Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, January 19, 2011

Ahad kami plak


Lepas paginya saya buat Baked Macaroni with cheese tu , tengah hari nya kami kuar. Dalam kul 3 kot...kami p The Curve. Mana lah lagi mau pegi kan. Suami saya nak makan kat Garden The Curve. Dua kali dah makan kat cni...jgn boring yer kwn2...heeeee

Darissa yang tak boleh duk diam skrg ni..Asyiklah tepuk meja tu

Danish

Air kami. Kongsi2 jelah...

Align CenterChicken Teriyaki kot namanya..suami sy punya..

Spagethi Carbonara..sedap giler tapi tak leh lawan Big Brother punya.. Kongsi ngan Danish ate Danish pun makan 3 suap jer, nasib kami tak amik Kids Meal. Portion dia banyak tau. Sudukan sikit kuah pada Darissa. Suka giler dia makan...



Tengok 3 pic kat atas ni. Dia tak leh duk lama2 dah dalam baby chair tu. Dia boring pastu nangis mintak simpati suruh kita dokong..tambah lagi kesian dia langsung tak nak ngan abah dia ..

Dia nak macam kat atas ni. Berkepit je ngan ibu dia. Kalu boleh nak masuk terus dalam baju ibu dia, nak nenen senang sumbat je dalam mulut dia..hahahhaha

Lepas makan singgah BO. Saya suka baju kat situ sebab kat situlah ada baju Plus Size untuk saya. Maklumlah sy ni kan besor....tak caya meh kita jumpe ...

Bertukar2 headband dia. Lepas tu singgah Ikea sebab nak makan meatball. Tak hagak2 kan saya ni, ngalah orang peknen. hehehehe. Kami duk jap dalam Ikea baby's room ni sebab budak motak ni nak nenen. Abah dia pegi beratur beli makanan.

Opocot mak kau...sy sndiri terkejut tgk muka saya hehehee..subjek utama Darissa tu yer. Leka main pusing2 tu..Muka saya minyak2 sbb penat dokong Darissa ni. Dah tak nak duk dalam stroller. Cube bayangkan round dalam2 Ikea pastu sampai parking saya dokong dia. Ngan abah dia pun tak nak. Nasiblah beli stroller yang biasa2 kalu beli yg riban2 tu mau ibu tukar jadi ijau....grrrrrrr

Meatball

Daim cake

Danish hanya makan fries jer.

Darissa saya bagi dia fries tu sebab biskut marie pun dia tak nak, asyik kene campak je biskut tu. Punyalah dia belek fries sampai juling mata dia. Takpe janji dia diam.

Itu sajer. Jangan boring yer n3 pasal makan jer....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




20 comments:

NM02 said...

lamanya tak p the curve. Spagethi Carbonara tu feveret saya tau

☆ lieya latif ☆ said...

wah lepas satu tempat ke satu tempat hanim pergi...syok danish n darissa pi jalan2 yeak...kuat jugak si danish ni berjalan...mcm lieya kan, kalo pegi lebih dari 2 tempat, si mia mule laa dah muncung2 penat hahaahahaha......

cik puan akish said...

wahhh..teringinnye daku nk mkn meatball tuh...seb bkn prgnant tau..kalo idak...

anim!!!...tapaukan...kurier ke jb..

=D

atty's said...

nampak spageeti tu terliur kty
geram betul tgk budak motak nie

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

meatball feberetku....
cop, cop,.. pes picca sgt sweet, tp bler scroll down.. melalak tak hinggat.. hihihi, mommy n santap sama laling pn tak senang kan, hihihihi.. =P

*Tinie* said...

banyak blog yg saya baca mesti suka makan meatball...sedap ke ? hhuhuu tiba2 teringin....dah la peknen ni....

*Tinie* said...

banyak blog yg saya baca mesti suka makan meatball...sedap ke ? hhuhuu tiba2 teringin....dah la peknen ni....

mamyharraz said...

hanim mkn the garden's ya...cantikkan kt situ :)

meetball tu haiii dah berkali2 mk pun masih nak lagi..

comelnya darissa..

Queen said...

xpenah makan stau punyang akak tunjuk ata stuh..huhu..bile entah cik abang ni nak ke sana mkn...tak jalan2 cari makan sungguh

makdara TERdiva said...

jom2 kita jumpa..kita celen sape paling besar..wakaka!

wahida said...

saya paling suka n3 makanan...suka suka suka...
klaka baca bila awak terkejut tgk muka awak sendiri..kehkeh...

PutRee SeJiNjaNg said...

wah makan besar ekk hanim & family hari tu..hehhe..

pssttt rissa comel sangat..geram tau!! heheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah daim kek..sedapnya....darissa cute banget....

Dee said...

pegi ikea x penah singgah garden curve..nti nak singgahlah..tgk food dia sedap2 je..

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH said...

hai muza,bestnye g mkn2 kan ngan family.suke tgk budak motak n danish a.ank ida pun dulu nk melekatje rindu n manje tu.xjengah blog ida da ke n xkomenpun.hiihhh

Cho Zila said...

salam..
bestnyer hari makan2...
makanan sedap2 lak tu..
hanim duk area mana yerk??

Redbloodsnow said...

alahaiii...nangis² jek makanan. pssttt suke weh tgk pic rissa nangis tuh. SO CUTE!

Mimy Hamid said...

seronoknya hari ahad keluar berfamily ramai ramai...

roq said...

argh! darissa comel....gigit kang! haha

IxoR@ said...

jenuh nak menunggu Meatball kt IKEA kan....

tapi rasanya tak la sesedap mana... adeh itu pendapat sy...

:D