Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, May 5, 2011

2H 1M Jalan-Jalan di Melaka - Part 1

Pegi Melaka je..pun nak berpart-part?Ala, bagilah chan kat saya buat entry part-part ni yer...heeeee

Kami pegi 1 Mei 2010-2 Mei 2010. Memang saje amik pada tarikh itu supaya dapat jimat Annual Leave saya. Kami bermalam di Condotel AFamosa Resort. Amik pakej masa di Matta Fair bulan 3 ari tu...Jimat banyak ooooooooo. Dengan RM192 kami dapat bilik, tiket ke Water World n Cowboy Town. Tak ke murah tu! Memang saya nak ke tempat ni sebab saya tak pernah pergi n sesuai untuk anak2 saya yang memang gila main air.

Disebabkan check in pukul 4.00pm kami amik keputusan pergi ker Water World dulu.


Entrance nya. Orang tak usah katalah...ramaiiiiiiiiii punya. Tapi disebabkan nak jimat cuti punya pasal, redah jelah...hahahah

Orang paling hepy haruslah Danish

Ibu n Dicha

Memang padatlah ngan manusia kat Water World tu. Setiap ceruk n celah ada je manusia.

Suka dua beradik tu dapat main air yang banyak.
Budak kecik ni pun sama naik ngan abang dia. Terjerit2 main air. Lepas snap pic Dicha ni asben saya pun simpanlah camera n barang2 berharga lain dalam locker. So pic kat water world ni taklah banyak mana.

Itu sajer untuk Part 1. Part 2 saya tunjukkan bilik dia plak ok.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




20 comments:

ieda said...

waa memang seronok ke tmpt mcm nie .. sure dicha dan abang suke kan .. main air .. usah kata anak2 .. mak2 pun suke ..
ermm akak pernah ke sini dulu masa bujang2 .. best .. tapi skrg nie sure dah banyak berubah tmtp nie kan :)

ZSqueenbee said...

waaaaa syoklaa...sye pun plan nk ke melaka bersama en somi..now tgh mencri hotel cantik n hrga pun berpatutan..kalo ade matta fair kn best...

Cik Wanie Ghani said...

wah wah wah,
bestnya dpt pi bercuti,
mcm wanie time2 cmm nie x bole lah nak pi mana2,
sbb keje kan,

mak ai ramainya org,
huhuhuhu

etiey.com© said...

wahhh seronok kan? budak2lah yang paling happy

rasp said...

nampak hepi tul ur kids tu sis...
dicha pun dah pandai ye gumbira gitu....
yg tak syioknya bila gi main air gini...
terpaksa tinggalkan camera dlm locker...
gambar tak leh snap bebyk kan...

POSH76 said...

rindunya nak ker Afamosa...mmg besss

atty's said...

amboi dicha..senyum..happy le tu dpt main air.

Hidayah said...

bestnya main air....bila nak pegi mandi2 ni

Redbloodsnow said...

suke tgk pic dicha yg last tu...comel nah

Dee said...

wah...syoknya mandi manda..tgk muka dicha ngan danish pun tau dah..

mamyharraz said...

hai hanim :)

lagi banyak part lagi akk suka :)

besttnya dpt holiday ke melaka..tempat admire akk tu..;) hehe dekat tp masih tak sampai2..

Queen said...

penah kene dulu..masa ikut FIL ke PD masa tu cuti gini la jugak..jenis yang cuti sambung2 la...

nasib baik turun swimming pool awal.. masa tengahari naik tu..jenguk swimming pool dari atas..masyaAllah..dahtak nampak air...nampak sepenuh2 umat dalam tu..hahahhahha


sejak tu..rasanya pikir 4 5 kali nak berjalan time cuti sambung2...hahahha....

Eri-chan said...

bagus kalau 2-2 org tu nanti pandai berenang

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonotnyer, gumbira je muka dua badik tu...
alya pn lama tak pi cuti2, br ni pn de mention kat abah die nk pi cuti2.. heheheh, mak die pn sebenarnye mau gak..;p
psssst: selamat hari ibu laling!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

murah berbaloi2.......bestnya tengok danish n darissa main air...

onniesham said...

mmg brbaloi pakej awak amik tu. suker la dua beradik ni dpt main air. bdk2 kan suka je dpt mandi2 mcm ni kan. bila dpt main air x heran dah bnda lain.

makdara TERdiva said...

wah! sesak & meriahnya

mummysyafie said...

Darissa tak takut pun main air yer. kalau la wawan..mau nya mengigil dulu

NM02 said...

lama tak berendam nihhhh

nieda said...

jeles...ok lah harga tu, murah..