Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, January 11, 2011

Sisa tinggalan

Masa saya p klinik bawak dua ketul saya hari tu , saya pegi ngan mak saya. Masa tu mak abah nenek duk umah saya seminggu. Nak tunggu suami saya balik lambat..sebab dia smpai umah pun dalam kul 7 p.m. Dalam kul 6.oopm mcm tu pegilah kami ke klinik. Danish n Dicha duk belakang ngan nenek dorang sementara saya drive lah kan. Nak bagi budak motak tu diam kenelah sumbatkan biskut supaya dia leka. Kalu setakat mainan2 ni dia tak layan ok, dia cepat boring.

Keesokannya, saya nak pegi kerja ternampaklah sisa2 biskut marie ni..aduiiiii....memang balik dari klinik memang saya tak kemas pun n suami saya pun tak bersihkan yelah dah malam kan masa tu. Bila pagi tu saya nampak memang sy biarkanlah, tak koserlah saya nak bersihkan...memang tunggu suami saya bersihkan.

Nilah serdak2 biskut tu. Nasiblah kereta saya , kalu kene kereta abah dorang mau saya kene bebel ...saya senang je, kalu dia bising saya bising kat dia balik...hahhaa

Ni pun ada...elok terletak je biskut tu...manalah lah kereta ni xde lipas.... Ala dah ada anak kecik kan mmg macam tu..Ye, memang ada setengah orang disiplin kan anak2 jangan makan dalam kete, tapi saya tak bolehlah..Ala bukannya tumpah teruk pun..Vacum atau kibas2 ilanglah kan...

Korang, bagi tak anak2 makan dalam kete?

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ






23 comments:

Puteri Zaza said...

huhu,bdk2 biasa la kan kak...zaza pon klu bagi zafran mkn biskut pantang leka cket abes satu carpet dia tonyoh biskut tu..

Ain said...

kalau hanim nak tahu, hubby ain paling cerewet kalau bab anak2 makan dalam keta...

benda yang boleh dimakan pun very limited. means makanan yang tak berhabuk jer boleh...

since dari kecik anak2 dah terbiasa, so takde la masalah sgt pada kami...

kadang ada jugak sisa makanan yg tertinggal, mama dorang ni kena la sentiasa alert, kalau tak menanah telinga....

maklum la dia sorang jer yang selalu kemas dan vakuum keta (kata dia la, tapi ain ada jugak tlg dia sekali sekala)...hehe

lagi satu kan, kalau nak masuk jer dlm keta, ain ngan anak2 en. hubby dah train hentak2 dulu selipar/kasut. selalunya anak2 akan bukak selipar sblm masuk dalam keta...

kadang cuak jugak kita. suka tak suka redha jer ler....

mamyharraz said...

akk ok jer kalau anak nak mkn dlm kete..

tp ada sekali anak akk sound "kete mamy tak hensem!"

ooo dia tak tau sebab kete mamy tak hensem dia yg sepah kan =P

POSH76 said...

alahai budak2 kecik mmg cam gitu..tp kalau ikut I ...i pantang sesapa makan dalam keta...kalau anak sendiri sok entahla

nieda said...

Humaira memang kerjanya makan je dlm kereta. Sama mcm Darisa, bila mkn baru senyap. kereta taksoh cakapla, mmg bersepah2...daddy pulak pemalas nk bersikan. Mummy dia lah yg bersihkan. selalunya on weekend baru kemas kereta bersih2..

NM02 said...

suami saya, kalu ada pasir sebutir pun dia bising.. huhuhu

makdara TERdiva said...

kalau MDT, tak kisah pun..asal jgn tumpahkan air sudah! tp dulu penahla mase dorang kecik2..siap muntah dlm kereta tu..tp seb baeklah bapak budak2 tu jenis sabar layan kerenah anak..

Queen said...

yabang cakap xboleh..tp saya cakap takpe..sebab pesen saya pun suke makan dalam kete..hehehhehhehehhehe

tgk jela kereta kami tu..penuh dgn stock makanan..hehehehhe

*Tinie* said...

kereta saya lagi teruk dari kereta Hanim....segala mak nenek sampah ada dalam tu , dah nak jadi macam lori sampah pun ye

[z@ck] said...

klu saya, akan try jgn bagi anak tumpahkan makanan dalam kereta sebab saya ni style tak bleh tgok kotor sikit..huhuhu..

onniesham said...

bab keta brsepah ni mmg biasa anim. kdg bkn anak yg sepahkan. bapak budak pon sama jd tukang sepah. suka sgt mkn kopok smbil drive. so wajib la ada yg trjatuh2 kan.

wahida said...

ala, saya bagi je anak2 saya mkn dlm keta, biasalah tu, bukan anak2 je yg nak mkn, mak bapak pun sama sekali mengunyah...hahaha...

Azmiezas said...

kalau tak bagi pun, diaorang tetap nak makan jugakkk..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kalo ai tak bg pun, die still maman gak..
u no, asal mak sy langkah masuk je dlm keter ai, die start merepek r.. kete cam lori sampah la, manenyer tak, mcm² ado... sib baik kete makcik dh buruk, kalo baru.. hangin gakkk... grrrr.. :P

roq said...

xde hal lah bagi makan dalam keter.....senyap sikit dorang....kalo x asyik melior je...hehe :)

mummysyafie said...

nim, kereta nor pun byk lipas taw..ni kes yang sama la ni. makanan berselerak je dalam keta

Dee said...

we oll x galakkan lah..sbb biasanya budak2 tu masuk je keta lelap...tp kalo dh lapar..bg jelah..xkan nak tahan lak..kesian..

IxoR@ said...

sy paling cerewet...

alangkan hubby wat sepah pun sy dah tarik muka.. cam ne la klu ada baby nanti... adehh.

Cik Wanie said...

mcm wanie,
wanie x der anak,
tapi still ada jugak sisa2 mknan mcm tue,
sbbnya,
wanie sendiri yg selerakkannya,
hihihihihi....

Zakiyah Zainon said...

Kereta saya pun byk lipas hehe igt kereta saya sj mcm tu penuh dgn sisa makanan

Mimy Hamid said...

tak de anak lagi...hehehe..tapi kan for me..apa salahnya bg makan..budak budak...penat tak penat kita kemas je la...anak kita jugakk kan

Bibu said...

normal la tu..tapi kalo nak disiplinkan mak pak pon kene tak mkn gak ni kalo bapakde (somi sy ler) pon mkn sama haish susah taw!

psst: pastikan sentiasa ade wet tissue dlm kete hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

setakat nie amani menyusu jerk dalam keta..heheheheh..sebab dia lum nak makan kan..nanti bila dia dah makan xtaw la...