Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, April 13, 2011

Tutti Frutti

Sana sini orang cerita pasal Tutti Frutti ni. Saya pun naklah cube kan. Cari outlet mana yang paling dekat. Paling dekat ngan umah ialah outlet di dalam Sunway Giza Kota Damansara. Mesti tak ramai orang punya. Memang tak ramai orang pun bila kami sampai sana.

Tutti Frutti. Frozen Yogurt.

Sini self service. Amiklah banyak mana nak. Tapi kami amik sikit jer. 1st time kan, nak belajar mengagak eskrem tu dulu. Yelah dia pakai timbang kan. Lepas timbang barulah tau berapa harga nya.


Pilihlah topping mana yang nak. Saya memang tak bernapsu tengok buah2 tu. Saya tak suka makan buah..hehehehee


Part picit kat atas ni saya suka. Ape entah namanya. Dia ringan kan so kita letak banyak2..hehehehee

Kami punya. Dekat 3o hinggit jugaklah. Sebab saya ni tak berapa suka eskrem so saya berkira sikit lah kan...Yelah aiskrim je pun pehal mahal kebenor. Tapi tukang bayar relax n takde komplen pun saya pun diam jelah.hehehehe

Kalu nak tau bab rasa, rasa dia oklah tak manis n tak masam sangat. Saya suka flavour strawberi banana. Sedap!

Saya tak suka saya dalam pic tu. Uwaaa!!!! bila mau insap nie.....

Inilah stesen aiskrim tu.

Sape yang duk area sini sila try yer. Saya sudah cube Tutti Frutti, anda bila lagi?

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

NM02 said...

ah sedap ah sedap... mahal2 pun asal sedap, ye dak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hmmmmm bila nak try nie...skrang nie saket tekak plak..huhuhuhhhu

wahida said...

dear, sumpah saya ckp tutti frutti ni mmg ada dlm perancangan saya utk diterjah..bila tgk sis dah pegi lagi la semangat nak try...

tapi kalau saya, saya sgt bernafsu tgk buah2an..sure saya letak byk2 punya nnt..hehe...

Queen said...

nik pernahnak try..tapi tgk die kira timbang... terus takjadi...

mana taknye..yabang mana cukup kecik2 gitu..die je sorang hadap yang setengah liter punye eskrem....hahaa

POSH76 said...

Mmg tingin nak cuba macam sedap jerkan...hehe

nieda said...

dh penah cuba tp rasanya tetap suka baskin robin atau ice room lagi sodappp

etiey.com© said...

sdap bangat tpi eysraf tak bape gemar.. ekeke

rasp said...

mmg dlm list 'to try' nie...
tapi ntah bila nak gi cuba...

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

tunggu anak2 dtg bulan 6, baru pegi terjah sinun :)

jom2 join

IDAZS said...

suka sangat2, boleh dikira pengunjung setia juga sebab ada branch yang dekat dgn rumah. suka guava dan promogranate, apple. kadang-kadang je dpt flavo tu sbb dia rotate kan.

mummysyafie said...

sedap taw..nor selalu amik coklat n vanilla je. sebab yang lain tu macam masam sikit.

Redbloodsnow said...

sedapnyaaa! napa kat cnie takde ek :(

atty's said...

kat bangi pun ada..tp kty lom terai lagik

Cik Wanie Ghani said...

ari tue carik gak kat KL,
tapi x sempat nak pi saja,
sudahnya dpt mkn kat Bandung,
hihihihi:)

PutRee SeJiNjaNg said...

wah bestnye...sob..sob..sob...kuch takde ni yunk...:(

Mimy Hamid said...

ai pun dah tak jakun...hmmm tapi for me best lagi baskin robbin