Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, April 20, 2011

Orang lain keje saya cuti..heavennya....

Ala, bukan p mana2 pun pegi Ikea jer.. :)

Weeken lepas mak abah n nenek datang umah saya. Kan Isnin tu kan sambut birthday Darissa di Taska. Isnin tu jugak saya cuti. Dah alang2 cuti, apa barang kan duk umah sajer. Saya decide nak bawak mak saya jalan2 di Ikea. Darissa saya tinggalkan jap di Taska. Tak konfiden oo nak bawak dia sebab nanti saya tak boleh drive. Dia kan suka berkepitttttt je ngan ibu dia.

Best ooo jalan2 masa orang lain berhempas pulas bekerja..hehehehe..Tapikan Ikea tetaplah ramai orang. Tapi nak parking senanglah. Lega jer. Sana cni ada ruang kosong untuk parking....

Nenek n cucunya. Mak saya suka giler p Ikea. Kan barang2 kat situ kan cantik2. Paling kelakar, sampai toilet brush pun mak saya beli . Ala yang RM2.60 tu..heeeee.... Macamlah kat luar takde kan. Itu pun dia marah kat saya nape tak cakap Ikea ni best, dia tak bawak duit lebih...hehehehe.Aduii, kita plak disalahkannya. Saya sabarkan nafsu membeli belah mak saya lagipun banker dia kan tinggal kat umah. (Abah saya lah tu). Manalah saya tau kan, niat sebenarnya ari tu nak jalan2 jer bukan nak soping.

Mak saya. Tujuan utama ke Ikea bukan nak soping pun. Saje nak jalan2 cari makan. Manalah saya tau mak saya suka Ikea ni. Lenkali kita pegi lagi yer mak...

Sukalah Danish ari tu dia dapat berkepit ngan ibu dia sebab Darissa kena tinggal..

Makanan wajib kalu p Ikea..

kami punya...sedapnya..teringat2 plak...

Ni saya punya. Sedaplah jugak tapi ada rasa herba2 sikit...

Yang nasi tu, Nasi Sarawak mak saya punya..sedap sangat tau. Chicken wing tu Danish punya pun sedap jugak. Pic atas ni lah saya share kan kat FB ari tu...

Secara kesimpulannya semua sedap2lah...

Itu sajer. Selamat menjamu mata.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

mama tisya said...

nasi sarawak kt ikea...tk pernh mkn tp benda wajib mkn meatball&kek daim...yum2

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

NM02 said...

meatball tu terbaik!

Queen said...

ada yang murah..ada yang mahal..sebut murah..ajak yabang la pi tgk kot ada yang murah kat sana.....hekhekhek

Pepel BoNda AmaNi said...

napa semalam xleh masuk 'umah' hanim???? wah makan2 kat IKEA sedapnya....

Cik Wanie Ghani said...

ari tue trun KL,
x sempat nak singgah IKEA,
nanti bln Mei nie,
akn WAJIB terjah ke sana,
hihihihihi....

tunggu:)

nieda said...

huhu..meat ball, kek daim dan karipap ikea itu menu wajib kalau pergi ikea..semuanya sedapppp

Dee said...

dulu pegi order nasi sarawak dah abis..next time leh trylah..

Mimy Hamid said...

ikea adalah tmpt kegemaran ramai..tak jemu pegi kan kan...hari hari pun takpe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

meatball, wow.. mabeles la dear!!!
nyum, nyum.. =)
trademark ikea kan!!!
kaki soping gak r mak awak ek..
heheheh, kalo saya.. apalagi, merendek r dh de geng tu, anak tinggal kat daddy die.. hihihihi

Eri-chan said...

sentiasa gagal makan kat Ikea.. selalu makan karipap je...ooo karipap telor...

atty's said...

mak kty pun suka lah sgt pi ikea nie..lapar tau tgk semua food ikea tu..uhuhuhuhu..

mummysyafie said...

naper plak nasi tu diberi nama nasi sarawak erkk?? tak tahu plak ada nasi macam tu kat sarawak

- Leena - said...

muza rajinnye p jenjalan...mak ina slalu ajak p ikea..tp malas gle sbb time cuti kan rmi...wahhh ime tuh lagi mlas...bwk ank kecik..adehhh...xder ank kecik pon mls...kakakakakakaka