Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, February 18, 2011

3D - Durian, Danish & Darissa

Abah mak n nenek saya masih ada dirumah saya lagi. Semalam abah saya belilah durian. Tapi beli durian ni dari penjual durian yang jual durian dari rumah ke rumah naik motor. Ala macam orang yang jual ice cream tu....ha macam tulah. Abah saya belilah dalam 2 bijik. Durian kampung. Katanya dari Johor.

Nilah duriannya..comel-comel je sizenya. Memang tinggal 2bijik je pun dalam bakul yang dia bawak tu.

Nilah isinya ..tak bape cantiklah rasa dia boleh tahan..manis manis pahit...tapi isi dia tak tebal..

Ni memang hantu durian. Budak yang baru baik demam. Alhamdulillah semakin pulih n semakin lasak. Ibu rela awak melasak sana sini dari duk diam sakit macam hari tu...

Itu sajer. Masih gigih untuk membalas kunjungan kawan2 semua.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




24 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ye la tu hanim kan, darissa demam teruk aritu nak dpt akal baru kot...ntah2 lepas ni anak dare ni berjalan kot heheheheh

tu laa liey apun puas dpt mkn durian aritu....kang dlm pantang takde laa telan air liur hihihi

Cik Wanie said...

nasib baik wanie dah dpt mkn doya,
kalau x comfirm meroyan kan,
hahahahahha...

tapi tuelah wanie tetap nak jugak doyan dr "Balik Pulau",
hihihihi

cik puan akish said...

wahh..konpem org yg kepingin dorian..meleleh ayaqq liuq..

=)

Queen said...

ha..tgk doyan teringat doyan dalam fidge..balikni bolehla makan..yummeh!

mamyharraz said...

sedapnya durian...

amboi hepi muka darissa :)
abg dia pun hepiiinya mkn durian..

onniesham said...

skang musim durian ke? hari tu lieya citer psl durian. ni awk plak. musim durian sudah kembali ke? hehehe.

senang hati kan bila anak dah semakin sihat. betul tu, biar dia melasak daripada kita tgk dia monyok x brmaya je.

Redbloodsnow said...

NASIB BAIKKK LAH ZIE KURENG CKIT BAB DURIAN. KALAU TIDAKKKK...SURENYA GATAL AJE ZIE NK GAK..HEHE :P

atty's said...

sedapnya makan doyan..darissa reti juga ye makan doyan .jeles untie

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduh...danish makan durian..untie xsuka durian..huhu tapi masa mengandong dlu teringin sesangat nak makan cekodok durian..hehehhehe...

POSH76 said...

teringin gak nak makan derian

Cho Zila said...

akak hantu durian.. hanim menginggatkan akak jer cam nak makan durian petangni..ingat nak pantang tak jadiler gamaknyer...

mrs.ecam said...

eh musim durian ke skang??? aku org johor pong x tau...ape x nyer...org johor tp duk KL...huuuuu...danish nk sket duyan...huuuuuuuu

eis said...

alamak, nk makan durian lak tetiba. baru perasan gigi darissa :)

✿etiey erywan✿ said...

wah doyan! lama dah tak makan ni. musim dah dekat dah ni. actely dah banyak dijual kan.. setiap masa ada doyan ni. hmm ah tetiba meleleh terliur

Azmiezas said...

akak pun teringin nak makan durian, tp memandangkan cuaca panas, cancel dulu lah..takut demam pulak nanti..

nieda said...

suka danish mkn dorayan...

win@momyShaneQeisha said...

danish suka durian ya.hehe.comel jer rupa dia makan.
*darissa dah happy...betul tu hanim, lebih rela tengok anak2 hyperaktif berbanding tgk mrk sakit

mummysyafie said...

tadi ada nampak durian kat pasar malam. nak gak beli tapi teringat anak2 baru baik demam..so cancel terus

Eri-chan said...

oh doyan dah lama tak makan..

Dearie Pearls said...

lama dah tak makan durian.
nengok gaya si Danish makan tue, tetiba nak makan lak..

hahaha..

nyam... nyam..

wahida said...

eh, ada jugak org jual durian dr rumah ke rumah naik moto ye? siyes first time dgr..kan best kalau area rumah saya pun ada org jual mcm tu...sbb kami anak beranak mmg hantu doyan!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

3D, ekekeke..
mmg antu doyan la Danish yer..
Alya sy bolayan ngan doyan ni..
bau pun takleh..
heheheh, maklumla anak omputes.. heheheh, omputes la sgt!!

IxoR@ said...

ini tak bole jadi ni... kena pi cari durian gak...

;)

PutRee SeJiNjaNg said...

uuuwwaaa doreaaannn...fav aku tu yunk...meh lanting satu biji kat aku ni..