Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, March 11, 2011

Kobis masak lemak putih

Biasalah blog saya ni, memang tak lari dari asyik cerita pasal makanan..tengok badanlah kan...hehehehe

Ingat tak n3 yang pasal takoyaki hari tu. Lepas pegi Jusco Wangsa Maju, saya singgahlah umah mak saya sebab dah dekatkan. Mak saya memang tak tau yang saya betul2 nak datang. Macam tak confirm lah kan saya nak datang hari tu. Sekali bila sampai umah mak , mak kata mak ada masak. Tau2 je mak masak mkanan kesukaan anak, menantu n cucu dia. Hebat ooo naluri seorang mak kan?

Dari kiri - Ikan sardin sambal, kobis masak lemak n telur bistik. Tu kami saje beli lauk tambah sebelum sampai umah mak.

Danish biasalah over manja ngan abah dia. Nak abah dia suap jugak.

Dicha duk ngan atuk jap yer..ibu nak mamam sat....

Itu sajer..hepy weeken uolls

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

13 comments:

wahida said...

ibu nak mamam kan? meh dicha duk ngan auntie jap, sambil tu auntie gomol2 sampai dicha naik lemas...hehehe...

ieda said...

ermm dik kobis masak lemak tuu memang kegemaran budak2 kan dikk .. anak2 akak cukup suke :)

tgk tuu abang suke tul nak2 atuk tlg suapkan yer :) hai darissa ...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kubis masak lemak..huhuh sedapnya tapi masih pantang makan kubis..mama xkasi katanya sejuk...

mamyharraz said...

lauk2 yg simple memang pembukak selera...lagi2 mak yg masakkan..memang besttt

win@momyShaneQeisha said...

sedapnya kubis masak lemak...manjanya danish kena suap.Dicha geng atuk ya..best kan hanim..blh mkn dgn aman.ada atuknya tlg jaga dicha comel

Eri-chan said...

kubis masak lemak sgt sedap. huhu..

Cik Wanie Ghani said...

kubis masak lemak adalah peberet wanie,
hihihihihihi....

kalau buat entri @ baca entri pasal mkn,
comfirm akn jadi lapar,
penangan sungguh aihhhh:)

mummysyafie said...

mak suka masak kubis masak lemak ni. tapi nor tak pernah plak masak tuk family. tetiba nak cuba plak..

happy wikend dear..

IxoR@ said...

belog kite pun mesti ada je citer makan...

makanan tu simbol kegembiraan tau!

Redbloodsnow said...

haha...hi five anim. blog zie pun 2 x 5=10. tak lepas dgn entry makan..hikss

atty's said...

kobis masak lemak ni feveret anak2 kty ..dpt lak ikan goreng , sambal belacan .

Mimy Hamid said...

hanim...kita kan tak suka lemak putih tapi asben kita suke...terbalik kann...

Deqna said...

kobis masak lemak putih dan taugeh masak lemak putih adalah kegemaran saya jugak.... hehehe