Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, February 22, 2011

Roti jala berkuah durian

Sangat seronok bila mak ada kat umah saya ni..memang completelah dari sarapan lunch, minum petang n dinner mak saya sediakan. Walaupun simple je tapi tetap sedap. Minggu lepas kan mak abah n nenek duk umah saya. Ada satu hari tu, balik je keje dah siap atas meja kuah durian ni haaa mkn ngan roti jala. Roti jala tu tempah kat org lain. Durian tu pun balance dari dua bijik yang abah saya beli ari tu. Roti jala ni makan ngan kuah kari pun sedapkan..Saya kuah durian ke kuah kari ke ok jer..Dua-dua saya balun..heeee..Selamat menjamu mata yer...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




22 comments:

Redbloodsnow said...

itsss yummyyy! lom pernah lg mkn gnie² taw..huhu

Cho Zila said...

salam...
best... akak kalau namajer der durian memang suka bebeno.... kalau roti jalani memang ngan kuah durianler idaman hati...

Dee said...

sedapnya kuah durian..tp dee kalo dpt mkn ngan pulut..pergh..lagi berselera..

bonda dadif aka akish said...

whoaa..fes time dgr dan tgk..

=)

mamyharraz said...

aduhhh jelas mcm ada depan mata jerr sedapppnya hanim T__T heee

eis said...

first time dengar..hehe. tp btl tu hanim, klu dgn org tua kita meal jadi complete je kan.

wahida said...

alahai...napalah ko buat n3 ni...kesian la kat saya yg tgh sgt2 terliur neh...

Queen said...

serawa doyaaann..sedaaaapppppp

atty's said...

nie yg geram ni tgk serawa durian ..nak jugak

IDAZS said...

salam.

fevret saya ni kuah durian dan roti jalan. biasa panggil kuah durian nie serawa

IDAZS said...

salam.

fevret saya ni kuah durian dan roti jalan. biasa panggil kuah durian nie serawa

☆ lieya latif ☆ said...

wah wah wah sedapnye hanim...lieya mmg hantu kuah durian ni, tapi mkn ngan roti kosong jek laa...ngan roti jala tak reti mkn ngan kuah durian.....kdg2 hirup camtu jek pun licin hahaahahahha

ieda said...

huwaaa sedapnya dikkk
dah musim durian dtg nie .. memang sedap sgt2 penggat atau serawa durian nie .. makan ngan roti jala atau roti biasa2 huhuuhu :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah kalau mak ada kat umah memang terbaik la kan..hehehehhe sedapnya...

POSH76 said...

sedap2 layan petang2 ni

Cik Wanie Ghani said...

alahai kuah doyan,
sedapnya,
huk huk huk....

mama,
tlg buatkan mcm nie juga bole dak!!!
huk huk huk

onniesham said...

nmpak sedap. tp tekak sy leh terima roti jala mkn ngan kuah kari je. kalo kuah durian mkn ngan roti sahaja. selera masing2 kan.

sI tEDI said...

lama x masuk blog hanim. Maaf ye. =))

Malam ni tiba2 teragak nak masuk tapi tiba2 'lapau' pula tgk roti jala berkuah durian. takpernah makan. selalu dgn kuah kari. =))

T care hanim and family. =))

nieda said...

kalau org hantu mkn durian mesti suka kuah durian ni..mcm nida tak mkn durian, so apa2 yg berunsur durian mmg tak makanlah.hehe

rasp said...

yummylicious....lamanya tak makan kuah durian...suka sgt2...

PutRee SeJiNjaNg said...

nampak cam sedap..lom penah try lagi yunk..

IxoR@ said...

roti jalan sy suka makan dengan kari... yg lain2 kurang sket..

tapi klu mak masak apa pun, tak sedap pun jadi sedap... kan?

:)