Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Sunday, April 10, 2011

Setahun yang indah...Happy Birthday Darissa..

Alhamdulillah...hari ni puteri saya Nur Mia Darissa Bt Faizal genap setahun. Terasa cepat masa berlalu. Masih lagi terkenang saat melahirkan Darissa. Kelahiran dia sangat mudah. Sakit contraction nya masih saya boleh kawal...Darissa dilahirkan di Hospital Selayang. Walaupun hospital gomen, Alhamdulillah, saya bernasib baik sebab dari Doktor, bidan n nursenya semua baik-baik. Rezeki kami.

Menjaga Darissa masa pantang Alhamdulillah cukup senang. Kebanyakan malam saya, saya boleh tido ngan nyenyak. Dia jarang menangis. Moga kesenangan dalam menjaganya biarlah kekal sampai bila-bila. Nak baca cerita detik-detik kelahiran Darissa KLIK SINI

Tak retilah nak buat ayat-ayat yang menyusuk kalbu.Saya kongsikan pic2 dia masa dia baru lahir yer. Lagi satu, Darissa bertuah sebab ramai untie2 n kakak2 alam maya yang sudi melihat n bersama-sama melihat detik-detik dia membesar. Terima kasih yer semua...


Darissa selepas dibersihkan..sebelum kami dipindahkan ke wad..

Lepas dipindahkan ke wad. Tido jer dia. Masa ni memang muka dia sebijik abah dia. Nak2 tang idung kembang tu...heeee

Kaki halus Dicha

Masa matanya terbukak.

Tido balik.

Masa hari ke 3, nurse datang umah untuk cek ibu n baby, darissa diminta ke Hospital Sg Buloh sebab disyaki demam kuning. Merasalah semalam kami di wad.

Masa ni darissa sangat kesian. Asyik nangis je. Yelah, dia rasa gamang/gayat. Dahlah kena buka baju. Sejuk lagi...ngan ibu dia ikut nangis...

Lepas penat menangis dia pun tertido

Masa ni Darissa berumur 5 hari. Ingat lagi, waktu ni tengah malam. Dia takmo tido. Saya tengok dia, dia tengok saya..heeeee

Ini masa darissa genap sebulan. Nak p cucuk. Takat ni jelah yang saya share yer. Pic selepas sebulan tu saya dah blogkan sebelum ni. Dalam FB saya pun ada..heeeeee

Setahun dah anak saya. Moga Darissa menjadi anak yang solehah, bijak pndai, menghormati ibu n abah , diberikan kesihatan yang baik n biarlah hidupnya dilindungi n dibawah rahmatNYA. Selamat Hari Lahir, Darissa. Ibu Abah n Abang Danish sayang sangat Darissa...muahhssss


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

29 comments:

NeenaAnuar said...

HAPPY BIRTHDAY DARISSA... comeyy like your mommy lah! :D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi bestday Darissa..
beza muka masa kecik ngan skrg..
lg chantek skrg la wey.. =)

vagg© said...

hppy bday dichah syg. moga jd anak yg baik, ya

mamyharraz said...

sekejap je dah setahun kan..

Happy birthday darissa :) moga sentiasa sihat dan dilindungin Allah swt.amin.

IxoR@ said...

darissa sayang....

selamat hari lahir...

moga membesar menjadi anak yg solehah ya....

:)

Eri-chan said...

happy birthday darissa. baik2 selalu jgn nenakal..hehe

Ciklinn said...

happy birtday sayang.. semoga darissa jadi anak yg solehah yer.... sekejap jer masa berlalu kan... menantu u pun dah besar n noti2 dah ha.. hahhaha

Ciklinn said...

happy birtday sayang.. semoga darissa jadi anak yg solehah yer.... sekejap jer masa berlalu kan... menantu u pun dah besar n noti2 dah ha.. hahhaha

Dearie Pearls said...

selamat hari lahir Darissa yang sangat comel yang senantiasa dilimpahi kasih sayang dari keluarga dan warga bloggers.

nanti darissa besar baca n3 mama ni tau..

Selamat Hari Lahir sayang...

*sedih lak baca part yang Darissa nangis then ibunya ikut nangis sama..

ieda said...

eppy bday darissa sayang !
aunty doakan darissa jadi anak yg solehah dan cerdik pandai tau ..

peluk cium dari aunty buat darissa :)) muahx300

POSH76 said...

Happy birthday dearest darissa...cepat tul masa berlalu..

dianahaznida said...

happy birthday to mia darissa..semoga membesar dgn sihat & menjadi anak yg soleh..keep pn smiling little girl and have a happy world..sekejap je kan muza..sometimes rasa rindu je saat start from preggy sampailah melahirkan..it's a great & miracle journey..loooove u, darissaa..mmmuuuaaahhhsss..from auntie diana, jafin, danial & hirzy

bonda dadif aka akish said...

hepi turn 1 dicha!!!

semuge menjadi anak yg solehah yah...

=)

NM02 said...

hepi beday darissa... be a gud girl ye

Queen said...

selamat hari lahir darissa... =)

jadi anak yang baik ye.. =)

IDAZS said...

amin-amin

happy birthday darissa :)

Muslimah Kota Cinta said...

kejap je dah setahun kan muza :)

happy besday daricca :)

PutRee SeJiNjaNg said...

alo..lo..lo...sweet nya rissa...happy birthday rissa cayunk...:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dicha....dah besar dah...ya allah sekejap jerk masa berlalu kan..semoga dicha sentiasa menceriakan lagi blog ibu dicha dengan aksi2 dicha yang comey.....dicha klu makan kek nanti jangan lupa ajak amani skali taw.. :P

rasp said...

hepi bufday to you...
hepi bufday to you...
hepi bufday dear dear darissa...
hepi bufday to youuuuuuuuu

atty's said...

selamat hari jadi darissa..semoga darissa menjadi anak yg soleh ..dan berjaya dunia dan akhirat.amin

Dee said...

Happy Birthday to you Darissa..jadi anak yg solehah ye sayang..

win@momyShaneQeisha said...

happy bday Dicha comel sayang.semoga jadi anak yg terbaik buat ibu dan ayah.
*sama ngan aunty rupanya bday baby comel ni.kiss2kan Dicha tu hanim.muah!!!

mummysyafie said...

happy birthday Darissa..kiter share tarikh yang sama kan. nanti bleh la tiup kek sama2 yer..

etiey.com© said...

happy besday.. moga jadi anak yang soleh. amin

eis said...

happy belated birthday darissa. aunty eis aminkan sekali doa ibu darissa..(amin).

Redbloodsnow said...

dah setahun dh dia ek. hepi bday dicha! :)

nieda said...

happy birthday Darissa

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

hepi belated befday dicca :)