Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, March 25, 2011

Lagi sekali....

naik kete goyang-goyang....heeee..

Ahad lepas kami ke Jusco Kepong. Tekak teringin nak makan sizzling sana. Sedap tau sizzling kat food court dia tu.


Satu saya punya satu lagi asben saya punya.

Ibu yang maintain 'comel' bersama ngan anaknya. Uwaaaa!!!!! lepas je Darissa taknak susu ibu, ibu akan diet n makan ubat untuk kurus....meronta-ronta ok nak makan ubat kurus yang dibenarkan oleh doktor. Saya ni badan jenis tak boleh turun tanpa bantuan ubat. Kalu setakat control makan memang tak boleh jalan...

Dah sampai Jusco kan haruslah kena paw oleh anak2...naikkan Darissa kete goyang2 tu lagi. Jangan salahkan Darissa ye ibu, bila besar nanti darissa merempan-rempan atau ngamuk-ngamuk nak main benda tu... bukan apa suka tengok dia gelak-gelak naik kete goyang2 tu...

Tak nak dipegang tau. Saya kena pegang dia sebab kete tukan bergoyang2..kalu tak pegang nanti jatuh plak budak motak saya tu..

Abang Danish pun tumpang heppy jugak.
Happy sampai juling mata dia..hehehehe


Sibuk ok dia tengok kete goyang2 yang lain sebelah-sebelah tu...

Naik plak merry go round nie. (betul ke nama dia tu?) Ralit tengok lampu-lampu tu.

Abang danish pun sama jugak..

Ada plak clown bagi belon free tu. Nasib darissa tak takut ngan clown tu...bagus anak ibu, kuat....

Lepas Jusco singgah Ikano sebab nak beli durian pancake. Gigih ok pegi beli lagi. Lagipun ada opismate kirim, alasannnnnn..jeling je suami saya...ok minggu ni tak beli durian pancake tu lagi, cuti sat...heeee

Psstt...blog kawan-kawan yang saya tak sempat singgah tu saya qada' weeken ni yer...Muahs uolls...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

27 comments:

bonda dadif aka akish said...

comey aje darwisa...

abg danish pon mau naek juge!!

=)

atty's said...

lama dah kty tak makan szling mee ni ..

jom kita seshama diet hanim .

eis said...

khyra mungkin sbb terbiasa, kini dah pantang tengok kereta goyang2. meronta2 nak naik! sabar je lah.. hanim siaplah hehe

Deqna said...

wah.. naik lagi.. harus pasni darissa kalau jumpa jer kete goyang2 tu dia mesti nak naik lagi..

saya pun selalu jer kalau tak ke mana lepak kat jusco kepong tuh jer..

Zakiyah Zainon said...

i loike mee hotplate tu hehehehe
kena dengan cili potong jeruk / kicap..sedap berapi!

SyuQ said...

trus lapor nengok sizzling mee
hehehe

dhia fitriah said...

Amboi darissa suka bukan main lg naik kete goyang2 tu eh..
mcm seronok je kan.. kawan dia kt sini kecik lg kot, nanti da besar nk try gak naik kete goyang2 ni.. hihi!!

mamyharraz said...

kiutnya darrisa..nampak sgt abg danish hepi :)
sizziling yee mee tu menarik sgt tgk..

slmt berhujung minggu utk hanim :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah darissa naik keta goyang2 lagi..bestnya...sizzling mee sedapnya....

wahida said...

nnt nak mkn ubat diet ye...kalau dah mkn, publish kat blog tau..nak tgk ubat jenis apa...nak try jugak...hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

wah darissa tak takot dgn clown tu...bagus2...kalo lieyakan hanim, si mija takut...mia plak berani ....heeheheheheeh....

mmg hanim, tak sah tak kene pau kalo ade bende2 mainan ni...takpe2, layankan jek...seronok tgk anak2 hepi kan.....

adoi saye terliur tgk yee mee itu.....kalo kat sini, yg sedap kat alamanda laaa....boleh laaa....tapi tu laa nak beratur tu mls....manjang ramai org!!~

mrs.ecam said...

comelnyer darissa...walopong motak...hekhek...

ank2 aku pong ske nek kete goyang2 tu klu x dpt harus meroyan bentak2 guling2 huuuuuuuuu

Queen said...

kete goyang..hehhehehe.....

yabang..saya pun mau kete goyang jugeeeeee

makdara TERdiva said...

MDT baru ingat nak cari durian pancake tu sabtu ni lepas aktiviti MSG kat the strand! :)

Cik Wanie Ghani said...

sizlling mee kat tesco pun sedap gak,
wanie kalau pi ngn mama,
mesti akn singgah punya,
nyum nyum...

dah besar dah dak kechik nie,
cute bgt:)

IxoR@ said...

comey dua-dua org budak kecik tu....

ibu dia pun comeyy gak...

;D

Love You Miss You said...

dah tak tahan nengok sizzling tuh!!! nak kena cariks jugak lepas nie....

Azmiezas said...

pandai Darissa naik kete goyang2 tu..

win@momyShaneQeisha said...

sizzling tu nmpk sgt yummy hanim.
Berani ya darissa naik keta goyang2 tu..comeinya la darissa ni.Betul la Hanim comel, babyface gitu

win@momyShaneQeisha said...

*hanim, ada tag contest utk u.sila join ya

YaYaNsMuM said...

Salam perkenalan from yayansmum...
sungguh comel sekali ur kids...and mummynyer juge...^_^

Klu sudi, jenguk2 la yayansmum blog ya..^_^

ieda said...

sedap2 .. geram tgk darissa .. oleh ituuu sila buat TAQ iniiii ekekeke

http://iedaimmi.blogspot.com/2011/03/show-your-teeth-contest.html

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lom pernah mencoba mee sizzling ni..
heheh, tp itu feberet asben gak..
mkn panas² die ckp sodapp..
eh, darissa menten je nampak clown.. kalo si alya, fengsan la.. ntah ape ditakutnya tataw.. beso skrg pn masih takut lg, nk² yg kaki panjang tu.. meraung la.....

Dearie Pearls said...

semuanya comel2 belaka..
Danish yang encem...
Darissa yang comel...
mama Danish dan Darissa yang sweet..

*lama dah tak makan sizzling..
teringat kuah pekat2 dia tue..

nieda said...

darissa mmg berani naik keta goyang2..

psst...share dgn nieda sikit ubat apa yg dokter kasi nk kurus. doramine ke? bg tips tau

mummysyafie said...

kalau la wawan tengok badut tu harus la dier takut. sib baik darissa tak takut yer

~AmyLiana8886~ said...

comel anak2 akak..tp ikhlas lg comel mak dia..kalau baby tu dh lama amy cubit pipi akak tu..hehe..

sory lama xjejak blog akak..tenet slow..huhu