Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, April 6, 2011

Sweetchat, The Curve

Ahad kami The Curve. Biasanya kalu pegi The Curve mesti nak makan..heeee. Kali ni try Sweetchat plak. Sebab utama nak try durian pancake dia plak. Nak comparelah kan dengan durian pancake kat Ikano tu.



Ni pemandangan dalam kedai dia tu. Cantik ID dia...suka tengok cume ekon dia macam rosak jer sebab terasa panas... :)

Jom tengok apa yang kami makan...Kali ni saya sertakan harga dia sebab saya masih simpan resitnya.Senanglah kalu korang nak rujuk harganya.


Asben saya amik Rice Set. RM17.90. Set dia ada nasi nama Rice Rhapsody, desert boleh pilih nak yang mana n air pun ada dua pilihan . Asben saya amik air tropical Punch yang warna pink tu.

Danish nak pizza plak. Amik Pizza set. RM18.90. Set dia ada Mushroom Chicken Pizza dan air, Ice Lemon Tea. Pizza dia sangat sedap. Doh dia nipis. Bila dah sejuk pun still sedap n tak keras. Pizza ni Danish tak abis makan n bawak balik, rasenya tetap sedap tau. Takdelah keras kejung.

Ni saya punya. Bake Mac & Cheese. RM10.90. Ni pun sangat sedap. Sangat berlemak, cheese dia sangat banyak n lemak dalam badan saya pun berjoget-joget dengan riangnya. Tapi kalu makan banyak sangat rasa muak. Tukang perabis ialah asben saya. Tong dia besar walaupun badannya kurus...

Inilah fav saya. Durian Pancake RM7.90. Sedappppssssss...tapi warna pancake ni agak pucat sikit compare ngan yang kat Ikano tu.

Kasi closeup..ni isi dalamnya...sedapnya...teringat2 pancake ni. Tapi saya tetap suka yg kat Ikano tu lagi..Sape peminat durian pancake ni bolehlah cube di Sweetchat ni plak.

Pic last pic Darissa tengah mamam. Sebelum kami makan bagi dia makan dulu. Macam biasalah tempat kami paling 'meriah' sekali. Semua barang tercicir n berterabur..hahahaha

Total makan semua RM65.50 termasuk service charge n Gov tax.. Secara keseluruhannya saya suka Sweetchat ni. Boleh pegi lagi lepas ni. Jom kita pegi Sweetchat!!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




22 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya makan2.....darissa makan xajak untie pun...

bonda dadif aka akish said...

best2....kt jb talak...

waaahhh darissa....suke mamam ya...

fiza said...

Baru jer mkn durian pancake ahad aritu, rasanya yg kat IKANO kot, memang sedap, menyesal rasa beli sebungkus jer.

nieda said...

boleh cuba nanti...pizza tu meleleh ayeq liur tgk tau

Dee said...

sweetchat rasanya ada di midvalley..x penah lagi singgah..nti leh ar masukkan dlm list restoran yg perlu singgah..hehe..

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

sweetchat ni sebelah dgn chiken rice shop eh??

Queen said...

heee..setaapp..setaaapppp... =)

:: noremy bte rahmat :: said...

nampak sedap pancake durian tu,tp tak mama durian sgt.......

NM02 said...

aloh... bila nak try doyan pancake tu... plissss..... saya terliur ni

☆ lieya latif ☆ said...

menariks laa hanim tempatnye...durian pancake tu buat gegar iman tu....husben lieya suke tu .....tapi nak berjalan kesane tu gamaknye kene hold dulu laaa....dah nak due2 ni kan....kikiki......buat mase nikalo nak pi laa mkn tempura durian kat iceroom bangi tu...senang...dekat ngan annur kikiki....

darissa mkn bubur la tu yeak....kemain khusyuk die mkn hah....

etiey.com© said...

pernah makan kat sini.. boleh la kan

wahida said...

bake cheese tu mesti sedap..maklumlah..saya ni peminat tegar cheese..hehe..

bila saya nak try durian penkek neh?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

best aje nmpk..
view pn shantek..
ishkk, lom pekena lg durian penkek tu..
re: psl ketupat sotong tu, awak cuci la dlu isiperut dlm tu, kasi bersih2.. pas tu sumbat beras pulut.. tanak bg terlerai beras, kasi cucuk ngan lidi.. =)

onniesham said...

auwww paling x tahan tgk baked mac & cheese. cheese dia byk eh?? i likeee cheese. nk try gak le nnti. pizza dia pon nmpk sedap n lazat. bagus2 awak letak harga. senang nk rujuk kan.

sy dah suruh hubby try pancake durian kt ikano tu. dia pon kata sedap gila. tp sy plk yg pening ngan bau mulut dia bila brcakap ngan saya.. bau durian!!!! arghhh!!!

A.I said...

aku kannnn...smp skang ni pon x dpt nak rasa lg pancake doyan tu =( sob sob sob..

Redbloodsnow said...

DOK MKN YG SEDAP² JE ANIM NI TAW
JELES TAUKKK..HEHE. TP KAT CNIE NAN HADO THE CURVE..HUHU

rasp said...

sesungguhnya i terkecur tengok sis...
nak nak durian pancake tu...

ieda said...

wah2 sedapnyaaa dikk pan cake durian .. ermm leh try kan :)

kat kl banyak tmpt2 mcm nie nak merasa mkn pan cake .. di ktn nie kena servey dulu .. kut2 ada , melainkan SR .. itupun cake jeww huhuh

rege dia pun not bad .. ok lah kan .. standard makanan skrg huhuh :)

adoii x nampak pulak muke bb darissa akak tuu .. eiii geram tgk dia .. dia dah kurus sikit kan hanim ...

IDAZS said...

sedapnyyaaa!!! x pernah try lagi mkn kat situ. boleh try lps nie

sy pun suka durian pancake kat ikano tu. satu peket makan sorang! heheheh

mummysyafie said...

aritu layan kat Mines, sedap kan..esp yang durian pancake tu.

IxoR@ said...

tempat baru?

wahhhh.... boleh try datang!

nak rasa pancake durian....

PutRee SeJiNjaNg said...

nampak sedap lah durian pancake tu..teringin lah pulak...