Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, March 14, 2011

Durian Pancake

Mula-mula saya kenal Durian Pancake (DP) ni dari blog Viruspadu. Masa tu dia beli DP ni kat MidValley. Pastu tengok plak kat blog Mekchu pun dia beli kat Mid Valley jugak. Saya ni MV tu agak payah siket nak pegi sebab jem ya amat kalu time weeken..Ingat nak kirim kat Dee..hehhehee. Pastu baca plak kat blog Mamy Harraz, Kak Yati kata kat Ikano pun ada. So ke sanalah kita. Selamat, sebab agak dekat ngan umah n parking dia senang.. Tq ye Kak Yati..

Semalam saje jalan2 kat The Curve so alang2 dah sampai situ saya pun mencarilah DP ni...



Nilah booth/kedai dia. Tak tau nak panggil apa..Level 1 berdepan ngan Bread Story n berhampiran ngan Uncle Lim's Kopitiam. Nama booth dia Sumptuous Dessert

Ok, bersama model kedai Durian Pancake..:)

Saya beli satu je buat rasa. Takutlah kan tak kena kat tekak. Yang warna oren tu Cempedak Pancake. Nasib beli yg kecik, tak bape sedap n tak kena ngan tekak saya. Lagipun saya bukan peminat cempedak.

Nilah rupe dekat dia. Gebu kan macam bantal...Geram je tengok..

Ini isi dalam dia.. Rase dia memang sedappppppp gilerrrrr..macam kita makan durian tu...lembik2 isi dia. Sesuai ngan orang yang suka durian. Mnyesal plak beli satu bekas jer. Tak pe, dah tau tempat dia, weeken ni kita beli lagi yer...hehehehe

Itu sajer. Kalu sesapa teringin nak rasa, bolehlah pergi mendapatkan nya yer...







Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

26 comments:

Cik Wanie Ghani said...

wah sedapnya durian pancake,
nyum nyum nyum....

kat sini x der,
x tau nak cari kat mana,
sedeyyyyy:(

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

blog nie memang kuat pengaruh kan..hehheheheh..hari tue kak dee ada jugak belikan pancake durian nie...sedap jugak kan..tapi skit2 bleh la..eida makan ..sebab bukan peminat durian..hehehhehe...

mekchu said...

haaa... kan dah kata mmg sodap... sekali rasa, mesti mengidam nak carik lagi.. pas tu, kali ke-2 dan seterusnya mmg kena beli lebih dari 1 :)

☆ lieya latif ☆ said...

fuh...ngences lieya tgk hanim...nampak sungguh kegebuannye ...betul2, kalo peminat durian mmg suke laa nie......

alahai..suke model kedai tu...tomey2.....nak geget2 rase heheehehehehe.....

|| sue-imanja || said...

boleh try la..nampak menarik

Redbloodsnow said...

uiii lom pernah lg tgk pancake durian kat mane² cake house kat cnie taw anim. nampak nangis je tu...huhu

bonda dadif aka akish said...

huh...mekcu pencetus idea..sume2 org cr pancake doyan nih..

naseb la daku bukan penggemar doya..

=)

atty's said...

kty peminat doyan..nanti harus cari ni ..paling dkt midvalley ..tah bila ler nak gie.

mamyharraz said...

pagi2 baca entry hanim ada mention blog akk :) heee ^_____^ buat akk senyummmm lebar2

ni yg best ada blog kan.. ambik citer situ sana sikit buat kita kumpul info2 ringan..akk pun selalu amik info tempat2 mkn kt blog hanim :)

bestt kan pancake durian tu ;)

Queen said...

waah..nampak sangat gojes itu pancake..

onniesham said...

nmpk sedap je durian pancake ni bila tgk kegebuan dia tu. tp sy bukan penggemar durian. sy penah tgk kt curve tu tp sbb x suka so sy x penah nk amik tau.

tp rasa cam nk blikan la utk hubby. mesti dia suker giler ni.

eis said...

gebusnya.. lain kali nak cuba. sy suka durian :)

POSH76 said...

mmg terliur tengok kegebuannya itew hehe

Dee said...

durian pancake tu mmg sedap..wei..cik pepel..apsal x kasitau x suka durian..tidak kalu itu pancake sy bg hanim je..muahaha..

maya amir said...

perghhhh mengancam abis kaler die, menjejes air liur tgk..tapi nape kat kl, tadek ke kat jb?;)

mummysyafie said...

yang ni dah campur ngan krim sikit taw..kalau gi pavillion, kat foodcourt bawah tu ada jual durian pancake, isi nya mmg pure durian.

Muslimah Kota Cinta said...

sedap nyeeeeeeeeeeee.....

sebut pancakes ni teringt g krabi thailand..kat sana semua pancake dia letak buah kat dalam..cakap la nk buah pe..paling sedap banana pancakes chocalate...hhee

tp tgk ni lg gebu muahahah

Naddia said...

nk beli utk mak mertua laa...
npe tak gtau harge? nk bajet2 nie (kantoi takde duet)
excuse me..kamu dari indonesia?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

adussshhh.. ai slh sorang yg terpengaruh gak..
haah, aritu tgk mekchu enterframe ngan penkek ni, skrg awak la..
haiisssh, esok ai de KL taw..
dh bgtaw asben nk try maman benda alah ni.. insyaAllah, mau carikkk..
walla.. :P:P:P

makdara TERdiva said...

woho!

skrg jugak nak pi cari... :)

NM02 said...

nak jugakkkkkkkk

bila hati berbicara said...

follow blog nie

PutRee SeJiNjaNg said...

yunk...ko buat aku teringin je lah....:(

IxoR@ said...

ini musim pancake durian ni...

harus mendapatkannya jugak... hehehehe....

Mimy Hamid said...

jumpa kat ikano kan..macam macam ada...hr tu nak beli gak tapi dah kenyang makan tutti frutti ..cancel

NeenaAnuar said...

wahhhh!!! harusss I pie carik nieee coz me peminat tegar durian! hehehe...