Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, December 6, 2010

Resepi ayam bakar

Baru sekarang saya share resepi minta maaf yer.

Bahan-bahan:
Ayam
Bawang putih*
Bawang merah*
Halia*
Sos tiram
Sos cili
Lada itam sikit

Bahan yang bertanda* di blend yer. Pastu semua bahan-bahan tu dilumurkan. Lepas tu bolehlah bakar.

Selamat memasak.

Psst.... yang pasal n3 Carrefour yang lengang tu, lupe nak cakap kedai-kedai dalam tu banyak yang tutup. Tak meriah. Food court pun dorang dah tutup. Memang sunyi. Macam kita pegi kat suatu kedai atau tempat yang tak mendapat sambutan. HaaKalu nak try, sila ke Carrefour Kota Damansara.:)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




11 comments:

Dee said...

ler..lengang smpi mcm tu skali ke? kalo gitu x bestlah..patut u ckp x best..hihihi..

thx sharekan resepi ayam bakar ni..

☆ lieya latif ☆ said...

wah sedap nie.....senang lak tu...leh cube ni hanim heheeh...thanks hanim...

salam maal hijrah tuk hanim sekeluarga....

wahida said...

salam maal hijrah to u hanim....

atty's said...

salam maal hijrah hanim.esok leh lar buat bbq..cuti..

Redbloodsnow said...

HARUS zie try nnti bile roh bibik rajin merasuk zie..hehe

Sidratul Muntaha said...

esok mmg den nak buat ayam bako!
hanim
den tag ekau kat contest ni:
http://iceboxrivet.blogspot.com/2010/12/contest-si-manjaku-comel.html

mekchu said...

sodap ehh meratah ayam...

IxoR@ said...

boleh try ni...

sy suka makan ayam gak...

hehehe....

makdara TERdiva said...

hehe! arini malas nak masak..main tapauuuu jer...bijak tak? bijak x?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah ayam bakar...yummy...tapi nak buat malas..bleh cam tue?? :P

Mimy Hamid said...

nak bakar ayam leh ar amik resepi ni...tq sharing