Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, February 25, 2010

N3 lapar-lapar..

Masa saya buat n3 ni jam kul 12.30 tgh hari..laparnya saya kemain lagi haa....tulah terjadi n3 nie..

Selasa masa cuti CNY ari tu pegi The Curve sebab teringin nak makan ayam penyet sana. Sebelum2 tu dah pegi makan ayam penyet kat Wangsa Walk Mall tapi tak sedap pun...Macam tak ori..Yang kat The Curve ni ori sebab Ayam Penyet yang datangnya mmg dari Indonesia n ia pertama kot di Malaysia (Kalu salah sori yer..) n majoriti pekerja dia Indon..layan pic yer

Datang2 sana ingatkan tutup rupe-rupenya dia dah tukar lot kedai. Kedai dia besar sikit..tapi mak aiii ramainya orang...Pastu dalam kedai tu pun macam kelam kabut jer sebab ramai sangat orang. Teringin punya pasal redah jer lah...


Adik ngan kertas order tu. Sibuk jer nak tulis..Nah! amik tulis. Sampai meja tu pun dia tulis2nya..ha ha ha

Jus alpokat kot..tak sedap!Saya punya..Asben sy amik limau ais. Tak snap pun...

Ayam penyet saya..Sedap sangat!..Makan ngan nasi... Tengok pic ni rase lagilah lapar..Ayam penyet satu plisss!!!!!!..Sambal dia sangat pedas power!!!

Asben saya amik ni. Ayam panggang ape entah nama dia... Pastu ngan amik kangkung goreng belacan. Nak tunggu satu2 menu ni punyalah lama...Sampai adik mengarok..terpaksa pujuk beli ais krim kat BR...

Sory pic pun ala2 jer sebab malu nak snap2..ni pun pakai hp jer..Blakang meja kami masa tu ade Mak, adik n ipar jejai..Ala jejai bekas Nora Danish tu...Tak snap pun..seganlah..he he he

Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, February 22, 2010

Chinese New Year Break

Masa CNY ari tu saya balik kg asben di Kuala Kangsar...Dah alang2 cuti free tu baliklah kan...Jimat annual leave..he he he

Alang2 dah balik tu boleh beli tilam bb, cadar sulam bb n bakul bb...Balik sabtu malam, balik Sg buloh ari Isnin...Balik sekejap jer sebab ari rabu adik dah sekolah kan. Tak jalan mana2 pun..Pegi pekan, pegi kenduri n balik..Cuaca sangat panas....

Ni kedai yang jual tilam n cadar sulam tu...Ringan jer tangan nak amik cadar pink tapi takut plak,,,so selamat amik ijo pekat...tak pe nanti kalu dah kuar n conform girl kita beli pink plak yer...Tilam je amik pink sebab warna tu jer yg ada. Warna lain tak cantik. Kedai ni ni di pekan Kuala Kangsar. Kat Lembah namanya...

Lepas dah beli tilam n bakul bb singgah makan cendol n laksa..
Mak mertua , adik ipar n anak buah saya..Kami baru balik kenduri sebelum ke pekan Kuale...


The Laksa..Tak sedap sbb saya bukan penggemar laksa. Diorang semua makan laksa saya tidak..

Adik n ais kacang nyer..Sibuk je nak ais krim..Tak nmpak pun org jual. So amik jelah 'ais' kacang nie..Janji ais...

Nilah Set tilam n cadarnya..Macam adik dulu pun macam ni jugak tapi warna biru..Masa adik dulu tempah kat kawan nenek saya, tapi orang tu dah meninggal so yang 2nd bb nie beli yang dah siap terus..Senang n murah!


Nilah bakulnya yang saya idam2 kan tu. Memang sebelum peknen saya dah berangan nak beli kalulah saya peknen. Lepas dah hajat saya...Alhamdulillah..Itu sajer..Sory yer kalu boring asyik cito pasal preparation bb jer..Bagilah chance kat saya yer..he he he

Itu saje. Tq sebab sudi baca...

Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, February 11, 2010

7 month check up & It's a girl!!!!

Sory sbb n3 ni terlalu panjang yer sebab buat sekali harung jer.

5hb pegi monthly checkup. Tapi masa tu dah 30 weeks dah pun...amil berat yg seperti biasa NAIK, amik bp alhamdulillah ok, urine pun clear...pastu mcm biasa scan untuk tahu progress bb..Kepala bb dah kat bwh..alhamdulillah...

Nak tengok gender agak mencabar sikit..Doc kata kita pegi sana dia pusing cni..last2 nmpak jgk wpun sipi2..sebab punci kencing nmpak n kalu boy bawah sikit dr pundi kencing mesti nmpak telur dia n tapi yang ni tak nmpak cume nampak belahan 'pink' dia tu je..he he he..N doc ckp girl..Tapi sy takutlah nak mengharap. Sebab semuanya berbalik pada kuasa Allah kan..Nanti 32 weeks plus baru sy nak buat 3D scan itu mungkin lebih clear kot...

Abah dia sangat suka...nenek n atuk gombak lagilah suka..Nyang dia pun suka..petang tu mak saya datang umah saya sebab asben saya ada dinner malam tu dimana TAK BOLEH BWK FAMILY...sedih...hanya HOD je yang boleh bwk family..Bengang jer ! Mak dtg konon2 nak ralitkan adik tu supaya adik tak mengarok bila abah dia kuar nanti..

Abah dia pegi je dinner.... saya, mak n adik pun kuar jugak..Mak ajak beli baju bb lagi kat Manjaku..Kali ni dia nak beli pink2..Sebelum ni mak beli yang kebanyakan nye putih2 jer. Saya layankan ajer...Tak beli byk pun beli sikit jer. Kalu beli secara melampau kang abah dia 'lenggang kangkung' plak kan.. Mana boleh....nehi nehi..layan pic yer..

Ukuran tulang kaki bb..doc ckp orgnya agak tinggi..ikut abah dia kot

ni kepala dia kot atau brain dia..xfaham ok bila tengok scan2 tu. Bila doc xplain jer baru tahu n faham sikit2..


Yang dibulat tulah doc ckp belahan 'pink' dia. saya angguk jelah. Dia pakar maa dia lebih tahu kan..

Di Manjaku..'tokei' tengah bayar...

Ni jelah barang pink2 tu. Diaper bag (yang xbape pink), napkin kartun, bath tub map, selimut, n baju sepasang. Kalu ikut mak, laju jer tangan dia amik. Puas saya tegah. Sampai mak cakap ''Ni lah susah kalu pegi ngan ko, semua tak boleh. Aku pegi beli ngan abah ko jer senang!" . Kalu mak n abah saya pegi beli sendiri tak pelah kan. Saya hulur jelah tangan , wakkakaka.. pastu bawak mak pegi minum di Paparich Kota Damansara. Saje bawak jauh2..he he he


Mak makan cendol n mee kari. Mee kari dia tak nangis. Old Town punya lagi sedap...

Adik n milo dinosour namanya..ala mcm milo tabur jer..tapi milo ni diletak secara banyaklah..

Saya punya dry curry mee. Makan ngan adik. Tak sedap n tak abis..:)

Yang ni plak beli masa warehouse sale bb love. Beli bb bath tub, selimut, baju bajan, tilam playpen, tilan bb yang siap ade net tu entah ape namanya...pastu beli baju adik 2 psg..tak best sgt warehouse nya...Semua beli sikit2..tak beli sekali harung pun. Nak membeli secara berhemah katakan konon!...ha ha ha ha..

Ok itu sajer, tq sbb sudi bc n3 nie...

Ketemu lagi BYE. TQ