Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, May 11, 2011

2H 1M Jalan-Jalan Melaka Part 3 - Cow Boy Town

Part 1, Part 2

Malamnya selepas Maghrib kami ke CowBoy Town. Orang memang ramailah kan . Dah nama pun public holiday. Tapi ramai2 lah baru syok. Meriah sikit hidup!

Sebelum masuk tu ada orang nyanyi2 lagi country. Feeling2 cowboy lah tu...:)

Ni entrance untuk tengok Red Indian show & Perarakan binatang seperti gajah n kuda.


Ce tengok, ramai giler orang. Memang padat sampai kami takde tempat duduk. Doklah terjingkit2 masa nak tengok show tu. Panas toksah kata lah. Berpeluh-peluh luar dalam!

Sempat ibu dia. Dalam peluh2 tu kasi sedas dulu

Kami dapat port yang tak cantik. Puaslah suami saya zoom.
Abang-abang gagah perkasa tengah bersedia untuk buat show makan api.

Sebelum makan apai, kasi menari dulu. Tarian Red Indian lah tu kot...


Adegan makan api. Kagum ooooo saya! Tapi agak bahayalah kan.



Lepas Red Indian show tu kami pun beredar dari situ. Darissa dah mula meragam. Yelah tempat gelap. Memang tak sesuai untuk baby2..Kami tak tengok pun animal show tu. Anak2 dah rimas.

Sebelum balik, snaplah beberapa pic sebagai kenangan. Abaikanlah kebesaran ibu yang beranak dua tu yer. hehehee

Last pic Danish. Lepas tu kami keluar dari A Famosa Resort tu untuk mencari makanan. Jangan risau, banyak kedai tepi2 jalan sbeleum nak ke A Famosa Resort tu.

Disebabkan malas nak cari tempat makan jauh2, kami ke satu gerai yang paling dekat ngan A Famosa Resort tu. Menu pun tak berapa banyak. Saya amiklah mee goreng jer. Tengok budak motak tu, tak reti duk diam.

Suami saya amik lauk asam pedas. Hanya tinggal ikan kembung masak asam pedas jer. Sedihkan tengok ikan tu. Ikan lain dah habis. Tak tau pun banyak benda dah habis. Sebab dah duduk kat gerai tu takkan nak bangun balik kan. Belasah jelah. Janji kenyang. Lepas makan asben saya singgah petronas beli jajan bawak balik bilik.

Itu sajer. Cerita Melaka ada lagi tau...jangan boring yer..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

POSH76 said...

bess jer layan gambo rindu nak ke a famosa

Cik Wanie Ghani said...

time cuti umum nie mmg susah nak cari kedai mkn,
pack sgt2,
wanie pernah kena skali kat langkawi,
hurm...

apapun mmg best layan pic2 akak nie,
:)

atty's said...

amboi darissa..nak melompat ye dr kusi tu

mamyharraz said...

meriahnya aktiviti kt situ..

tempat sesak2 ni bwk budak kecik memang cepat meragam..anak akk yg besar tu pun meragam kalau lari timing dia...

hanim dlm pic ok laa cantik :)

onniesham said...

tu yg leceh pi brjalan kalo time2 cuti umum or cuti skolah ni. org ramai sgt + sumer pon jd mahal.

makdara TERdiva said...

tempat kalau dah ramai sangat pun tak best jadinya..huhu

etiey.com© said...

WAH RAMAI JUGAK OARANG ERK. TARIAN RED INDIAN? SAPA ORANG TU?

Ciklinn said...

syoknyer besann... akak tak pernah lagi sampai kesana.. ingat nak bwak gaklah anak2 kesana..mesti dorang happy.... hamboii mennatu i tu.. tak mau duduk diam yer.... hehhe samlah dgn bakal husben dia... kat kedai mkn camtu lh dia.. hahhaha

Pepel BoNda AmaNi said...

hari tue bawak anak2 buah masuk cowboy tue...tunggu sampai habis show..sebab adalah mahal bayar kekekekke....

wahida said...

kalau dah sesak sgt mmg rimas dibuatnya...benda enjoy jadik tak enjoy..

sedih betul tgk ikan tu...huhu...

ieda said...

uishhh memang panas masa skrg nie .. tgk aksi2 panas nie mauu melenjun baju kan dikk ..
tapi ramai org tuu :) kalau ke melaka nie rugi kalau x masuk cowboy town nie :))

nieda said...

bestnya..kali terakhir nida dtg sana masa baru2 kawn dulu...nak tgk show kena pandai pilih tempat kalau tidak rugi bayor mahal2 kan..

mummysyafie said...

lama dah tak gi Famosa, masih gak yer persembahan cowboy tu

Annyssophellia said...

Kak,anda di tag...sila ke blog..

Mimy Hamid said...

cowbow town malam meriah kan..sy tak gi tak beli pakej ni