Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, January 17, 2011

Chocolate Lava

Hari Jumaat Dee ada bagitau kat FB yang Secret Recipe (SR) ada kek baru. Saya pun gediklah nak try kan. Memandangkan SR pun memang dekat ngan opis, balik keje singgah. Saya tapau bawak balik lagipun Danish suka sangat makan kek SR, tulah saya tapau.

Nilah promonya. 'New Desert- Chocolate Lava'

Nilah rupe tapau. Nak makan sana saya tak nak sebab sorang2kan..takde feel

Comelkan..atas tu dia letak whipped cream n ditaburi choc rice. Snap dulu dalam kete sebab nanti sampai umah mesti dah comot2.

kan dah cakap sampai umah mesti comot punya kek ni

Nilah rupe isi dalamnya. Minta maaplah pakai hp je jadi hasilnya tak cantik.

Puaslah saya korek dalam kek tu, kot2 adalah coklat yang cair tu tapi takde pun.

macam ni...(image googled)

Posing sat ngan kek kecik itu.Boleh je kalu beli dua tapi mesti tak habis nanti. Ni pun ibu dia jugak yang kena abiskan...:)

Sudukan sikit kat budak motak nie. Sikit jer bagi dia rase... Nampak tu mulut dia comot. Ralit tengah tengok tv tu...Secara kesimpulannya. Chocolate Lava ni sangat sedap..kek dia moist jer.. Sila cube kalu nak tau kesedepan kek ni.

Itu saje.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ








18 comments:

rasp said...

aiseyman, i gi gak makan SR tapi tak amik nie coz memasing nak kek fav memasing hehehehe...
sedap ek..leh le try nanti..

cik puan akish said...

emmm nak makan tak terbeli2 agi...


si motak..meh kat sini auntie jup...=)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

eskrem.. walla!!!
best tuuu..
ai pun terai eskrem baru..
sedap..!!!>

Cik Wanie said...

alamak,
nampak mcm sedap jer kak,
nie yg nak kena pi try nie,
huhuhuhuhu...

nyum nyum nyum

☆ lieya latif ☆ said...

wah...terliur tgk...tapi tu laa, tgh2 die takde pun lava tu...tipu ar heheehehe

hanim, next time hanim pi try molten choc cake kat chilis...mmg berbaloi2 hanim...sgt2 sdp...tgh die siap ade coklat panas tau....atas kek tu plak aiskrim...bygkan...sejuk2 aiskrim, tetibe ade coklat panas....mmg sgt sedap!

mamyharraz said...

danish sama dgn anak akk suka kek

ok nnt akk nak p bwk harraz mkn kek ni kt SR ;)

atty's said...

nie yg buat nak terai gak nie .

POSH76 said...

harusla terai ni

onniesham said...

owh sedap eh kek baru tu. tp tu la xde plak lava yg cair tu. kalo ada lg feel nk makan. ari jumaat sy lunch kat SR pyramid. x igt plak nk try kek baru.

wahida said...

ada kek baru kat SR? harus try neh...

ieda said...

waaa menu baru SR .. leh cube nie ..
amboi2 sukenya cik abang tuu makan .. darissa punn nak tuu .. ahahhaha cute jer darissa tuuu ...

~zack~ said...

sedapnye kak..kt SR senai airport lum sampai agi...kalu dalam die de coklat cair msti agi sedapkan...

Dee said...

maybe x cair sbb sis tapau kot..sbb masa dia serve..dia dh perangatkan dlm microwave oven..so, choc kt dlm tu cair..next time cuba dine in ye..mmg cair meleleh mcm lava....sedap..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya....

nieda said...

kek SR semuanya sedap!!

PutRee SeJiNjaNg said...

ade baru ekk..tilla tak tahu pun..hehheh...pas ni nak try lah...

mummysyafie said...

siyess..nak cari balik kerja ni

Mimy Hamid said...

wooo coklat nya melting giler.....sedap ni cair je kat mulut