Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, April 5, 2011

Fun Fair

Sabtu malam kami ke Fun Fair di Sg Buloh. Rasenya kawan-kawan yang duk area sini taulah ada Fun Fair kat Kg Baru Sg Buloh tu. Orang cni panggil kat Welfare. Jalan nak ke Kota Damansara tu. Sajelah bawak Danish ke sana.1st time Danish pegi Fun Fair nie.


Persekitaran di Fun Fair. 1 token RM2.00.

Eye On Sungai Buloh. Ingat nak naik nie tapi ramai sangat yang beratur. Lagipun macam takut je. Yelah benda2 nikan dorang main pasang tanggal jer. Lainlah macam kat theme park tu konfiden sikit keselamatan dia. Saya tak cakaplah fun fair ni tak selamat cuma saya takut je. Ala yang benornya saya gayat..heeeeeee

Rasanya mainan ni yang paling ngeri. Apa entah namanya. Dia pusing terbalik2 tu...takut!!!. Ini jugak yang paling ramai orang nak naik tau...

Kami sekejap je kat sana sebab budak kecik ni dah melentik-lentik meragam. Entah nape entah..mungkin dia tak selesa kot. Tempat open air macam ni kan, mungkin dia tak biasa . Yelah selalu kalu kami kuar pun tempat yang tertutup macam soping complex tu. Sian abang Danish dia. Dapat main sekejap jer.

Antara yang Danish naik kapal kecik ni..comel je kapal tu. Biasa tengok kapal yang besar tu macam kat Sunway atau Genting tu...

Ni pun Danish naik tapi naik ngan abah dialah. Pusing laju-laju sotong ni. Tak takut plak Danish. Pelik..ibu dia yang tengok ni pun rasa seriau jer.

Ni pun sama pusing laju2. Pun naik ngan abah dia. Kenalah abah dia temankan.

Mainan yang last Danish naik. Ni naik sorang2lah kan. Tak kan nak kena temankan kot...heeeee

Itu sajer cite Fun Fair. Rasenya dah abis kot Fun Fair tu sebab masa kami pegi tu ada banner tulis Last 2 Days. Mungkin semalam kot last ...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

atty's said...

seronok kalo dpt g fubfair nie..

napa darissa tu ..agak nya sebab bising kot..tu dia tak suka.

NM02 said...

aiyak... main menan kat fun fair boleh buat mataku jadi juling.. hahahaha

rasp said...

uish sungguh lama i tak layan fun fair...
kkdg ada ternampak kat mana2 tapi malas nak masuk sis...
panas & bising kot tu yg darissa merenggek...

SyuQ said...

darissa meragam sbb dia nak main gak
tp mama dia x bagi
hehehe

mamyharraz said...

sesekali jalan2 kt fun fair best juga kan..akk kalau ada peluang teringin bwk haikal ke sini..

hanim mcm akk cepat gayat =P akk kalau pegi taman tema tak pernah main permainan kt situ sbb takut =P

wahida said...

saya ni ni dah lama x masuk fun fair..masa bujang dulu kalau ada mesti nak singgah punya..
kalau bab fun fair ni saya mmg x gayat...suka lg ada...tapi hubby yg gayat...hahahaha!!

Zakiyah Zainon said...

saya pun dah lama tak pi funfair last masa sekolah rendah dulu hahahaha gila lama! sebab masih terbayang2 hujan ribut masa saya pi dulu..takut!

mummysyafie said...

masa kat sunway dulu pernah gak main kapal yang berpusing 360' tu. waktu tu umor 17 tahun. skrg ni urat penakut dah semakin byk..so tak boleh dah nak main. kang tak pasal² semput

onniesham said...

lama giler x layan funfair. penah pegi time kecik2 dlu. tp funfair awak g nih cam bes2 je rides dia. siap ada sotong lg ha. mesti danish enjoy kan wpon sekejap.

etiey.com© said...

wahh bestnya! lama sangat tak pergi fun fair. zaman sekolah the last rasanya.. bestkan!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya danish n darissa jalan2 kat fun fair....dah lama xp fun fair nie...

nieda said...

mainan mcm ni mmg jaranglah pergi. hiusband nieda gayat nak mampos...jgn harap dia nk pergi,

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

ada lalu tp tak masuk..sbb kalau masuk pun bukannya nak main..

gayat! haha!

ieda said...

looor awat darissa nangis tuu .. ??? dia x biasa lah tuu .. takut agaknya dikk .. huhuh ciannnn dier :)

cian kat abang darwish .. x perlah abang erkk .. len kali gi main layie yaaa :)

Redbloodsnow said...

HAHA...RISSA² :D TP KAN YANG. JGN KATAKAN RISSA JE YG CPT MERAGAM BILA DI FUN FAIR. ZIE YG DH TUA BANGKA NI PUN 2 X 5..HAHA

PutRee SeJiNjaNg said...

wah bestnya...lama dah pi fun fair ni tau..hehehhe