey said...

kat mane tmpat de ek ?