Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, April 25, 2011

Turn saya pulak berMusang King

Sana sini heboh orang cite pasal Musang King ni kan. Saya tau pun dari blog Wahida. Tengok blog dia lah baru saya tau ada durian jenis Musang King. Saya ni tak kisah makan durian jenis apa pun janji isi dia lembut. .Kat Sg Buloh ni nak2 area Paya Jaras ni banyaklah yang jual durian tapi takde pun depa jual Musang King. Jumaat lepas suami saya ada ternampak dekat area tempat keje ni ada jual Musang King. Haruslah dia grab kan...heeeee

Ce tengok isi dia..perghhhhhhhh mengancamkan. Kuning gebu gitu. Tapi buahnya kecik comei jer. Jadilah, janji puas hati ngan isi dia. Walaupun buah dia kecik tapi kenyang tau makan sebab isi dia penuh.

Lagi

Dan lagi....ada yang saya dengar sekilo sampai 35 hinggit!....tapi yang kami beli ni sekilo 22 hinggit. Tak tau nape rege dia lain2. Takkan musang king ni pun ada gred2 dia juga. Takpe janji sodap!

Jemput makan untie-untie semua!!!!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




22 comments:

Dee said...

durian mmg ada gred2 dia..huhuhu..terliur betul tgk musang king tuh..

azzey said...

Mmg ;menguji' betul Musang King ni ye..:)

nieda said...

sib baik nieda laki bini bkn peminat doyan..selamat duit..tapi kt kg mmg tgh musim durian pun

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
saya adalah penggemar durian,
nie x bole jadi nie,
nak kena pi carik jugak nie,
adoilah.....

atty's said...

i love durian..tp lom penah lagi makan durian jenis musang king nie

mamyharraz said...

pagi2 dah tgk gambar durian...sedappppnya!!

mmg lah tergoda tgk isi durian tu...

wahida said...

yeeehaaa!! musang king mmg terbaik...sedapkan? sekarang saya lak terliur tgk gambar awak ni...adeh la...

bonda dadif aka akish said...

ish2..penagan wahida....gilak ah..=)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

amboiii.. bestnyer..
isi die tu.. memikat!!
tp rege, mak aiii.. ;p

etiey.com© said...

wahhh bestnya! sangatlah mengamcam

onniesham said...

ni kalo hubby sy tgk pic durian ni mau dia trliur. mengidam plk dia kang. hehehe

Redbloodsnow said...

EEEE...KALU DURIAN YG JENIS GINIE..BARUUU LAH ZIE MENGIDAM! EEE NK CARIK LAH YG GRED A A.K.A MUSANG KING NI :D

win@momyShaneQeisha said...

aduhai terliur aunty kat sarawak ni tgok Danish makan durian tu..
cantiknya durian tu Hanim, kuning lagi.mmg berbaloi beli tu

ieda said...

huwaa hanim dah merasa jugak .. akak pun teringin jugak nie .. tapi kat ktn x musim layie .. tulah nak tunggu lama sgt ... huhuhu

musang king nie dia akan tulis ke musang king @ kita kena tanya dik ??

Pepel BoNda AmaNi said...

ya ampun...nasib baik...eida bukan penggemar durian...

rindu la sama darissa n danish..huhuh last week sampai semalam sangat2 bz...huhuhu xsempat nak BW..

Diarihatiku1976 said...

Mmg ;menguji' betul Musang King ni

makdara TERdiva said...

sejak perut dah x muda lagi ni..makan durian kena bercatu..

kalau tak, ke jamban la duduknya..tsk!

IxoR@ said...

uishhhh geram tengOk gebu kuning tu.... rasa nak cari gak la....

durian pancake pun tak merasa lagi nih....

:(

mummysyafie said...

kalau makan doyan ni kena makan sikit2 dulu..kalau idak, semput terus datang..kang tak pasal2 kena gi emergency plak

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

lahai sedapnyer deroyan tu...salam singgah dari kami..kenal2 dulu ye.

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

lahai sedapnyer deroyan tu...salam singgah dari kami..kenal2 dulu ye.

[z@ck] said...

omaigod...kuningnya isi!