Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, January 26, 2011

Saya yang terasa hati...


Mula-mula nak cakap ni bukan berkaitan dengan hal rumah tangga yer. Pasal tempat kerja..Susah kalu saya nak cite panjang lebar kat sini sebab takut ada yang tak berkenaan baca. Apa2 pun saya syukur dengan apa yang saya ada sekarang ni. Walaupun saya tak sehebat orang lain dapat tapi buat apalah kita asyik tengok kekurangan diri sendiri. Pandanglah kelebihan apa yang kita ada. Saya percaya ada hikmah disebaliknya. Mungkin Allah tak bagi rezeki tang ini tapi dia bagi rezeki tang lain. Tak pe..Mula-mula memang sedih tapi lepas dengar motivasi dari asben n mak saya barulah lega sikit. Semuanya berbalik pada NYA. Walaupun tak banyak n tak lebat macam orang lain tapi kenalah bersyukur dengan rezeki yang Allah beri ini. Saya cerita kat blog sebab saya tau saya punya kawan alam maya yang caring pasal saya kan. (wah!perasan). Dengar komen2 komen dari kawan-kawan saya percaya boleh menaikkan semangat saya balik.


Psst minta maaf kalu pengolahan ayat sangat teruk.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




28 comments:

makdara TERdiva said...

ini mesti mcam kes MDT kat tempat kerja kan??

kita ni dah macam mentimun,menggelek sakit, di gelek lagilah sakit..

sabar ye nim..semua ni ade hikmahnye..lepasni buat kerja takyah rajin2 sgt..eh!

PutRee SeJiNjaNg said...

alo..lo..lo..sian ke kat hanim..sabar ekk yunk..

meh sini tila peluk..meh...jgn sedih2 lagi tau...mmuuuaaahhhzzz..

atty's said...

Hanim..kty kan minggu ni pun bz siapkan payrol

kdg pasal keje ni sedih gak ..ye lah kty sorg je melayu , islam , perempuan

dan gaji kty paling kecik
lepas tu tertiba bos ada pulak kasi sorg budak ni allowance rm200

kty rasa mcm ilang mood jugak .kty nya takde ke..
tp lepas tu bila pk 2 lantak lah situ ..

ada rezeki kty tang lain .janji bos tak kaco keje..tak kisah kty nak cuti bila2..

sbb budak tu ..kalo dia dtg lambat pun bos bising

sabar ye nim..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

Sabar Hanim..
jgn diturutkn sgt, sy pn salu gak kena gitu.. tp camtu r..
nk gi kije pn rase takde mood..
tu yg better ngadap lappy sapai ptg tu..
jgn sedey2 lagi ok, setiap apa yg terjadi pasti ada hikmah yg tersembunyi, percayalah ye laling!!!
sabar, DIA maha mengetahui..

eis said...

rezeki masing2 dah ditentukan. kita tak kacau org kan..cheers! :D

rATu kEBaYA said...

sokong apa yg MDT cakap tu.. harap bersabar ye..

mamyharraz said...

hanim bersabar ya..

akk juga pernah lalui situasi begitu..walau hanim tak cerita detail tp akk dpt rasa apa yg hanim lalui sama apa yg akk lalui kt ofis..

~zack~ said...

kak hanim sabar ye...

akak fikir positif tau..tuhan tu maha adil...tak akan ada yg hidupnye sempurna dalam dunia ni...masing2 ada kekurangan dan kelebihan masing2...

kdg2 tiap kekurangan tu la yang wat sy bersyukur ngan apa yg tuhan berikan kat sy dan sy yakin apa pun yang jadi pasti ada hikmahnya...

walaupun kadang2 sy kalah gak ngan tiap kata2 orang yang menyakitkan hati sy, tapi sy sedapkan hati sy sendiri dan fikir tiap kelebihan yg sy ade...

sy fhm pe akak rase...tpi bila ingat sy ada keluarga yg selalu sokong sy dan suami yang sntiasa ada di sisi kte, semua tu dh cukup tuk beri semangat kat kte kan...

Ummi Iman said...

Hanim.. sabar banyak² eh...
ALLAH tau yg terbaik untuk kita =)
cheer up dear ;)

- Leena - said...

ketidakpuasan hati i2 ada dimana2..

"tenangkanlah hati pada waktu tertentu, kerana jika hati i2 letey ia akan menjadi buta"

jadi jgn butakan hati...ALLAH yang berkuasa seglanye..:)

onniesham said...

sabar byk2 yer hanim.
kalo nk pikir kan pasal keje ni mmg stress dibuatnya. sntiasa je ada rakan sekerja yg x puas hati dgn kita. bila kita buat keje lebih kurang, org mengata kita pemalas, mkn gaji buta. Tp kalo kira rajin bekerja, bos suka kt kita..org kata kita kaki bodek plak. Mmg x boleh nk puaskan hati sumer org. Macam mana pon tetap jg org mengata dan x puas hati dgn kita. Sya pon selalu je kena. Kat mana2 pon sama je rasanya.

Jangan dilayan je dorang tu. Lantakkan je. Yg pnting kita tau apa kita buat, kita jujur n ikhlas.

wahida said...

dear, kena fikir satu je...Allah x bagi sekarang...mungkin ada hikmahnya, Dia nak bagi yg lebih besar dari ni...
sabar ye...

Mimy Hamid said...

kita jangan tengok orang di atas je...untuk muhasabah diri kita tengok orang bawah...jadi kita akan rasa lebih bersyukur...

Jasfyra said...

xshukenya kalo environment kt opis xbest kan..sabar ye muza

Queen said...

xtau la komen ni ada kene mengena ke tak..

tapi kaaannn...

Nik sepanjang kat opis ni tak pernah la nak amik tau orag tu dpt gaji berapa..orgtu dapat bonus ape..dapat allowance ke ape...
Lagi2 sini ramai bangsa lain tu kan..
Setiap yang nik dapat nik bersyukur..sikit pun syukuurr banyak2...
Resultnya nik heppi...

Tapi ada staff lain tu..sibuk amik tau org lain punye bonus..punye allowance.. Kalau dapat tau die punye sikit..org lain banyak dari die..die sedih..die rasa down...pastu nak perli2 orang...
resultnya..die sentiasa rasa down dan org tak berapa gemar die..

sekarang,,bonus nik lagi tinggi dari dia... dia tak banyak sangat.. Tapi nik takdelah cakap dgn die..nik cakap sama je macam dulu..so nampak die happy je...padahaalll...ahahahhahhaa...

jadi jangan sesekali amik tau org punye..kalau boleh ignore je..sebab akan mendatangkan sama da RIAK (macam nik kat atas ni..hehehehe)...atau mendatangkan kemurungan kat kita....

Happy je sis..sikit atau banyak tu rezeki masing2...kadang2 kita nampak income banyak...outcome die pun banyak la kan...income sikit..outcome die banyakk..ha..tubaru rezeki HALALAN TOYYIBAN


ok2..dah..mengarut dah ni..mabuk limau..happy Chinese New year...

muahahhahahaha

vagg© said...

hai hanim..
xpe xpe.. jgn sedih lama2.. kejap sudah ek..
betul.. kita xpayah nk pandang sgt kekurang diri kita sbb dlm keadaan tertentu, apa yg kita ada xsemestinya org lain ada tau?
saya igt tu je. sbb dgn tu.. kita boleh berjaya. dan definisi kejayaan tu bukan terhad kpd kejayaan kat tmpat kerja je. mungkin kita ada kelebihan dan rezeki bahagian lain plak kan?
tcare hanimq

rasp said...

sis...byk2 bersabar ya...
kalo dah rezki, tak ke mana..
kalo bukan rezki, maka bukanlah..
dugaan yg diberiNya utk insan2 yg tersayang...
insyaAllah ada hikmahNya sis...

Dearie Pearls said...

Hanim dear...
sabar tau..
asalkan kita tahu apa yang kita lakukan itu betul dan selagi insan2 yang kita sayang bersama kita, kita tak akan sendirian.

kami di blog ini pun bersma Hanim.

be strong dear..
keep smiling k...
so sweet..

roq said...

relax la kak ye....:)

bersyukur...yes!

Eri-chan said...

hanim; kadang2 bukan sebab racist pun tapi sebab pandai bodek. dulu kompeni Melayu gaji saya ciput je...
keje sekarang Alhamdulillah. betul, kadang2 lebih baik takyah tahu kenaikan org lain. lebih baik diam dan tak kecoh2.

Muslimah Kota Cinta said...

muza,
dalam dunia kerja ni mcm2 rasa ada..ada pahit ada manis...arini ari kite rasa sedih, terasa hati..tp percayalah esok lusa kite plak rasa gembira, happy, bangga....

jangan sedih2 ye muza... :)

Dee said...

sabar jelah sis..ofis politik kt mana2 pun ada..yg memuja senanglah hidup..yg ikhlas bekerja selalu dipinggir..anggap jelah bukan rezeki hanim..

BUNGA said...

as salam..
jgn sedih2 yer.. Allah maha mengetahui apa yg terbaik buat hambaNya... bnykkan berdoa dan bersabar :)

Deqna said...

malam tadi nak tinggal komen, tapi tetiba line disconnected pulak..

betul kata2 kawan2 kat atas nie.. apapun sabar byk2 yer hanim.. yg penting danish dan darissa di samping hanim...

ieda said...

dik ini semua berbalik pada sikap individu itu sendiri .. sbb x semua org sempurna .. kalau kita boleh elakkan dari bersikap mcm tu alangkah bagusnya .. tapi kita manusia biasa .. sentiasa buat salah dan silap .. anggap ajerlah org yg bersikap seperti itu adalah kelemahan dia .. yg pastinya x pernah / a nak berubah ..

kita doa sama2 semoga kita x der sikap mcm tu .. doa selalu agar kita sentiasa di pelihara dan sentiasa bersyukur dgn apa yg allah dah berikan pada kita .. sentiasa redha atas apa yg berlaku .. insyaallah kita akan sentiasa rasa bahagia :))banyakkan bersabar ya dik ..

mummysyafie said...

camni lah hanim..cuba tengok entry sentap saya kat blog. kalau entry sentap je mesti pasal opis. mostly perkara yang buat saya stress adalah orang2 kat opis.

lagi2 bila diaorg baca blog saya..siap sindir2 kat FB. pernah tutup fb kejap taw..apa pun dear..sabar k.

nieda said...

sabar yer muza...

IxoR@ said...

Hanim, jangan la sedey....

Kuatkan hati, biar la apa org nak kata....

Kat blog ni, sy dpt rasa ada kawan2 yg lebih baik drpd kawan yg ada dikeliling kite....