Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, January 18, 2011

Zai Seafood

Raselah, minggu ni banyak n3 makan makan makan makanan jerrr.....layan jelah yer...

Weeken je memang aktiviti makan sesajer lah. Dahlah last week memang kami tak kuar langsung sebab anak-anak saya tak sihat. Kuar pun duk dalam kete jer, itu pun untuk isi minyak.

Minggu ni barulah dapat kuar p Giant beli barang dapur yang sikit tu. Yelah minggu pertama ari tu p Port Dickson, minggu ke dua anak2 demam. Sebelum p Giant kita dinner dulu yer. Kasi si suami kenyang2 barulah dia senyum je bila membayar nanti...heeee

Kami dinner di Zai Seafood, Bandar Baru Sungai Buloh. Sis Posh n Deqna mesti tau.

Danish budak yang susah nak makan. Kene marah kene letak rotan baru nak makan...

Ni pun sama. Kalu ngan ibu susah nya nak makan. Sekarang ni dia dah makan nasi tau. Nasi masak kene lembiklah n amik nasi panas2 tu hancur2kan sikit, suap kat dia. Baru laju sikit dia makan.

Nasi goreng cina kongsi ngan Danish. Ari tu tak pantang nasi yer..hahaha. Yelah tak kan nak order banyak2. Nasi ni pun tak abis. Tukang perabis, suami saya.

Sotong goreng tepung..Fav saya..

Sambal belacan

Kangkung belacan ~ asben punya

Ikan kembung masak halia ~ asben punya. Sedap sangat!. Makan ngan nasi putih.

Last pic danish....Selamat menjamu mata selera

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ



16 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

salam hanim...waduh lamenye dah tak jengok blog hanim...rindu nya..hhehe

btw tengok gambar sotong tu, teringin lah pulak...leleh terus air liur ni..huhuhu

☆ lieya latif ☆ said...

fuh.....mmgmengancam jiwa laa menu2 ni hanim...tu laa lieya pun kalo mkn kat luar, udang tepong tu wajib...tapi yg hanginnye, lieya tukang makan tepong tu, udang2 anak dah sebat hahahaahah....

danish same laa mcm mija...kene ugut2 baru nak mkn.....geram jek kan.....darissa dah pandai mkn nasi yeak...bagus2......

Queen said...

aaa..sambal belacan tu nampak sedap..hehehee..punyelah banyak gmbr makann...

yang sambal belacan jugak nampak sedap..

pic yang no.2 tupun sedap..sedap tang pipinya kalau dapat digeget2...hehehhe

onniesham said...

hmmm rasa cam dah lama plak x mkn udang goreng tepung. ni yg teringin nih..hahaha dan2 je lama x makan

rasp said...

belacan dgn timun tu mmg wajib ada kan sis hehehehe...
sapphire pun gitu gak...
kalo tak dipaksa, susah bebenor nak makan...
tapi kalo dah lapar, byk plak dia makan :D

vagg© said...

ehem.. darissaaaaaaaa hihih

Dee said...

menu yg sgt menyelerakan..mcm fifi lah ni..payah nak makan..smpi kerempeng..

Deqna said...

errmmm lazatnya....

next time kita gi makan sama2 nak tak..??

wahida said...

saya kalau makan seafood pun wajib order sotong tepung..

atty's said...

hai hanim .bila tgk semua menu tu
ilaang diet..tergugat iman ..lg sambal belacan tu tau

mummysyafie said...

kalau gi PD kena rasa seafood kat sini. makan ramai² lagi best kan

ieda said...

adeh dikk sedap nya ..
kembung masak halia tuu 1st time akak dgr dan tgk .. ha leh cuba nie ..
huhuh danish payah makan .. kalau anak akak siap kena sound jgn makan banyak2 .. kena berpada2 bila makan huhhu adehhhh

IxoR@ said...

tengOk gambar... erkk alhamdulillah...

kenyang... seminggu ni, kite rasa dah byk makan.... badan dah berat...

huhuhuhu....

Farasela said...

salam...ha...nie mesti pas g membeli belah kat fara trus g cn...tul tak?hehehe...apa2,thanks ye...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya lapaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr

Redbloodsnow said...

alahaiii...sedih nyerr zie tgk. coz zie dlm pantang makan seafood,. if not...resdung mengila! :(