Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, February 11, 2011

Hari ni saya EL

Sebab tak sampai hati nak tinggalkan darissa kat taska. Lagipun doc suruh saya pantau keluar masuk air dalam badan dia. Harap2 tempat keje saya memahamilah situasi saya. Kalu baby demam memang saya yang kena amik cuti n kalu Danish demam abah dia yang kena amik cuti. Memang dah buat perjanjian macam tu. Takdelah nampak sangat saya cuti banyak kan...

Ni ubat dari klinik biasa. Sempat la darissa mkn sekali. Ada ubat minum, air garam/ORS & Smecta untuk cirit birit. Lepas maghrib darissa muntah n cirit sekali. Asben saya amik keputusan bawak Darissa ke Klinik kanak2.

Ke Klinik kanak-kanak Serena lah kita. Doc kata memang wabak muntah2 n cicit birit sekarang ni. Sape yang ada nak kecik hati2 yer. Dan saya harap Danish tak lah berjangkit dengan Darissa nie. Penyakit ni boleh berjangkit yer.

Muka budak demam. Sekarang ni Darissa takdelah muntah2 cume cirit jer. Makan memang dia tak berselra cume nenen je dia nak. Memang kena paksa dia minum banyak air. Terima kasih pada semua kawan-kawan yang concern pada Darissa yer...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

14 comments:

mamyharraz said...

moga cepat sembuh baby yg kiutt

akk pun hanim,kalau anak sakit tak fikir panjang..terus el ke apa ke lantaklah com. nak faham ke tak janji anak diutamakan :)

✿ etiey ✿ said...

ala siannya. cepat baik sayang..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai... kesiannye little darissa..
moga cepat sembuh ye.. kak alya dh ok sket.. tak sihat pun still men beskal tak henti.. huhhuhu

Dee said...

harap2 darissa cpt sembuh ye sayang..

nieda said...

kesian darissa..get well soon syg...bagi dia direct breastfeed selalu supaya cepat recover

Deqna said...

semoga darissa cpt baik yer..

hanim, 4 ur info klinik dr. serena dengan klinik dr. tan dua2 pun bagus, ubat dorang guna pun sama jer...

vagg© said...

get well soon, cyg.
hanim, anak sdare saya umo 4 thn dh dkat 3minggu kot ask off n off muntah dan cirit birit.
doc ckp virus.. dan betul, sng berjangkit

onniesham said...

siannyer darissa. moga cpt sembuh k.

ieda said...

darissa dlm demam2 still cumei .. alor ciann dier .. x per .. makan ubat yer cayunk :))

Zakiyah Zainon said...

lahaii...kesiannya darissa...moga cepat sembuh sayang

win@momyShaneQeisha said...

get well soon darissa comel.
*sbr hanim,saya faham..kalau anak sakit, mmg stress sangat rasanya..

IxoR@ said...

cepat sembut dicha...

skrg ni bukan musim budak je tak sihat... org tua pun sama..

pendek kata, kena jaga kesihatan ya..

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH said...

hanim,jge darissa k.sdey plak trgt ank ida coz bju darissa pkai tu sebijik bju anak ida yang dia pakai mse raye 2thn lepas.rindu plak.cayang darissa

Redbloodsnow said...

alololo..cian rissa. hope dia cepat sembuh :) aminnn