Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, April 7, 2011

Astro Beyond

Dalam minggu lepas Astro call asben saya yang Astro ada buat promotion pemasangan Astro Beyond secara percuma kepada pelanggannya. Maksudnya dorang tukar dekoder n piring astro tu secara percuma. Tapi bila kita dah pasang Astro Beyond ni bil bulanan kita tu akan ditambah sebanyak RM20 lah. Ke uolls dah tau pasal benda nie? Kalu uolls dah tau maknanya saya ni ketinggalan zamanlah kan....:)

Kalu kita pasang Astro Beyond ni ada sesetengah channel dalam fomat HD. Memang cantiklah gambarnya. Tapi yang tak best tak semua channel ada dalam fomat HD ni..Untuk keterangan lanjut silalah layari www.astro.com.my atau call je Customer Service Astro tu heeeeee...

Inilah dekodernya. Yang piring dia tu plak warna hitam. tapi saya taklah snap yer sebab jauh nun atas bumbung....

Itu sajer. Selamat bertukar ke Astro Beyond!!!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

nieda said...

nieda pun baru tukar astro beyond dua hari lepas. Rasanya nanti semua dalam channel HD,take time. Piring hitam tu propa je, kalau guna piring biasa pun gambar dah cantik yang penting decoder tu. Org yang pasang astro beyond kt umah nieda bgtau. melalui piring tu senang org astro nk detect kite dah pkai beyond

atty's said...

kty pakai astro biasa je lagi.

Queen said...

kat rumah mama masih pakai decoder hitam tu..yang lama gile tu..tak pernah tukar..bile nak tukar siaran lambat....

tapi mek ok je... sebab bukan mek punye..dapat tgk pun syukur banyok2.. hehehe

wahida said...

saya pakai astro biasa je...bulan2 nak kena tambah RM20 utk astro beyond? mak aiiii....

☆ lieya latif ☆ said...

lieya tak tukar lagi hanim....tak tukar la kot...pakai jek laa yg lame tu hehehehe

Dearie Pearls said...

saya lagi ketinggalan kut.
cetek pengetahuan pasal astro nie.
ye ar.. saya, tv pun kena sepak terajang baru leh nengok..
hahaha..

Jasfyra said...

pun baru tukar ke beyond..aritu arissa tah tekan apa,tetiba jd jecik je gambar dia..hubby lak xde kt umah.terus call member yg keje astro dulu..hahahaha.rupanya just tekan home.saspen betol

mummysyafie said...

pihak astro dah banyak kali call suruh tukar..tapi weols tak tukar² lagi pun. hihihihi...

NM02 said...

pakai tv yang full hd mesti cantek giler... pastu kalu kita tekan info, lain dari yang biasa kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

astro nie slalu sangat ada hidden chargers..nyampah....*cousin eida ada keja astro slalu kena marah ngan eida..kekekekeek*

mungelily said...

heheee..best2..
nak2 kalau ader tv LCD..
wuhuuu layann

win@momyShaneQeisha said...

saya ngan husband tukar last year.gara2 nak tengok world cup dgn lebih clear lagi.betul tu hanim kena tambah rm20 byrn bulanan & tak semua channel format hd

IxoR@ said...

kesian kan sy...

tak dek astro!

:(

PutRee SeJiNjaNg said...

kat umah tilla pun dah tukar beyond yunk..cuma kat umah hubby je tak tukar2 lagi..hehhe