Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, April 14, 2011

Hari tu abang, sekarang turn adik dia plak.

Sebelum2 ni Danish yang sambut birthday di nursery & tadika sekarang turn Darissa plak celebrate birthday kat taska bersama-sama geng dia...

Celebrate birthday di nusery hari Isnin (11/4/2011). Hari tu saya amik cuti. Kali ni budak2 kat taska tu tak bape ramai. Taska baby (umur 2 bulan hingga 3 tahun) asing ngan budak besar (4 tahun ke atas). Kalu ada pun budak besar kat taska baby tu hanyalah budak transit.

Darissa sebelum ke Taska untuk celebrate birthday dia. Kete tu pak ngah n mak ngah dia presentkan, baju tu plak nenek dia yang bagi.

Saya n Dicha sampai je Taska cikgu dia dah buat dah banner tu. Terharu. Masa Danish pun cikgu dia buat jugak.

Birthday girl kene kerumun ngan pakwe2. Saya kena bawak walker dia sebab senang Darissa nak berdiri kat kek dia. Ate dia tak pndai berdiri ngan sendirinya, kenalah bawak alat sokongan..heeee

Tulah tujuan utama sebab kenapa saya kena bawak walker.

Kek Darissa pada hari itu.

Sebenarnya dia tak faham apa2, yang penting dapatlah Darissa sambut ngan kawan2 dia. Budak2 kat taska tu lah yang paling gembira. Budak2 kan memang suka ngan kek n goodie bag tu.

Darissa yang dah start nk ngamuk sebab time tido dia masa tu.


Darissa ngan geng2 nya. heeee..comel je budak2 tu semua. Memang tabiklah ngan pengasuh2 taska kat situ...

Darissa ngan cikgu2 kat taska baby. Yang tengah tu adalah pengetua Taska n Tadika Darissa & Daniish. Sempat culik Danish jap untuk tangkap pic sama2. heeeeee

Ngan ibu plak. Berpeluh2 ibu dia. Maklumlah ibu dia jadi OP hari tu..Abah dia tak dapat nak cuti plak sebab ada kerja urgent dia kena buat..

Cubaan cikgu dia nak apkaikan topi...tapi tak boleh sebab Darissa sekarang ni sangat pantang letak barang kat kepala dia. Mulalah tangan tu nak mencabut benda kat atas kepala dia. Tu sebab sekarang ni dah takde hairband kat kepala dia. Nasiblah masa dia baby2 dulu dah puas saya pakaikan dia hairband...

Itu sajer. Terima kasih pada kawan2 semua yang wish birthday Darissa n mendoakan Darissa. Darissa kata dia sayang untie2 semua...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




22 comments:

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH said...

epy birthday syg.trgt kt arwah ank,dia lahir bln 6 ckup 2thn bln 5ni ckup 1thn dia tgglkn kite smua.tgk dicha memg serupe byk ngan arwah ank

atty's said...

selamat hari jadi darisa..comeynya darisa..

mamyharraz said...

happy birthday si comel :)

untungnya darissa ibuayah buatkan birthday party utk awk :)

bonda dadif aka akish said...

meriah!!

dah cun dah darisa pakai baju gown tuh..tgl rambot aje belom penoh...

=)

apepon ttp menten shomelll

fiza said...

♪♫ Happy bday tu you darissa ♪♫ Tomei pakai gaun ^_^

mama tisya said...

happy busday darissa

**nk tnye..aritu amik tiket kt nuffnang p time lunch ke??

ieda said...

alor2 cumeinya darissa .. geram aunty tgk .. dpt adiah ya .. :) cantik tuu

aah budak2 lah yg paling suke kalau bday nie kan .. dpt goodies tu yg penting :))

rasp said...

suka tgk gambar darissa kena kerumun pakwe2 tu...
she looks soooo happy dgn kawan2...

Sidratul Muntaha said...

happy birthday darissa!!

etiey.com© said...

happy besdya darissa... mga menjadi anak yang baik.. wah best jugak erk celebrate besday kat situ..

ngah memikirkan nk celebrate besday eysraf next month...

Queen said...

tuela..budak kecik2 gaa gini..mmg celebrate saja suka2..suka tgk budak2 tu excited tgk kek dan goodies bag...heeeeee

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi besday dear Darissa...
bestkan dpt celebrate ramai2..
lg berkat Hanim, leh budak² tu makan + tumpang gumbira..

eis said...

kwn darissa cuba nk cucuk kek ke tu?..hehe comel. meriahnya sambut kat taska. happy bday darissa..

Dee said...

seronoknya tgk darissa celebrate birthday ngan kawan2..happy birthday darissa sayang..

mummysyafie said...

happy birthday Darissa..seronok dier bleh sambut birthday ngan kawan2 nursery.

Cik Wanie Ghani said...

alolololo,
comeynyer dier,
apapun happy belated birthday syg,
moga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki + diberikan kesihatan yg baik2 selalu....

amin

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya darissa celebrate besday ngan kawan2....amani nanti celebrate besday ngan kawan2 bonda dia jerk la..heheheheh...

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

alahai comeynye dieeeee..

onniesham said...

kejap je darissa dah setahun ye. comelnya darissa. muka selamba je tgk org dok excited celebrate besday dia. ye la dia x paham lg tu. dah besar sket nnti, msti dia excited tgk kek yg comel tu

nieda said...

haha Humaira pun pantang letak benda kt kepala.Sedapnya nampak kek tu,

budak2 mesti suka dpt goodies dgn kek.

PutRee SeJiNjaNg said...

alo..lo..lo so sweet...geram nengok rissa tu tau...rasa nak cubit2 je pipi dia tu..

Mimy Hamid said...

yeayy darissan dah setahun..Alhamdulillah baby gigirl dah sambut besday