Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, April 15, 2011

Darissa n cerita mainan

Darissa ngan mainan masak2nya.

Cite pasal mainan nie, saya akui mainan Darissa taklah banyak mana. Rasenya mainan yang kadang2 dia main tu mainan abang dia yang dulu n sekarang. Darissa ni memang tak suka main permainan dia. Contoh, teether tu langsung dia tak nak. Handphone, remote n keyboard dia sukalah. Teddy bear langsung dia tak pandang.

Ada sebab nape kami tak beli mainan dia. Kami belajar dari kesilapan gitu. Masa tu Danish baby lagi. Biasalah anak sulung kan terlebih lebih lebih excited n tak berapa taulah kan erti pembaziran nie...hahhaha. Kami beli mainan yang dia belum tahu main tapi kami dah beli dulu. Sudahnya, bila sampai masa dia pandai main, mainan tu dah rosak. Tak ke membazir namanya.

Polly Pocket (Image Google).
Geram tengok. Tak pe tak pe, nanti Darissa dah reti main kita beli yer.

Bila adanya Darissa ni, memang saya sangat excited nak belikan menan gegirl. Nak2 warna pink-pink tu. Tapi sabar jelah hati nie. Yelah kalu saya beli sekarang contohlah macam Barbie ke Polly Pockets ke, Darissa mana reti lagi. Tapi adalah jugak educational toys yang kami beli contoh macam softbooks . Nak lah jugak bila kita tunjuk2 tapi sekejapppppp je dia layan pastu dia main campak-campak n baling-baling. Kalu buku abang dia, dia nak sangatttttlah tapi nak gigit2 n masuk mulut...

Softbooks (Image google)

Mainan masak-masak kat atas sekali tu saya terrrrrbeli sebab dah geram sangat. Masa tu ternampak kat Econsave, beli jelah untuk Darissa. Tapi sekarang mainan tu dah terperuk dalam bakul mainan. Tulah, ibu dia degil sangatkan..rasekan...

Itu sajelah nak share bebel2 pasal mainan ni.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ






16 comments:

NM02 said...

ahai... geram sungguh tgk pipi bambam dia tu

Queen said...

setuju bab menan tu..tapi nik yakin la..anak nikkuar...mesti banyak menan canggih2 yang bapaknye akan beli.... kete control...helicopter control..bola sepak...

dengan alasan utk ANAK

padahal die yang nak main...hahhaha....

selalu gitu..kata nk beliutk anak buah/..pastu die yang pergi main lebih2

Pepel BoNda AmaNi said...

amani pun suka remote..handphone...mainan dia xsuka...teddy bear apatah lagi..huhuhuhu...

bonda dadif aka akish said...

budak2 baya mereka nih..mmg suke sgt henpo..remote...dibagi menan..dibuang..atau tak dilayan langsong..

=)

wahida said...

biasa lah tu, anak sulung mmg kita terlebih excited kan...saya pun mcm tu..huhu...

mamyharraz said...

kiuttnya darissa kt mainan masak2 tu ;)

sebut pasal mainan ni kannn akk pun ada masalah yg sama =P kadang terlebih exited beli utk kakal sudahnya ranap sebelum dia pandai main..maka mainan kakal memang tak de yg branded =P

|| sue-imanja || said...

ala comeynyer main masak² ya

POSH76 said...

Suka tengok menan darissa...comei sgt

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

rebina girl pun dah kurang akak belikan mainan..dah besar

tapi kalau dulu, sokmo nak patung barbie..beli arini, pagi esok kepala dah tercabut..lusa, baju dah tanggal!
grrrrrrr

Dee said...

anak dee lebih suka main payung, bakul kain, pisau butter, periuk dan sudip..so, xyahlah beli benda mahal2 tu..mmg dicampak je..

onniesham said...

betul tu hanim, kecik2 ni toksah bli sgt mainan. bkn dia nk main sgt pon. cam echa dlu remote tv gak jd peberet dia. now dah bsr baru la start bli menan.

nieda said...

nieda dulu masa Humaira belum setahun selalu beli mainan. Masa birthday thn lepas byk dapat mainan. so mmg dah stop tak beli sampai skrg. Masa dpt cheque nuffnang hari tu belikan dia anak patung.suke. Satu hari nanti mesti darissa suka. skrg ni belum masanya lagi

PutRee SeJiNjaNg said...

a'ah lah yunk...comel sangat mainan tu...sesuai ngan si rissa yang comel tu...

mummysyafie said...

dah ada mainan yer darissa. bila besar sikit boleh la mama beli kan polly pocket tu yer

ieda said...

hermm hanim .. anak2 akak pun x der mainan .. ada x lama semua dah jahanam .. akak memang jarang sgt belikan mereka mainan .. kalau betul2 nak baru beli ..

kalau akak beli dgn rela , memang x ada .. semuanya membazir .. sib baik sampai skrg anak2 x kesah sgt pasal mainan nie :))

Mimy Hamid said...

tak perlu bazir hanim...baby girl ni pndi bawa diri skit..lagi2 anak no.2...takpe u ajar main teddy bear pun ok suweet je