Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, December 29, 2010

Sunway Lagoon Part 3 - Akhir

Part 1 SINI & Part 2 SINI

Lepas dah mandi-manda tukar baju kami singgah Sunway Life Park n Amusement Park. Pakej n harga dah tukar sekarang. Memang beza masa saya pegi tahun lepas. Tiket masuk dewasa RM60.00 manakala bagi kanak-kanak RM48.00.

Wild Life Park ni lebih kurang macam mini zoo..tapi sebab dah termasuk dalam pakej layanlah jugak.

Beruang atau binatang yang paling kaya didunia. heeee

Comel monyet ni tido. Monyet ni kaler putih..

Burung merak. Itu jelah saya snap. Masa kami kat sini baru terasa sangat penat! Letih oooo. Kulit pun bertukar jadi itam..

Darissa ni kalu bising2 jer bagi je biskut marie, diamlah dia. Dia sangat suka biskut tu. Kalu rusks ke apa dia tak bape suka. Bagus, murah sikit biskut marie tu... :)

Satu-satunya mainan yang saya naik ialah Wagon Wheel kot namanya. Yelah ni je pun yang boleh Darissa naik. Tapi punyalah ramai yg beratur. Public Holiday kan tulah ramai.

Ibu n Dicha. Muka ibu yang tak boleh blah. Lupe plak I nak bawak barang makeup I. Tak dapat nak touch up...he eh eh

Danish n abah. Muka Danish pun nampak penat.

My naked face. (poyo jer!). Kalu tengok live memang itam, suami saya katalah...Saya itam dia lagilah 3 kali ganda itamnya....

Dicha duk tepi ngan ibu diam2 yer. Sok2 besar turn Dicha plak ok...




Yang lain2 mainan Danish ngan abah dia jelah yang main. Total semua 3 je mainan yang dapat main. Penat sangat tapi yang penting Danish happy. Ni je pun yang mampu kami beri. Nak bawak obersea belum ada rezeki lagi.

Darissa punya birthday tak tau lagi kemana mau pegi. Tunggu dia besar sikit lah baru dia faham kan.

Itu sajer pasal Sunway Lagoon. Terima kasihlah sudi melayan yer. Agaknya kalu pegi Hong Kong Disneyland mau sebulan kot saya update cite yang sama...heeeeee..Aminnnn...

Pssst..InsyaAllah minggu ni ada aktiviti splash2 lagi....tapi kali ni pegi ramai2, ak sabarnyaaaaa

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

atty's said...

Takpe yng penting danish ngn darissa happy ..

Queen said...

bile dah ada anak...memang anak2 menjadi keutamaan kita kan.. =)

nieda said...

happy muka danish...

rasp said...

tak kisah bergumbira di mana pun sis...
asalkan semuanya enjoy & hepi dah cukup.....
eeee sis, geram tul i tgk darissa nie...

mamyharraz said...

bercuti kalau satu family ada itu dah cukup best..tempat tu dimana2 pun tak kisah..janji lengkap semua ada berganda gembira yg kita dapat :)

Jasfyra said...

yang penting anak2 hepi kan ;)

Dee said...

betul..yg penting anak2 happylah kan..x sabar tgu kisah hanim kena ragut rantai..ceritalah cepat..ke sy dh terlepas?

wahida said...

saya pun itam...huhuhu...

Azmiezas said...

bestnya nak pegi mandi..lagiii...nak ikutt..

ieda said...

amboi2 darissa seronok dan senyappp jer dpt semikot tuu .. eiii geram tul akak nie ..

leh tahan banyak binatang nie , x tahu ada sunway wild life nie ...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonotnyer..
huhuhu, blerla bleh pi ni..
bukit gambang pn lom sapai².. hukhukhuk.. ;-/

mummysyafie said...

kat wildlife tu tak pernah masuk lagi. best kan bawak family gi sini..

hong kong disneyland tu pun impian saya gak. mudah² satu hari nanti boleh jejak kaki kat sana.

Mimy Hamid said...

mahal eh tiket sunway lagoon skrang..dah lama tak gi la hanim...rasa last tahun 2002 kot...giler lama hehe..tp mainan cam sama je

win@momyShaneQeisha said...

bestnya dpt pegi sunway lagoon.last saya pergi thn 2006.teringin nak bawa anak2 pergi sini..happynya danish
*bagus darissa suka biskut marie,milna rusk tu manis sangat kan.