Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, May 18, 2011

2H 1M Jalan-Jalan Melaka Part Akhir - Bandar Hilir

Kembali bersambung pasal Melaka. :)

Selepas Check Out kami ke Bandar Hilir. Lama rasenya tak ke sana. Saya agak mesti jalan jem maklumlah time cutikan. Tapi dah alang2 ke Melaka redah jelah. Saje nak snap2. Lagipun ini kali pertama anak2 saya ke Melaka.

3 beranak. Paling terserlah muka ibu dia yang bulat tu...


Ingat nak nak naik beca tu tapi kesian plak pakcik yang kayuh beca tu nak bawak saya nanti. Satu beca tu muat2 je untuk saya..hehehehehe

Ramai sungguh orang kat cni. Suka kat area2 sini sebab tempatnya cantik n kawasannya sangat bersih.




Kudaku lari gagah berani.....

Danish masam sebab panas. Hari sangat panas yer..muka saya abis terbakar n otomatik terus jd legam...tu sbb sy tak share kat cni pic sy..hehehee

Kota A Famosa.

Lepas round2 BAndar Melaka kami pun pulang. Tak singgah pun Menara Taming Sari n River Cruise sebab orang sangat ramai beratur n anak2 pun dah kepenatan. Lepas je Ayer Keroh hujan turun dengan selebat-lebatnya. Nasib baik...

Itu sajer. InsyaAllah murah rezeki panjang umur kita ke Melaka lagi....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

mamyharraz said...

cantik semua pic ni hanim ;)

terasa mcm nak pegi je kesitu..

mekchu said...

akhirnya... tamat jugak.. marathon ye tak? hehehe... terang btol gambar.. puas tengok..

~zack~ said...

lamenye x comment kat entry akak...hehe..bestnye gi melaka...sy pun ske sgt gi melaka...byk tempat best2...=)

atty's said...

kty pun kalo nak naik beca..mcm tak sampai ati je..sian kat pakcik2..tu nak bwk kty yg gumuk nie

etiey.com© said...

boleh tahan panas negeri melaka tuh kan.. btw memang best jalan jalan kat sana

Redbloodsnow said...

wahh..memang seakan lah uols berjalan kat ctue ek :)

bonda dadif aka akish said...

takpelah iu boolat....tp ttp menten shomel!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

rasanya kan hanim...melaka memang panas la....tiap kali pegi melaka kompom panas melampau..huhuhuhu

makdara TERdiva said...

pegi melaka ni tak sah kalau tak ambik gambar sbb viewnye cantik!

Mimy Hamid said...

gi melaka ni kan..singgah banda hilir mmg tak sah..padahal dah gi berpuluh kali...hehehe..napa ek

wahida said...

danish ni makin hensem la...

Queen said...

bandar hilir ni macam dadah...mesti nak singgah walau dah hapal dah setiap satu ceruk die..hahahaha

Rinna said...

Seronoknyaa gi jln2 ke melaka.. teringat pergi ke sana.. 2 tahun lepas.. :)

Cik Wanie Ghani said...

Lama giler wanie x pi melaka,
last pi thn 2002,
huk huk huk...

rindu nak pi sana

PutRee SeJiNjaNg said...

wah A -famosa...harituh masa kursus kat melaka, tak sempat aku nak g sana yunk..huhu...naik beca je sempat...;)