Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, January 4, 2011

Makan kek di BR

Dah seminggu lebih terlewat n3 nie. Maklumlah lah tuan blog cuti dari Jumaat smpailah ke Isnin jadi tak dapatlah nak jenguk blog kawan2...Lepas ni, InsyaAllah akan gigih blogwalking...tunggu yer...

Sambung cite yer.....

Macam biasa kalu sambut birthday danish dengan kami2 nie, kek seslice jelah kan..Kalu beli kek sebijik sape plak nak makan. Kalu nak kek sebijik, nanti bukak sekolah , InsyaAllah saya akan buat kat Taska/Tadika Danish macam tahun lepas heeeee. Danish ni sepupu tak ramai so xmeriah kalu kita buat adik beradik jer. So, nak meriah kene buatlah kat sekolah dia kan.....Yelah birthday2 nie untuk bagi budak-budak happy...

Malam, selepas siangnya kami ke Sunway Lagoon kami ke Baskin Robbins (BR). Moh la kita ke Sunway Giza. Kat situ je outlet BRterdekat ngan Sg Buloh. Walaupun penat tapi gigih kuar jugak. Kalu birthday ibu ke SR birthday adik, kita ke BR yer. Ala, kami hanya makan kek n ais krim kecik jer. Minta maaflah yer pakai hp je..

Budak happy dapat kek kecik n aiskrim kecik . Asben saya tak minat 2 benda tu. So, baiklah beli yang kecik2 jer. Sudu-sudu sorang sikit sudah...

Walaupun penat budak motak tu tetap ceria n sgt sporting. Hangkutlah kemana pun, InsyaAllah dia ok. Alhamdulillah...(Oh! muka i nampak keciklah, muka je ok...badan belum lagi..uwaaa!!!)


makanlah dik, birthday awak kan....

Tapi dia hanya korek tang ais krim jer. Bahagian kek tu dia tinggalkan. 1st time saya rasa kek BR ni, rasa dia oklah. Sedap n tak manis sangat.

Lepas makan kek kami ke kedai makan pulak. Yelah, ingat kenyang ke makan ice cream tu jer. Nak tau kemana tunggu.... heeeeee.. kang buat sekali harung kang penuh sangat n3 nie....

Terima Kasih Ketemu lagi BYE. TQ






11 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

same la ngan lieya hanim..beli seslice jek kalo nak sambut besdei...kan beli sebijik tak abis2 kang jawabnyer.....

darissa cute sgt jelir2 lidah tu...comey!

Ain said...

ain sekeluarga pencinta kek, kalau pergi kedai mesti beli satu slice sorang...

sbb tu la skrg ni ain gigih belajar membaking, boleh la makan puas2...hehe

Deqna said...

wah meriah betul birthday danish yer.. dapat basikal, dapat gi sunway lagoon, dapat aiskrim, dapat macam2 lah.. syoknya...

p!nkerton said...

sedappnye danish dapat kek BR. aritu 31dec kitorng tapau BR banyak2 sbb 31% kan. layan makan dpn tv je sambut new year ;p

Ciklinn said...

akak cuma rasa nak geget menantu i yg jelir2 lidah tu... huhuhuh gerammnyer dikk akak tgok dia..... bilalah akak leh dapat peloks cium budak tomeii tu...

~zack~ said...

hepy belated besday danish...semoga panjang umur+murah rezeki dan jadi ank yg baik...study rerajin tau...=)

*akak semakin kurus ok..

mamyharraz said...

comeiiinya darissa..ni yg buat akk teringin nak p br bwk eskot akk tu =P

ieda said...

amboi2 dkk sedapnya makan kek BR nie .. dah lama duk gk iklan dlm tv .. tapi BR x der di ktn kuut huuhu

alah2 geram ngan darissa .. disiplinn aje .. :))

nieda said...

sedapnya..dh lama x mkn kek aiskrim br

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sedapnya danish dapat makan kek n aiskrim...

Mimy Hamid said...

semua sebok kek BR skrang ni kan..nak try gak la...sure sedap dah la ai pengemar aiskrm tegar