Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, December 30, 2010

Basikal untuk Danish plak

Birthday Danish tahun nie meriah sikit murah rezeki dia sebab apa yang dia nak dia dah dapat...Macam PSP Klon/MP5 tu n pegi Sunway Lagoon. Sunway tu InsyaAllah lah kalu panjang umur n xde aral melintang memang tempat wajib terjah bila birthday Danish. Tahun depan (2011) tak dapatlah macam2 macam tahun nie..Tahun depan kene serius sebab 2012 Danish dah nak masuk Darjah 1. Uwaaaaa!!! anak saya dah besar...sedih plak rase..... :(

"Basikal besar" bak kata danish nie memang dia ada mintak. Tapi kami tak kasi buta2 je yer haruslah beberapa kriteria di tengok dulu sebelum setuju bagi benda macam2 kat dia. Antaranya dia belajar elok, baca pun dah boleh, ngaji pun dah boleh n sekarang dia dah tido sendiri di bilik dia. Dah besar kan anak saya....jangan lupe ibu yer dik, bila adik dah besar nanti...

Ahad tengah hari ke kedai lah kami mencari "basikal besar". Basikal ni jadi pilihan danish. Basikal murah2 jer, bukan BMX ke apa..janji 'basikal besar"..heeeee


Basikal ni kene pasang tayar kecik tu. Dia tak pandai kayuh tanpa tayar kecik yang 2 kat tepi tu...

Ini basikal kecik dia sebelum dapat "basikal besar"

Tengok cuaca petang tu elok, kami bawaklah dia test basikal baru. Pusing2 kat taman perumahan kami ni jer.

Alololo cian Darissa tak de basikal yer..Sok2 darissa besar abah belikan Darissa basikal yer, basikal warna PINK!

Masa kami bawak dorang jalan2 kat sinilah ada kejadian sedih n perit telah saya alami....Nanti saya akan cerita yer...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai syok laa danish dpt beskal plak...mmg wajib beskal ni beli tuk budak2 ni kan hanim...sebab lieya tgk rate2 bile dah besar sikit jek sure dpt beskal....mcm mia mija gak laaa...pakkan jek kiteorg dok appartment tu yg terhad sikit nak men beskal tu....harap kayuh2 dlm umah jek laaa hihihi.....

nieda said...

syok danish dpt basikal..meriah danish punya present thn ni yeak..

POSH76 said...

bagus cara u didik anak..tak simply bagi gitu jer...happy new year dear

mamyharraz said...

sekejap je membesar kan hanim..dah pandai naik basikal besar pun danish :)

Sham Ummi Echa said...

untungnya danish. mcm2 dpt yer smpena besday dia. xpe la kan apa salahnya kita menggembirakan hati anak kita.

makdara TERdiva said...

2 thn lepas, anak bujang MDT pun dpt hadiah beskal mase befday dia..next year x tau lg lah! bergantung pd result peksa gak!

tak sabar nak tggu ape cerita sedih tu??? jeng jeng jeng...

shi3la said...

hehhh tomei jerk Darissa tuhhh..kalo anak pompuan jerk mesti nak carik2 color pink kann..macam dah tertuliss lakk..haku pon tetibe lak tersuka kat pink..berlambak plak baju dhamirah color pink..baru perasann..huhuuu

cantik stroler pink mu itewww...:)

Redbloodsnow said...

EEE CUTERNYER BESKAL UTK DANISH TUH AH. KALER BABY BLUE LAK TUE...VAVAVAVA :)

Mimy Hamid said...

abg bujang dah dpt basikallll...yahoo dah besar anak mama yer

[z@ck] said...

ehehehe..comel benar dicha dalam stroller

win@momyShaneQeisha said...

tak terasa kan anak2 membesar.syok betul danish dpt basikal baru.gud boy dah pandai baca..
*darissa tu tetap comel with pink stroller tu

Deqna said...

wah abang dapat basikal, adik dapat stroller... leh jenjalan sama2 kan..