Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, March 8, 2011

Takoyaki

Dah lama dah saya mencari Tako Tao/Takoyaki ni..Mula-mula masa minat takoyaki ni saya makan kat Carrefour Kepong dulu. Lepas tu bila saya nak makan lagi dah takde dah kat situ. Jenuh mencari atau saya cari dengan hidung tulah tak jumpe. Pernah cube yang kat dalam Sogo tu tapi tak sesedap macam kat Carrefour.

Ahad lepas saya ke Jusco/Alpha Angle Wangsa Maju sebelum saya balik umah Gombak. Round dalam tu terjumpa Tako ni. Wa!!!!! rasa terkejut tau. Perasaan macam tu macam jumpe secret admire tau...hehehehehe. Baru ada ke ha? Ke saya yang tak nampak sebelum ni....




Beli dua sekali. Satu amik yang Octapus n satu lagi amik Chicken & Cheese. Lepas gian. Saya sorang je yang makan. Yang lain tak nak. Kalu rasa pun dorang amik segigit jer...

Kasi close up yer....sedaaaappppppp nya....Lepas ni kalu saya nak makan tako yaki ni taulah kat mana saya nak cari...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

20 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun minat gak takoyaki ni.....tapi mkn yg kat sushi king jek laaaaa....sebab kat tempat2 lain tak jumpe lak....nanti kalo jalan2 mane, jumpe cam hanim beli ni nanti lieya nak try laaaaa......cekodok jepun katenye kan heheeheheh

nieda said...

nieda mknan jepun ni x pnah cuba..rasa dia mcmane? hanyir tak? nieda kureng makanan jepun sbb mentah dan bau hanyir..kwang kwang..sebab tu sardin pun tak makan

atty's said...

terliur kty nengok tako nie.tau

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

akak tengok takoyaki ni dari blog lieya.. nampak cam sedap.. sekali tengok hanim pn suka gak yek. akak series tak pernah jumpa.. lieya kata kat sushi king. kena gi cuba la pasni.. thanks hanim sebab share info

Queen said...

sedap ke?..tak penahrasa...tapi nampak sedap je..hehehe

onniesham said...

eh sedap sgt ke takoyaki ni. tgk kat blog lieya dia mkn kt sushi king tu mcm dapppp je. nk try la nnti

mamyharraz said...

sebelum ni pernah nampak stall yg jual benda ni..tp tak pernah try..baca je entry hanim..akk terus teringin heee nak kena carilah lepas ni..

✿ etiey erywan ✿ said...

hmm pernah beli di jusco.. bestnya!

Dee said...

setahu dee lah..kat mana ada jusco kat situ ada tako ni..serius..x pernah lg tgk jusco xde jual ni..hehehe..tp dee x makan..x suker..

bonda dadif aka akish said...

oho..nmpak menarik..tak pernah rase agi..

=)

mummysyafie said...

sedap ni dear..nor selalu amik prawn taw. tapi tak boleh makan lebih dari tiga..nanti muak plak

azzey said...

Sedap ye..:)

eis said...

tak pernah cuba lagi.. :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mcm nama kue jepun je hanim?..
ekekek, sedap ke.. cam meatball je.. =)

wahida said...

siyes, dr dulu sampai sekarang x leh telan makanan jepun ni...makanan taiwan pun sama...org duk ckp sedap2..try telan, x leh masuk gak, sangkut kat tekak je...hahahaha!!

aku tekak org kampung...huhuhu...

Eri-chan said...

huhu tak pernah cuba dan mcm takde hati je..hehe

mr_mrs mikko said...

x pernah try laaak makan bnda alah ni kak..

sedap x?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya...yummy...yummy

IxoR@ said...

kalau ternampak pun... sy mesti teragak-agak nak beli... ok ke.. ok ke...

;D

Redbloodsnow said...

eeee jelesss. so far zie lom pernah lg merasa..sobsobsob. nampak teramattt lah sgt nangis.