Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, May 19, 2011

Ke Empire kita....

Ahad lepas kami ke Empire. 1st time p sini. Nak mngukur soping complex..ukur je sopingnya tak pun..macam biasa jalan-jalan cari makan. Sudahnya saya yang makin bam-bam laki duk kurus cenggitu jer...huhuhuhu

Kat Empire ni ada slide terpanjang ni. Rasenya indoor slide terpanjang didunia kot ke Asia..entah lupe sudah.. Berani tak?saya tak berani....

Pegi tingkat atas sekali, masuklah ke Kids Sport & Gym nie (betul ke namanya tu?). Bayaran masuk untuk 2 tahun ke atas RM30 n 2 tahun ke bawah RM10. Parents free!


Ewah....kaki main angkat angkat sebelah

Lambak je Darissa kat situ. Merangkaklah mana suka. Ye, Darissa masih belum berjalan lagi waulaupun dia dah setahun sebulan. Sah ikut abah dia sebab abah dia dulu lambat berjalan.

Wuuuuuuuuuu tingginya!


Danish yang susah nak snap picnya. Orang dah besarkan, tak gentle lah nak posing-posing nie.

Darissa n bola-bolanya

Kena paksa baru boleh kita snap picnya


Tak paham nape abah dia snap cenggini. Seni ke bang?

Sebelum dia besar n pandai mengelak-ngelak camera kita snap gambar dia banyak-banyak

Dan lagi....kebersihan tak yah risau sebab kat sini semua orang kena pakai stokin, hygiene purpose katanya.

Singgah Tarbush untuk makan. Tak tau nak makan apa kat situ. Tapi last lah p sini sebab tak menepati tekak kami.

Bagi Darissa makan biskut


Makanan kami.

Air kami.

Itu sajer cite Ahad kami.







Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

18 comments:

ZSqueenbee said...

waaa bestnyeee..saya blm ade kesempatan utk ke cni..slide tu tpjg di asia..nk try tp takuttttt...skrg lgi la preggy mmg xleh la nk try...

mamyharraz said...

akk penah sekali p empire tu pun org belanja..padahal belakang ofis je empire tu =P

budak kalau dah besar mmg tak mo pandang kamera..anak akk pun camtu..

akk suka masuk restoran arab ni teh depa mmg sedapp wangi je dgn daun pudina bagai..

menariknya tgk air tu ;)

wahida said...

tak pernah sampai sini lagi...teringin nak try slide tu...

dear, jgn risau, anak aku si abang tu pun lambat jalan..setahun dua bulan baru jalan...janji dia sihat sudah...kalau sakit, kita pulak yg risau...

ZZnoor said...

mau try jgak gi empire!!
ibu danish n darissa...
u had wonderful kids!
i follow ya...

etiey.com© said...

belum smpai lagi ke sini... kalu pergi haruslah singgah kan.. ehh comel si kecik.. si abnag berlesung pipit ;p

ieda said...

ahahahah ayat bam2 tuu x menahan dik .. alahhh x perlah dikk .. x baik membazir .. kalau x habis kite wajib menghabiskan .. kenyangkan utk org ekeke :)

darissa jugakk yg maintain anak aunty tuuu ecehhhhhhhhhh geram tgk !!

PutRee SeJiNjaNg said...

rissa makin hari makin comel arr...geram sangat2..;)

Redbloodsnow said...

comel je dorg berdua tu. dah lah tu dicha semakin bam bam pp dia..hehe

Queen said...

fuiyoo..dica buat aksi model angkat kaki sebelah...

haa....slide tu macam best nak try..sabar nik sabar..lagi4 bulan boleh try..hehehhehe...anak bagi yabang pegang...nik boleh slide2..hooorey!

Muslimah Kota Cinta said...

geram nye tgk dicha yg botak tu...hehehe

muza, rasanya muza mmg suka try makanan kan.kite ni x berani nk main terjah restoran.pasal kalo x sedap pasti maki2 nanti.so mmg terjah kedai yg samaaaa je muahaaha

rasp said...

baruuuu je nak ckp...
"eh eh dicha dah leh jalan"
takpe sis, slow & steady...
nanti dia dah jalan fenin plak nak kejor :D

tarbush pun i kureng skit food dia sis...

Cik Wanie Ghani said...

ari tue masa trun kl,
ada jugak terlintas nak singgah,
tapi x singgah,
sbb masa sgtlah terhad,
huk huk huk

juanita said...

empire ni kat ner ekk

Mimy Hamid said...

sedapnya tarbush ni..berselera tengok..lain kali nak try la..tak pernah jejak

Eri-chan said...

tingin naik slide tu tapi claustrophobia pulak...
tarbush? hahahaha...hahaha...gelak jahat..

mummysyafie said...

danish dah macam abang, takmo posing2..

Pepel BoNda AmaNi said...

empire yang dekat subang tue nyek hanim...nanti nak ajak dedi amani jalan2 c2 jugak la...

makdara TERdiva said...

tak pernah sampai lagi ke Empire ni..