Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, May 9, 2011

2H 1M Jalan-Jalan Melaka Part 2 - Bilik 2030 Condo D'Savoy

Part 1 di sini

Mula-mula nak cakap, Happy Mother's Day buat semua ibu-ibu disini. Saya rasa ibulah insan yang paling istimewa dalam dunia nie.

Apa-apa pun saya sambung cite Melaka lagi yer.

Dalam kul 4.00 pm kami check in. Sebelum saya ke A-Famosa ni saya ada google lah review pasal A Famosa ni. Rata2 nya tak puas hatilah ngan bilik disini. Takut jugaklah kan. Tapi saya ni jenis tak cerewet pasal bilik. Janji ada air cond n bersih saya ok jer.

Tapi bila saya bukak je pintu bilik tu, saya sangat kagum tau. Saya ingat saya dapat bilik yang teruk tapi Alahmdulillah, kami semua puas hati sangat. Sangat sangat selesa, Bilik dia sangat besar. Kalu sumbat 8 orang dalam tu pun masih selesa lagi tau.

Ni katil dia. Besar kan. Sangat empuk tau...lena kami anak beranak tido malam tu

ni saya selitkan pic model katil2 itu.. :)

Pulak tu, bilik dipisahkan dengan hall. Dipisahkan dengan pintu sliding kayu tu.


Ini ruang tamunya. Tapi tv bukanlah LCD. Tapi tak pe janji ada tv. Siaran Astro ada tapi tak semualah. Ada 5 channel astro jer. Meja makan pun ada tapi saya tak snap plak.

Ini dapurnya. Abaikanlah keadaan selerak tu yer...Dapur takde. Tapi kalu bawak periuk nasi ke kuali elektrik je boleh jer masak. Cerek n peti ais je ada.

Sinki kat luar.


Ini bilik airnya. Bilik airnya sangat2 bersih tau. Siap ada bathtub. Puaslah 2 beradik tu berendam. Ibu dia pun tumpang berendam sat..heeeeee

Bilik kami ni ditingkat 20. Gayat jugaklah saya. Tapi pemandangan dari atas tu cantik sangat. Sejuk je mata ni. Pic kat atas tu pemandangan dibelah kiri.

Yang atas ni plak pemandangan di belah kanan.

Bilik kami ni menghadap swimming pool. Sayup je tengok swimming pool tu kat bawah.

Nak tengok tak pic XX kat bathtub tu?
v

v
v
v


v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Amboi kemain laju ke korang scroll kan?

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

tadaaaaaaaaa........

Ini jelah yang boleh saya tunjukkan. Yang lain tak boleh sebab nampak aurat Darissa...heheheheh. Jangan marah yer..gurau je tau!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

Cik Wanie Ghani said...

wah bestnya cuti2 malaysia,
ok je wanie tgk bilik tue,
nak kena pi try stay kat situ jugak nie:)
hihihi

Pepel BoNda AmaNi said...

wah dariss ngan danish pegi cuti2 kat melaka nyek....bestnya....

mamyharraz said...

selamat hari ibu utk hanim :)

dpt bayangkan betapa selesanya ruang bilik tu..memang cantik..

model last tu sgt kiut hehe

atty's said...

selamat hari ibu hanim.
cantik biliknya..besar..

Mimy Hamid said...

menarik ...hr tu duk banglo...nak duk sini la....condotel ek namanya

Redbloodsnow said...

eee bestnya yang. terasa nk pi bercuti plak tgk entry ni..hehe

Queen said...

bile ad abath tub...budak2 la paling suke..berendam sampai kecut2 jari

onniesham said...

mmg brbaloi la hanim. bilik dia besar. ada 2 katil besar lg. mmg selesa la awak anak beranak.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

selamat hari ibu gak Hanim..
wah, sonot tu.. beso bilik die ka, wape rate die pernite tu ek?..
sy aritu ke melaka lepak kat klebang beach resort aje sbb free, asben nyer company sewa psl dorang ade job ngan petronas melaka.. =), baru 2x ke melaka, satu kali agi kursus jabatan kat puteri resort..
psst, last picca mmg dinantikan oleh anak² kan.. ;p

POSH76 said...

bess gak tempat ni..yang penting ada bathtub hehe

makdara TERdiva said...

teringin gak nak dtg sini..org kata best!

bonda dadif aka akish said...

nampak best ya anim....

=)

apepon...hepi mommas day anim...

mummysyafie said...

besar gak bilik nya yer..syok boleh stay kat situ

NM02 said...

condo ni dalam a famosa tu ker?

nieda said...

bestlah dua badek ni berendam dlm bath tube..muza berapa rm bilik tu??