Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, January 27, 2011

Cream untuk Nipple


Saya kan masih bf anak. Kawasan nipple saya sakit sebab melecet n kulit kering di persekitaran itu. Sebelum ni saya ada beli cream di farmasi tapi cream tu kalu kita pakai baby tak boleh hisap susu. Macam agak susahlah kan. So, saya kol lah nieda. Saya teringat dia ada buat n3 pasal nipple cream tu. Dia cakap dia beli di Mother Care n boleh cari dekat kedai baby di Sunway Giza.

Memandangkan sekarang ialah weekdays agak susahlah nak merayap sana cni. Lepas tu baru teringat yang di Sg Buloh ada kedai baby selain Manjaku. Semalam lepas balik keje singgah jap nak tanya kot2 ada jual cream untuk nipple tu. Nasib ada tapi ia penyediaan tradisional gitu. Di perbuat dari betik. Ingatkan dari Indonesia tapi rupenya dari Australia. Berharga RM19.90. SA tu kata bila apply cream ni di nipple baby still boleh menyusu lagi. Cream ni jugak elok untuk luka-luka kecil n kena gigitan serangga. Memang sesuai lah untuk baby n budak2. Takdelah kita risau kalu dia usik tempat luka tu bila kita guna cream ni.

Ni lah creamnya. Oklah sementara nak tunggu weekend kan. Kalu cream ni elok saya teruskanlah. Kalu tak elok kenalah cari cream seperti yang nieda syorkan..Apa2 pun tq nieda...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

17 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

bagus ni hanim...nanti lieya pun leh standby....biase laa dah BF anak ni mmg selalu ar jadi masalah ni....ingat lagi mase mia dulu nangis2 mase BF kan die heheeheeh.....mase mija takde sebab dah reti handle.......tapi melecet sikit2 tu tetap ade....

makdara TERdiva said...

MDT pun prnah alami situasi mcm ni..kering dan melecet pastu siap luka2 lg..terus stop BF..paling lama pun 2 bln kot..huhu!

Queen said...

ooogitu ye....belajo..belajo...hehehhe

Deqna said...

oo.. leh pakai yer krim tuh... ada kat rmh krim tu, tapi dalam sample kecik lah.. tau utk kena gigit serangga jer..ok ok pasni kalau ada cedera kat nipple leh pakai krim nie.. tapi so far belum cedera lagi lah..hehe.. walaupun marissa kuat menggigit.. tapi sok kalau dah kuar gigi tak tau lah.... fuh melecet agaknya

mamyharraz said...

akk dpt susu kan kakal 4 bulan je..rindu pulak saat2 mcmtu ^^

memang melecet..kuat menyusu pulak adoii kadang ketap bibir je menahan hehe

atty's said...

semoga kerim tu sesuai ngn hanim .

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mmg perit hanim kalau puting melecet.. nak2 time bb isap..peh meleleh2 air mata.. harap2 krim tu sesuai untuk hanim dan bb darrissa

ieda said...

hermm kalau ok pakai lah dik .. sbb x semua ibu2 yg ok nipple dia :)

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH said...

bguskan ,dulu ida pun smpai luka n kdg2 jd darah beku gitu.hhihiihhi.p kalo ank ida dulu montot dia merah2 ida guna krim pink bekas dia dlm bentuk tiub cm crim hanim tu p dia de gambar bear warna pink.ida pun xingt name dia pe .ne bli kt farmasije de.

Dee said...

thank you for sharing..dee x tau pun psl ni..sbb dee x full bf..hehehe..

Dearie Pearls said...

sharing is caring. heeeeee...

Mimy Hamid said...

hehehhe no komen..

mummysyafie said...

thanks for sharing dear..tapi nor kalau BF mmg tak lama. lepas 3 minggu je terus takde susu dah..

PutRee SeJiNjaNg said...

hope cream tu berkesan yunk..

nieda said...

ok tak krim tu??

mr_mrs mikko said...

bgus jg kan kalo share2 bnda mcm ni..
hihi..

boleh jg turun ilmu.
;)

onniesham said...

owh ada cream mcm ni eh. sy x tau pon. hahaha nmpk nau jahil kan. xpe pasni kalo sy dpt baby lg, leh la bli cream khas mcm ni.