Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, February 2, 2011

1st time ke Johnny's semenjak kawin ni

Betul memang 1st time saya pergi sejak saya dah kawin nie. Apa nak buat suami saya tak minat steamboat nie. Saya bukanlah peminat steamboat tapi bolehlah makan. Saya jenis tak kisah. Apa dihidangkan saya makan , tak de pantang. Asben saya lagilah bukan peminat steamboat. Saya ni bila asben tak makan saya pun taknaklah makan. Tak syok takde geng. Hari Ahad kami ke Jusco Wangsa Maju saje jalan2 n belilah barang siket. Tak tau apa nak makan saya ajaklah asben saya makan kat Johnny's nie.Lagipun kat situ manalah ada pilihan tempat makan yang banyak.

Anak bujang saya . Danish kami belikan Happy Meal.

Saya asyiklah bersilat je sekarang ngan dia. Uiiiiiii sangat menguji kesabaran. Tangan dia cepat je nak capai kat atas meja tu. Letakkan dia kat baby chair pun xnak, siap jerit2 lagi...Tengok dia punya headband, memang jaranglah lekat kat kepala. Bagi biskut pun tak jalan. Kita bagi dia campak, kita bagi dia campak balik...sabar jelah

Berasap-rasap

Ni set saya. Saya amik untuk one person punya. Ini pun jenuh nak menghabiskan sebab kami bersilat ngan budak motak tu.

Ni suami saya punya. Kan dah cakap, mesti cari nasi punya. Ada tambah ngan kailan goreng belacan. Tak sempat nak snap sebab dah separuh makan baru sampai. Lepas snap2 terus simpan camera..air pun tak sempat snap.

Dan asben saya kata dia pangkah Johnny's ni...tak bape kena ngan tekak dia. Tapi bagi saya sedap. Kena cari genglah kalu nak makan kat Johnny's ni lagi...heeee

Psstt..petang ni kami balik Kuala Kangsar. Semoga perjalanan pergi n balik kami selamat ..Pada uolls yang pegi holiday atau balik kampung ker hati-hati yer...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




20 comments:

mama tisya said...

oo hubby tk suka steamboat ye...tp johnny's mmg sedap..yum2...

mamyharraz said...

johnny pulak pilihan bersama akk & suami..jd selalu kami mkn kt situ..hmm rindunya nak mkn dia dia..

moga hanim & family selamat pergi dan pulang..

Jasfyra said...

hihi..hanim,tekak suami kita samala..mesti nk nasi gak.tp sib baik suami saya suka steamboat.so mmg layan kalo mkn sama2...betol ckp hanim kalo suami kita xsuka mkn menda tu,automatik kita pun mls nk mkn kan

Deqna said...

saya langsung tak pernah makan kat johnny's nie.. selalu dengar org citer jelah...

p/s: selamat pulang ke kampung..hati2 di jalan raya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

steamboat...bestnya sedap.....
balik kampung hati2 k...oooohh balik kola kangsar nyek...sama haluan la kita nanti..tapi eida lagi ke depan la..hehehehe

mr_mrs mikko said...

tekak asben sis cmna?
mst dia x berapa nk msuk bab steamboat kan.. huhuuhu

mekchu said...

rasa macam nak cium2 je budak motak tu tau... dah mula lasak erk... keluar2 la muscle kiri dan kanan mu... hehehehe...

Muslimah Kota Cinta said...

muza,
kite suka steamboat...johnys nye cicah sambal tu sedap...pastu desert dia bubur tu pon best

jom kite jadi geng steambot :)

Eri-chan said...

suka je steamboat. johnny tu dah pergi beberapa kali la...selalu kat JJ setiawangsa..

NeenaAnuar said...

neena pun baru2 nie jer try makan kat Johnny's nie... tapi tak makan steamboat gak sbb tak berapa nak minat.. neena order nasik goreng ala thai dia... sedap gakk.. not bad! ;)

btw, semoga hanim selamat pergi dan kembali dari kampung yer.. have a good holiday ok! ;)

win@momyShaneQeisha said...

clearnya pic2 ni hanim.suka tgok.Saya suka steamboat.lama dah tak mkn steamboat.asben hanim tak suka ya.kena cari geng la kan :)

norhaizan said...

bestnyer steamboat tu...saya suka jonhnys, steamboat and ns goreng dia best..ns goreng pun murah,,..suami kak hanim tak suka eh..blh la ajak nor lepas ni..hihihi..

selamat pulang ke kpg ye kak hanim..

IxoR@ said...

Hanim... jom kite geng makan Johnys... hby sy pun tak berapa gemar. Klu nk makan cenggini, selalu ajak kawan2 aje....

:)

atas meja tadi, sy nampak mee kaler ijau eh?

p/s: blom penah makan Johnys tau! asyik baca review kawan2 aje... kesiankan saya ni....

mummysyafie said...

nor kalau bawak kids kat sini, my kids suka order thai chicken rice..saya plak suka amik tom yam beehoon.

tapi kalau ramai2 lagi syok kan

AzketOm said...

wah, lamanya tak masuk sini...sedap steamboat tu ye cik hanim...musti cuba neh..

AzketOm said...

wah, lamanya tak masuk sini...sedap steamboat tu ye cik hanim...musti cuba neh..

rasp said...

u ajak lah i makan johnny's nie...
i suka...hehehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sy pun shuke steamboat.. tp kat ganu ni beri d limited place la, hukhukhuk..
try yg pasar malam je la, yg cucuk kat lidi 30sen satu tu.. hwaaa, terliur plak..

Redbloodsnow said...

zie jarang giler ke steamboat taw anim. yumm yummmm

PutRee SeJiNjaNg said...

aku pun sama ngan zie yunk..jarang makan ke steamboat..huhu...kalau seafood tu mmg suka giler..hehhe