Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, February 14, 2011

Sudah kena blocked

Start kena blocked Jumaat lepas. Pangkah paling besar ialah pada FACEBOOK Saya FB takde ok lagi tapi ngan blogspot semua kena blocked..Uwaaaaa!!!!!! Benda-benda yang berbentuk hiburan semua kena blocked. Maybank2u tak kena blocked plak..So, lepas ni hari2 tengok jelah gaji tu kat Maybank2u..kot-kotlahkan amount dia bertambah ke....hahahahhaa

Semua kat opis ni macam hangin jer...Masalahnya kalu kami berintenet pun bukannya keje tak jalan. Keje siap jer..sepanjang 5 tahun saya kat opis ni takde masalah pun pasal internet2 ni tapi tiba2 sekarangi jdi macam ni plak..frust tau..Malas nak cakap lebih-lebih takut kena daulah...

Bukanlah tak boleh online dari rumah tapi saya perlukan hiburan kat opis...heeeee..Yelah tensen-tensen buat keje bolehlah nak cuci mata kan. Tapi ada lah jugak beberapa blog yang berdot com boleh saya baca tapi korang yang dalam bloglist saya ni memang tak boleh bukak......sedihhhhh!!!!

Kalu saya nak online kat umah terbatas siket...anak2 n suami lebih perlukan saya...cewahhhh...nak tunggu dorang semua tido tak boleh sebab bila dorang semua tido sy pun tertido sekali..So how? Lagi satu Maxis Broadband punya line macam kura-kura. Ada masa lajuuuuuuu tapi kebanyakan masa dia lembappppppp...kat opis lajuuuuuuu tu yang syok tu..semua urusan berinternet berjalan ngan lancar bila di opis...tapi sekarang tidak lagi...sob sob sob...

So pada kawan-kawan semua kalu saya terlambat singgah kat blog korang n ada yang saya tenggelam timbul tu saya minta maaf yer..saya akan cube untuk jengah blog korang semua..cepat atau lambat je...takkan nak bawak broadband dari rumah kot..tengoklah macam mana..kalu bawak pun kena sorok2...

Oklah korang yer...take care n selamat berkerja dengan penuh berdedikasi n berkaki lebar eh! silap dengan penuh berkaliber....bye...


Psst ini n3 autopublish....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




25 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai....tang kene blocked ni buat geram kan hanim......bosan laa kat opis...so cadangan lieya, sile beli broadband heheheeheh....

Cik Wanie said...

la ye ker,
byk juga yg wanie dgr ofis2 nie blocked mende2 hiburan nie termasuk blog & FB...

ish dah la keje tension,
x der hiburan lagilah tension kan,
apapun sabar ok akk:)

Zakiyah Zainon said...

opis saya pun block juga FB..tapi ada cara boleh pecah firewallnya..hehehehehe
nak tak? :P

ieda said...

aduii blog punn kena block ker dikk huhuhu .. tensiiinya .. sabar yer ..
akak nyer opis dulu fb kena blocked .. skrg dia dah bukak .. sib baik blog idokk .. mintak2 jgnhuhuh

yerlahhh kita kebanyakan update di rumah kan .. kalau di opis tuu selalunya BW jer .. huhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

heheh, dh kena blocked ke cik kak..
de org komplen kot..
so far, alhamdulillah.. kat opis sy tak block lagi. still leh access pepon web, takde sekatan! heaven!!! hehehe.. tp agak2 r, kalo tuan tanah plg beso dtg berlakon la.. tpkan, die salu pm saya tru fb kalo de pepe masalah kije.. heheheheh, 2 x 5 gak.. =)

✿ etiey ✿ said...

ishh memang sakit jiwa cam gini. heheh.. tak kan sepanjang masa nak ngadap keje je kan. nak juga cuci mata singgah fb n blog. sabor2... (dlm hati dub dab juga kot2 tetiba di dini pun di blok. huhu.. man atahu hak dorang semua kan...

Queen said...

xsuke kan kalau kene blocked2 ni...
keje tak la meningkat pretasi..lagi down adelah kan....hehehhe

takpela kak...nanti nik buat dot com ye...(hakhakhak..berangan tak habes2 mek nieyh)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

la dah kena blocked ke??? memang sangat bosan dan tension kan klu xda hiburan kat opis..huhuhuhuhu...

Dee said...

x bestnya kena blocked..baru nak tya hanim psl sesuatu..bwk je broadband tu..senyap2lah tapi..hehehe..

Redbloodsnow said...

uiii..sgt tak best arr gitu kan anim. nsb baik la kat opis zie xde istilah block menblock..hikss

onniesham said...

tensinyer kalo kena blocked ni kan. betul gak tu, kita brtenet bkn smpai keje x siap. sumernya siap spti yg diarahkan. internet tu kiranya nk bg ilang stress kt ofis je kan. hrp2 ofis sy xde la nk blocked2 bagai nih. mau gua duk dlm gua je kalo cam2.

rasp said...

mmg geram je kan kena block nie..
ofis akak pun aritu kena block FB..
tapi now dah leh dah buka...
lega lah skit...
mana tau esok lusa nanti leh balik kan...

atty's said...

Lor kalo nak block buat dr dulu ..kan

takpe.kalo hanim tak dtg blog kty..kty faham..

eis said...

mungkin thn ni opis hanim ada target tertentu kot..hehe. takpe, at least bole on9 kat umah wpun sekejap kan.

mamyharraz said...

laaaa dah kena blocked ke hanim...depa ni saja tauu

ofis akk ni pun tgg masa je rasanya..

si para para said...

online masa kerja ni macam makan popcorn masa tengok wayang la kan.hehe

cik puan akish said...

aha....kite dah merasainye dulu hanim...

boring giler.......

apelah yg nk diblockkan...bukkanye keje tak jlnkan...

emmm...naseb kat opis kite blogspot dia dah on balik....kalo idak...huh...bertriple2 la keboringan kat opis tanpe hiburan!!

kalo kat umah tu mmg agk terbatas kalo nak bw kan....

wat to do....naseb badan...

POSH76 said...

i pernah kena ni beb...meroyan jab...sanggup bawak broadband...huhu

nieda said...

x bestnyer kena blocked...ishk ishk

Eri-chan said...

sudah kena block lama sudah....sejak zamn blog tahun 2008 lagi dah kena....
think positive la ek....even ade je orang tertentu yang boleh online...mentimun kenalah bersabar dengan durian..

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH said...

sabo e muza.idapun risau gakni ,bos da mula tgk org2 ofis tgk fb je

mummysyafie said...

kiter orang kat opis ni dah betahun kena blocked hanim. so terpaksa la bawak lappy and berukben sendiri.

makdara TERdiva said...

alolololo..ciannya..ni mesti kes org dengki ni..sabo yer..

balik rumah leh bloging sampai lebam!

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^______^)

Dearie Pearls said...

kena block?
alahai...

ciannyer..

dulu2 takde pun isu nak block2 ni tapi memandangkan sekarang ni pengaruh fb yang sangat kuat dan kekadang effect kat kerja, tu yang ramai majikan block semua web berbentuk hiburan even email yahoo sekalipun.